• Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δικαιολογεί τον Κασσελάκη για τους «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά»: «Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;»

    Λογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως έχει καταντήσει, αν ο Στέφανος Κασσελάκης βγει και πει ότι αν τα πράγματα ήταν αδιαμεσολάβητα, ο ήλιος θα ανέτειλλε από το Αιγάλεω, αλλά κάποια οικονομικά συμφέροντα και το πολιτικό σύστημα τον έχουν στείλει να ανατέλλει από τον Υμηττό, θα βρουν κάτι να πουν για να τον δικαιολογήσουν –αν όχι να τον εξυμνήσουν ως νεο-προφήτη της πολιτικής.

     

    Δεν εξηγείται αλλιώς. Βγαίνει και λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά» –υπουργούς-που-σκοτώνουν-παιδιά– και σπεύδει πρώτη η Βούλα Κεχαγιά, ως ευσυνείδητη πορτ παρόλ του κόμματος, να ψελλίσει κάτι περί παρερμηνείας. Τώρα βγαίνει και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, άλλοτε μεγάλη λευκή ελπίδα της νεο-καραμανλικής ΝΔ και πλέον νεοφώτιστος νεο-Συριζαίος και ανακαλύπτει κάτι άλλο: ότι το «σκοτώνω» έχει και θετική εκδοχή, επικαλούμενος τη slang των νέων (διότι αυτός πλασάρεται και ως ο αιώνιος έφηβος της πολιτικής σκέψης, ασχέτως αν αυτό, όταν το ακούς, πρέπει να διαβάζεις και ανωριμότητα).

     

    Βγήκε που λέτε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, πρώην υπουργός της ΝΔ και νυν μέλος του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Κασσελάκη, την Πέμπτη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και αφού είπε ότι έχει «αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ τόσο πολιτικά όσο και ψυχικά», για να προσθέσει μάλιστα ότι «ο μεσαίος χώρος δεν βρίσκεται στη ΝΔ με τη σημερινή της μορφή» διότι «δεν κατανέμεται δίκαια και ισομερώς η ανάπτυξη», άρχισε τους ύμνους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Είπε ότι «πρώτη φορά ένας πολιτικός αρχηγός λειτουργεί αντισυμβατικά και λέει με διαφανή τρόπο ότι “αυτή είναι η ζωή μου”». Προσέθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει να κρύψει τίποτα. Ο κ. Κασσελάκης λειτουργεί με ένα τρόπο διαυγή και κρυστάλλινο», για να υπογραμμίσει κατόπιν ότι «η διαφάνεια ξενίζει» και τελικά φτάσαμε και στο επίμαχο, στη φράση του κ. Κασσελάκη ότι «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά».

     

    «Δεν υπάρχει τοξικότητα» στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απεφάνθη ο κ. Σπηλιωτόπουλος. «Εχουν παρερμηνευτεί σκοπίμως για να δημιουργηθεί μια τοξική επίθεση από την άλλη πλευρά», επέμεινε. Και μετά αποκάλυψε το καινοφανές στον πολιτικό λόγο:

     

    «Το “σκοτώνει” είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο, τη λες για την αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;» είπε χαρακτηριστικά.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρυθμούς Eurovision

     

    Σε ρυθμούς προεκλογικούς βρίσκεται πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Που «ρυθμοί προεκλογικοί» σημαίνουν βίντεο στο TikTok για να πιάσουμε και τη «νεολαία». Και πώς πιάνεις τη «νεολαία»; Με πολλή Eurovision και ολίγη νεανική slang, που λέγαμε πιο πάνω.

     

    Ο Πρωθυπουργός ανήρτησε ένα νέο σύντομο βίντεο στο TikΤok για να εξηγήσει στους followers γιατί είναι σημαντικές οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και επεσήμανε ότι, όπως του είπαν, σε μια ομιλία του τραγούδησε τους στίχους από το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει εφέτος στον διαγωνισμό.

     

    Οντως στο σκηνοθετημένο βίντεο, ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ενώ μιλάει το «τα, τα, τα» (σιγά τους στίχους, εδώ που τα λέμε) για να αρχίσει να παίζει αμέσως η μουσική του «Ζαριού». Ακολουθούν στιγμιότυπα από την προεκλογική περιοδεία του Πρωθυπουργού, στους ρυθμούς του εν λόγω τραγουδιού.

     

    Επειτα λέει πως «καλά πήγε αυτό» και δανειζόμενος λίγο από τον κωμικό του stand up Διονύση Ατζαράκη αποκαλεί τον Peanut, τον σκύλο που έχει υιοθετήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, «ευρωκομματόσκυλο».

     

    @kyriakosmitsotakis_ Παμε 💪🏻 #ευρωεκλογες ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis




text
  • Να αρχίσει ο Γ Παγκόσμιος από ελικόπτερο;


    20 Μαΐου 2024, 07:04