• Ο Κουτσούμπας υπέκυψε στον πειρασμό του TikTok – και του αμάνικου μπουφάν

    Αυτό δεν είναι πια ευρωεκλογές, αλλά εκλογές του TikTok. Είχαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα βίντεο για τις προφητείες του για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Final 4, για το «ευρωκομματόσκυλο» Πίνατ και για τα παπούτσια ΝΔ, είχαμε τον Στέφανο Κασσελάκη με τη Φάρλι και τα υπόλοιπα ζωντανά, είχαμε την Εφη Αχτσιόγλου με το φανελάκι Metallica και «τον καημένο τον Αρούλη», τώρα έχουμε και τον Δημήτρη Κουτσούμπα!

     

    Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπέκυψε και αυτός στον πειρασμό της τικτοκικής προεκλογικής εκστρατείας και έκανε την πρεμιέρα του στη συγκεκριμένη πλατφόρμα: ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος επέλεξε να φοράει και ένα αμάνικο μπουφάν για να δείχνει πιο νέος κομμουνιστής –ίσως και πιο κασσελακικός στο ασφυκτικά στενό ντύσιμο– πρωταγωνίστησε σε ένα βίντεο, στο οποίο σχολίασε τις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, επιμένοντας πως η Πανσπουδαστική ήταν πρώτη και όχι ΔΑΠ (λογικά, μόνο στον Περισσό και στην Πειραιώς ασχολούνται με κάτι τέτοια ακόμα), υπό την υπόκρουση μάλιστα του «Ζαριού» της Μαρίνας Σάττι.

     

    Μάλλον δεν αργεί η στιγμή ο κ. Κουτσούμπας θα αρχίσει και τα «τα τα τα». Αλλωστε, αν μη τι άλλο, έχει αποδείξει ότι το ‘χει με τις ατάκες.

     

    @twra_kke 📌Ο Δ. Κουτσούμπας σχολιάζει τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στο TikTok! 🔴40% η ΔΑΠ; Καλά, από πότε είναι αυτή η εφημερίδα; ‼️Hint: Ο Κ. Μητσοτάκης πήρε απάντηση από τους φοιτητές! #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ #κκε #kke #κνε #kne #φοργιου #φοργιουπειτζ #mpesfy #foryou #foryoupage #euelections2024 #ekloges #europeanunion #mitsotakis #koutsoumpas #οχι_στα_ιδιωτικα_πανεπιστημια #zari #marinasatti #dap #dapndfk #foititikizwh #foititria #fypシ゚ ♬ ZARI – Marina Satti

  • Ο Κασσελάκης στη Βουλή έξαλλος με πρωτοσέλιδο για το Ισραήλ: «Τι μ@λ@κίες είναι αυτά;»

    H είδηση είναι γνωστή: στο πλαίσιο του αντιπολιτευτικού ακτιβισμού, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή την Κυριακή και θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της PLO και τον Πατριάρχη Ιεροσυλύμων Θεόφιλο –λογικά θα φορέσει και παλαιστινιακή μαντίλα, αν βρει κάποια σινιέ. Το γεγονός ότι δεν είχε ανακοινωθεί και συνάντησή του με ισραηλινούς αξιωματούχους, λέει κάποια πράγματα για το πώς αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική της χώρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τέλος πάντων.

     

    Οπως επίσης γνωστή είναι η κυβίστηση του κ. Κασσελάκη, όσον αφορά τη Χαμάς: Πρώτα την περιέγραψε ως «εν μέρει» τρομοκρατική οργάνωση και έπειτα, μετά και τις εύλογες αντιδράσεις της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα, ανασκεύασε και είπε ότι είναι 100% τρομοκρατική οργάνωση.

     

    Αυτό το τελευταίο έκανε την «Εστία» να αποφανθεί, στο πρωτοσέλιδό της την Παρασκευή, ότι ο κ. Κασσελάκης ζήτησε «συγγνώμη» από το Ισραήλ. Και επειδή ζούμε σε μια χώρα με τόσο κυρίαρχο (όσο και ανομολόγητο) αντισημιτισμό που αποτελεί ψόγο να συνδιαλέγεσαι με το Ισραήλ –ή και να διορθώνεις καμιά φορά τη θέση σου, αν σου υποδείξει το λάθος η ισραηλινή πλευρά– ο κ. Κασσελάκης έσπευσε φουριόζος το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή.

