• Αντιεμβολιαστικός λαϊκισμός εναντίον σοβαρότητας: Καβγάς Πολάκη - Γεροτζιάφα - Γιάμαλη για το εμβόλιο της AstraΖeneca

    Ηθελε ο αντιεμβολιαστικός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν τον άφησε. Ετσι, το βράδυ της Πέμπτης και με αφορμή την είδηση για την απόσυρση του εμβολίου της AstraΖeneca για τον κορονοϊό –είδηση που αναπαρήχθη εντελώς στρεβλά και μάλλον σκοπίμως, ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη– ξέσπασε ένας απίστευτος καβγάς στην τηλεόραση, με πρωταγωνιστή –ποιον άλλον;– τον Παύλο Πολάκη και με φόντο τη γενικότερη θολούρα που επικράτησε και συνεχίζει να επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τόσο σοβαρά θέματα.

     

    Για όσους δεν θυμούνται, μιλάμε για τον κ. Πολάκη, γιατρό, πρώην αν. υπουργό Υγείας, βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, που εν μέσω πανδημίας υπονόμευε την εκστρατεία της χώρας κατά της Covid-19 και έλεγε στη Βουλή ότι τα εμβόλια δεν είναι αξιόπιστα –«έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια», είχε πει, μεταξύ πολλών και πολλών άλλων αντιεμβολιαστικών θέσεων.

     

    Αυτός λοιπόν ο κ. Πολάκης παρενέβη το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Kontra24. Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, διεθνώς αναγνωρισμένου αιματολόγου και υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα σημείο της εκπομπής είχε κληθεί να σχολιάσει τις νέες τοποθετήσεις, στα social media, που έκανε ο «αψύς» Σφακιανός, μετά την είδηση για την απόσυρση του AstraΖeneca –απόσυρση που έγινε για εμπορικούς λόγους, αλλά ο κ. Πολάκης επέμεινε στα δικά του αντιεμβολιαστικά.

     

    «Εγώ δεν απαντάω τίποτα στον κ. Πολάκη, διότι δεν ασχολούμαι με τέτοιου τύπου τοποθετήσεις και επίσης θα σας πω το εξής: διάβασα την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο κ. Γεροτζιάφας, για να συνεχίσει, αναφερόμενος στη φρασεολογία του βουλευτή Χανίων: «Οπως επίσης, αυτό το “σωπάστε τώρα”, που είπε στο τέλος της ανάλυσης, αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε από το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη. Της ίδιας κατηγορίας είναι»…

     

    Ο ίδιος απέδωσε τις νέες επιθέσεις που υπήρξαν κατά της επιστημονικής κοινότητας στην Ελλάδα με αφορμή την είδηση για το εμβόλιο της AstraZeneca, σε «τραμπικούς φασίστες» και «ακροδεξιούς και σκοταδιστές».

     

    Τότε αποφάσισε να παρέμβει τηλεφωνικά ο κ. Πολάκης στην εκπομπή. Προσπερνώντας το γεγονός ότι ζήτησε να του βάλουν καλύτερη φωτογραφία, να παραθέσουμε μερικά από τα λεγόμενά του:

     

    –«Δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα».

     

    –«Δεν ανέχομαι από κανέναν απόντα από την πολιτική ζωή της χώρας να επιστρέφει ως επιστήμονας, μην πω καμιά βαριά κουβέντα, και να μας το παίζει και γκραντ αριστερός».

     

    –«Εχει το θράσος ο Γεροτζιάφας που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον (πρώην υπ. Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Ανδρέα) Ξανθό και κάποιους άλλους να βγει και να μας πει τραμπικούς φασίστες; Ενα ενεργούμενο της Pfizer είναι».

     

    Μετά από αυτά ο κ. Πολάκης έκλεισε και το τηλέφωνο, κατηγορώντας τη δημοσιογράφο –η οποία λίγο νωρίτερα είχε παρατηρήσει ότι κάνει «διάγγελμα»– πως δεν τον καλεί στα πάνελ της.

