247
Πεζοί με μάσκες σε κεντρικό δρόμο της Νάπολης, την Τετάρτη | EPA

Ιταλία: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2020, 11:44
Πεζοί με μάσκες σε κεντρικό δρόμο της Νάπολης, την Τετάρτη
|EPA

Ιταλία: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2020, 11:44

Υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Κόντε.

Παράλληλα, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Η προστατευτική μάσκα είναι υποχρεωτική στους χώρους εργασίας, σε όλους τους κλειστούς χώρους με προσέλευση πολιτών, αλλά και στους ανοικτούς, εκτός αν κάποιος βρίσκεται σε σημείο όπου δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι.

Ο ιταλός πρωθυπουργός συμβούλεψε τους συμπατριώτες του να φορούν μάσκα και στο σπίτι, όταν υποδέχονται φίλους και συγγενείς.

«Πρέπει να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας και στο σπίτι, και καλό είναι να προσέχουμε, να φοράμε μάσκα και όταν μας επισκέπτονται φίλοι και συγγενείς. Διότι το σπίτι, ακριβώς, είναι ο κύριος χώρος μετάδοσης του ιού», είπε ο Κόντε.

Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται αδιάκοπα για να καταφέρει να αποφύγει ένα νέο, γενικό lockdown».

«Κάθε lockdown έχει οικονομικό κόστος. Κανείς δεν ξέρει, όμως, τι θα συμβεί σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, δεν υπάρχει κάποια βεβαιότητα και πολλά εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των πολιτών», συμπλήρωσε ο Σπεράντσα.

Ο ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε, επίσης, ότι «στο εξής, οι περιφέρειες θα μπορούν να υιοθετούν πιο αυστηρά μέτρα από εκείνα της κυβέρνησης της Ρώμης, ενώ θα υπάρχει περιορισμός σε περίπτωση που επιθυμούν να τα χαλαρώσουν και θα χρειάζεται η έγκριση του υπουργείου Υγείας».

«Αν κάποιος ζει σε απομακρυσμένη περιοχή –στο βουνό ή στην ύπαιθρο– μπορεί να μη φορά μάσκα. Διαφορετικά, πρέπει όλοι να την παίρνουμε μαζί μας όταν βγαίνουμε και να τη φοράμε πάντα», υπογράμμισε ο Κόντε.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 3.678 κρούσματα κορονοϊού και 31 θάνατοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...