     

    Οχι, δεν μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας όπου η συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις είχε ανάψει –ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής– αλλά μπήκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

     

    Και εκεί, με το γνωστό του «αδιαμεσολάβητο» ύφος, σχολίασε το πρωτοσέλιδο της «Εστίας», λέγοντας: «Τι μ@λ@κίες είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν είπα συγγνώμη, δεν κατάλαβαν τι είπα».

     

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στα παλαιστινιακά εδάφη: είπε ότι θα γίνει την Κυριακή, εφόσον του το επιτρέψει το κράτος του Ισραήλ.

     

    Ο διάλογος που διέρρευσε ήταν ο ακόλουθος:

     

    Δημοσιογράφος: Πότε θα πάτε Παλαιστίνη;

     

    Κασσελάκης: Την Κυριακή.

     

    Δημοσιογράφος: Σε ποιο σημείο;

     

    Κασσελάκης: Στη Δυτική όχθη. Αν βέβαια με αφήσει το Ισραήλ.

     

    Δημοσιογράφος: Γιατί; Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διευθετήσεις;

     

    Κασσελάκης: Ναι, αλλά μετά τη δήλωση που έκανα για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους… εξάλλου είμαι ο μόνος “αμερικανόφερτος”, όπως λένε, που είπε κάτι τέτοιο».

     

  • Η Καρυστιανού έχασε το μέτρο; Γιατί κατηγορείται για αλαζονεία και αμετροέπεια;

    Η Μαρία Καρυστιανού ήταν και παραμένει ένα σύμβολο της τραγωδίας των Τεμπών –μια χαροκαμένη μητέρα που ψάχνει να μάθει την αλήθεια για το τι συνέβη πριν και μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή δεκάδων νέων, της κόρης της συμπεριλαμβανομένης, εκείνη την εφιαλτική νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

     

    Ομως, είτε το επιδιώκει είτε όχι, ο ρόλος της έχει γίνει και πολιτικός, ή καμιά φορά αμιγώς πολιτικός, όπως συνέβη με την ανοικτή επιστολή που απηύθυνε την Πέμπτη, μέσω Facebook, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη –και ως εκ τούτου, η κυρία Καρυστιανού, μπορεί να κρίνεται υπό άλλο πρίσμα πλέον.

     

    Στην ανοικτή επιστολή της, την οποία μάλιστα κοινοποίησε και προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζητώντας της να αναλάβει «πρωτοβουλίες», η κυρία Καρυστιανού επανέλαβε τα γνωστά περί συγκάλυψης εγκλήματος και απηύθυνε ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη, απαιτώντας από αυτόν μια απάντηση ή, σε διαφορετική περίπτωση, να παραιτηθεί!

     

    Προσοχή: Να παραιτηθεί. Ο Πρωθυπουργός της χώρας. Επειδή δεν απαντά σε ό,τι τον ρωτάει η κυρία Καρυστιανού. Και ενώ η δικαστική έρευνα για τα αίτια και τους υπευθύνους της τραγωδίας είναι ακόμα ανοικτή.

     

    Ισως κάπου εδώ να έχει χαθεί πια το μέτρο, σε μια υπόθεση που ως εθνικό και προσωπικό τραύμα είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να κρατηθεί μια ισορροπία. Το μέγεθος και το βάθος του τραύματος δικαιολογεί κάποια πράγματα, αλλά δεν τα δικαιολογεί όλα. Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, ο δίκαιος αγώνας της κυρίας Καρυστιανού, μητέρας της 19χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που χάθηκε στα Τέμπη, κινδυνεύει με αυτόν τον τρόπο να ενταχθεί στο σκληρό πολιτικό παιχνίδι, λίγες ημέρες μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές, και ως εκ τούτου να υπονομευτεί.

     

    Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό πως η κυρία Καρυστιανού, με αυτό τον τρόπο, κατέληξε να βρεθεί πρωταγωνίστρια στη γνωστή για το καυστικό της ύφος παραπολιτική στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου στα «Νέα», για τους λάθος, βέβαια, λόγους: όχι για τον αγώνα της να αποδοθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών, τον οποίο της αναγνωρίζει ο συντάκτης του «Στίγματος», αλλά εν προκειμένω για αμετροέπεια και αλαζονεία.