     

    Η κυρία Γιάμαλη δεν το άφησε ασχολίαστο. «Οι πόρτες αυτής της εκπομπής δεν είναι κλειστές για κανέναν πέρα από τους Ναζί… Κάποτε με με κατηγορούσαν γιατί βγάζω τον Πολάκη και του δίνω βήμα. Σήμερα ο κ. Πολάκης με κατηγόρησε ότι δεν τον βγάζω». Και μου «έκλεισε και το τηλέφωνο στα μούτρα, λες και είχαμε κάποια σχέση, τα είχαμε και τα χαλάσαμε» προσέθεσε χαρακτηριστικά. «Ακούστε καλά. Τον δικό μου κώδικα δεοντολογίας προφανώς δεν τον καταλαβαίνετε. Επιλέξτε λοιπόν, πρώτον, και δεύτερον και για τελευταία φορά, ο κ. Πολάκης από την έναρξη αυτής της σεζόν έχει προσκληθεί τρεις φορές».

     

    Τέλος πάντων, αυτά στον γραπτό λόγο χάνουν, αλλά ευτυχώς υπάρχει και βίντεο.

     

    [απολαύστε πολύ υπεύθυνα]

  • Μητσοτάκης για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Γατάκια, εγώ γκαντέμης;»

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ πάνω του: δηλαδή περιοδείες από τη μία με πολιτικά μηνύματα για το συμβατικό κοινό και TikTok από την άλλη με Eurovision και μπάσκετ για να πιάσουμε και τη «νεολαία».

     

    Ετσι, μία ημέρα μετά από τις αναφορές του στο «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι και στον Πίνατ ως «ευρωκομματόσκυλο», ο Πρωθυπουργός επανήλθε με νέο βίντεο, αυτή τη φορά για τις προκρίσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Final 4 του Βερολίνου, υπενθυμίζοντας πως σε ανύποπτο χρόνο και τις είχε προβλέψει και τις είχε ευχηθεί και αυτοσαρκαζόμενος πως ως εκ τούτου δεν είναι γκαντέμης.

     

    «Γατάκια, εγώ γκαντέμης; Τώρα μπορείς να πας να ψάξεις στο αρχείο σου τη δήλωση την οποία είχα κάνει. Οπότε σήμερα τι έχουν να πουν όλοι αυτοί; Εγώ σας το είπα, αλλά δεν με ακούσατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στο σχετικό βίντεο στο TikTok.

     

    @kyriakosmitsotakis_Εγώ σας το είπα!♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

  • Ο Κασσελάκης κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι εκμεταλλεύεται τον Πίνατ - με βίντεο όπου χρησιμοποιεί και αυτός τη Φάρλι

    Επειδή όμως πλέον η πολιτική αντιπαράθεση έχει περάσει στον χώρο των social media, στην υμνολογία της ατάκας και στην αποθέωση της εικόνας, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε το viral κυρίαρχο νόμισμα στην ελληνική δημόσια σφαίρα, έσπευσε να «απαντήσει» στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το βίντεο με τον Πίνατ, καταγγέλλοντας μάλιστα τον Πρωθυπουργό για εκμετάλλευση του συμπαθούς ημίαιμου ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου.

     

    Σε νέο βίντεο στο TikTok ο κ. Κασσελάκης εμφανίστηκε με τη δική του σκυλίτσα, τη διάσημη Φάρλι και με το γνωστό του ύφος ακούγεται να λέει:

     

    «Φάρλι, έλα να σε πω κομματόσκυλο για να πάρω ψήφους».

     

    Η Φάρλι έρχεται και εκείνος την αγκαλιάζει: «Εγώ δεν σε εκμεταλλεύομαι έτσι. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να τα κάνουμε αυτά για να παίρνουμε ψήφους», προσθέτει.

     

    Εδώ πλέον ο πολιτικός σουρεαλισμός και η ειρωνεία βγάζουν μάτια. Πέρα από το φαιδρό της εικόνας, ο κ. Κασσελάκης κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι εκμεταλλεύεται τον σκυλάκο του Μαξίμου, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιεί για μικροπολιτικούς λόγους το δικό του τετράποδο!