     

    Εγραψε χαρακτηριστικά η παρεμβατική στήλη των «Νέων» στο φύλλο της Παρασκευής:

     

    «Δεν είναι η πρώτη φορά που από αυτήν εδώ τη στήλη έχω επισημάνει ότι είναι βαθιά ενοχλητικός, στα όρια του ανατριχιαστικού, ο τρόπος με τον οποίο ορισμένες πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται, για μικροκομματικά οφέλη, την τραγωδία των Τεμπών. Και είμαι ίσως ο πρώτος, που προσεγγίζοντας με μεγάλο σεβασμό τον πόνο των χαροκαμένων γονέων, είχα αναφέρει ότι είναι τραγικό, που κανείς δεν κάνει μια προσπάθεια να προστατεύσει ορισμένους από αυτούς, που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα. Τα έγραφα αυτά με αφορμή τις συνεχείς εκδηλώσεις για τα Τέμπη, που οργάνωναν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με καλεσμένη πάντα, και ομιλήτρια πάντα επίσης την κυρία Καρυστιανού. Χθες, επιβεβαιώθηκα, και δεν επιχαίρω γι’ αυτό.

     

    »Η κυρία Καρυστιανού απηύθυνε επιστολή στον Πρωθυπουργό, με κοινοποίηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία καλεί τον κύριο Μητσοτάκη να παραιτηθεί (!!!) αν δεν απαντήσει στα ακόλουθα δύο ερωτήματα, τα οποία και μεταφέρω ακριβώς όπως τα έχει διατυπώσει στην επιστολή:

     

    »–Ποιοι είναι οι λόγοι της παρέμβασής σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές;

     

    »–και ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε τη συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο.

     

    »Απευθυνόμενη προς αυτόν, ως ίση προς ίσο, και με γλώσσα που παραπέμπει σε πολιτικό, τονίζει και το ακόλουθο: «Οφείλετε να υποβάλετε την παραίτησή σας και να θέσετε τον εαυτό σας ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης»!

     

    »Προς δε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απαιτεί “να τιμήσει τον θεσμικό της ρόλο και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες”!!!

     

    »Οταν η αμετροέπεια και η αλαζονεία υπερβαίνουν και επικαλύπτουν τα αποδεκτά όρια του ανθρώπινου πόνου.

     

    »(Αληθινά κρίμα είναι που δεν υπάρχει κάποιος να την προστατεύσει από άθλιους πολιτικούς εκμεταλλευτές της προσωπικής της τραγωδίας…)»

  • Ο Μπέος με μαγιό για να αποδείξει ότι οι παραλίες του Βόλου δεν είναι μολυσμένες λόγω Daniel

    Για να το ελαφρύνουμε λίγο, να πούμε ότι την Παρασκευή, ο Αχιλλέας Μπέος, ο γνωστός και μη εξαιρετέος δήμαρχος Βόλου, γδύθηκε, έβαλε τα μπανιερά του και έκανε μια πρώτη βουτιά στα νερά του Παγασητικού.

     

    Ο κ. Μπέος εμφανίστηκε με το μαγιό του στην παραλία «Αλυκές» του Βόλου, και αφού επιτέθηκε λεκτικά σε περιβαλλοντολόγους που τα έκριναν ακατάλληλα λόγω των φερτών υλικών που κατέληξαν στη θάλασσα από την κακοκαιρία Daniel, βούτηξε.

     

    «Είναι μια επίσκεψη για την αποκατάσταση της παραλίας από άκρη σε άκρη μετά την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τα συνεργεία θα παραδώσουν την παραλία πεντακάθαρη. Και με την ευκαιρία αυτή είπα να κάνω ένα μπάνιο συμβολικά. Για να κλείσω τα στόματα σε αυτούς που δυσφημούν την πόλη. Ο Βόλος δεν είναι υπόθεση του Αχιλλέα Μπέου, είναι θέμα όλων μας. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που μισούν την πόλη. Θεωρούν ότι κάνουν κακό σε εμένα, αλλά δεν το κάνουν», είπε και συνέχισε:

     

    «Ήρθα εδώ να δώσω το παράδειγμα να κάνω μπάνιο για να έρθει και ο κόσμος. Δεν κάνω μπάνιο έτσι αυθαίρετα, μετά τις επίσημες μετρήσεις από το Χημείο του Κράτους τόσο με εντολή του Δήμου Βόλου, όσο και από άλλο εργαστήριο που επιστράτευσε η Περιφέρεια. Ως εκ τούτου αυτοί οι περίεργοι τύποι που εγώ τους ονομάζω ”περιβαλλοντολόγους του κ@λου” που πάνε και παίρνουν δείγματα από την τουαλέτα του σπιτιού τους, να σταματήσουν να δυσφημούν την πόλη και τους κατοίκους».




text
  • Και λογικά ο γνωστός ποινικολόγος θα έχει άποψη για τη νομική αντιμετώπιση των κακοποιητών…


    16 Ιουνίου 2024, 21:55