     

    @skasselakis♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

  • Ο Ανδρουλάκης κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού αγώνα φορώντας λευκό κρητικό σαρίκι

    Μέσα σε αυτό το σοσιαλμιντιακό υπερθέαμα –αν όχι ξεκατίνιασμα– εν όψει ευρωεκλογών, τι να σου κάνει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που δεν το έχει ο άνθρωπος με τις νέες τεχνολογίες, ενδεχομένως και με τα σκυλάκια-γλάστρες, και έχει χάσει πόντους; Πήγε στα Ανώγεια για να ξεκινήσει και επίσημα τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

     

    «Τα Ανώγεια είναι συνδεδεμένα με τους πατριωτικούς αγώνες. Εδώ λοιπόν από την πλατεία, από το Μεϊντάνι, στέλνω μήνυμα πως το εθνικό – πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι εδώ», είπε. Αλλά επειδή αυτά δεν αρκούν, φόρεσε και ένα λευκό σαρίκι. Δηλαδή του το φόρεσαν και το κράτησε.

    Ο κ. Ανδρουλάκης φόρεσε σαρίκι λευκό, που είναι για τις γιορτές –το μαύρο είναι για καθημερινές. Το λευκό το φορούν στην ωμοπλάτη και το μαύρο στο κεφάλι.

  • Η συζήτηση για τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι στη συνέντευξη Τύπου της Eurovision

    Για την επιτυχία της Μαρίνας Σάττι στον ημιτελικό του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, το βράδυ της Πέμπτης στο Μάλμε της Σουηδίας, θα τα διαβάσατε αλλού στο Protagon. Εδώ θα σταθούμε σε κάτι που συνέβη μετά, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των καλλιτεχνών, που ακολούθησε.

     

    Υπήρξαν πλάνα της ελληνίδας καλλιτέχνιδος να χασμουριέται επιδεικτικά και να κάνει και γκριμάτσες –μια εντελώς άκομψη συμπεριφορά, δίχως άλλο, εκπροσωπώντας τη χώρα σε έναν διεθνή διαγωνισμό.

     

    Για να γίνουν, όμως, τα πράγματα ακόμα χειρότερα, κάποιοι απέδωσαν αυτή τη συμπεριφορά της κυρίας Σάττι, σε μια προσπάθεια από μέρους της να εκφράσει έτσι την αποδοκιμασία της για την παρουσία της ισραηλινής τραγουδίστριας Εντέν Γκολάν, η οποία ήταν και αυτή στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου –η 20χρονη τραγουδίστρια βρίσκεται στο επίκεντρο διαμαρτυριών στο Μάλμε, λόγω των αιματηρών γεγονότων στη Γάζα.

    Πάντως από την ελληνική αποστολή ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση η κυρία Σάττι δεν ήθελε να προσβάλει την ισραηλινή τραγουδίστρια. Επέμειναν ότι από την αρχή της συνέντευξης Τύπου, η ελληνίδα μουσικός αλληλεπιδρούσε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα και με τους άλλους καλλιτέχνες στο πάνελ.

     

    Επεσήμαναν, μάλιστα, πως αν δει κανείς όλο το βίντεο της συνέντευξης Τύπου, θα διαπιστώσει ότι η κυρία Σάττι χασμουριόταν συνέχεια, επειδή ήταν πολύ κουρασμένη και ότι δεν το έκανε μόνο την ώρα που μιλούσε η Εντέν Γκολάν, στην οποία εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό.

     

    Με βάση δηλαδή αυτές τις πηγές, η κυρία Σάττι δεν τα έκανε όλα αυτά επειδή ήθελε να κάνει ένα πολιτικό statement για τη Γάζα, αλλά απλώς είναι ανάγωγη και όταν νυστάζει δεν μπορεί να κρύψει το χασμουρητό της.




text
  • Σοβαρά τώρα, πιστεύει κανείς ότι μέχρι τις 21 Ιουνίου θα έχουν καθαρίσει τα οικόπεδα;


    3 Ιουνίου 2024, 10:24