692
Ο Παύλος Πολάκης σε πρόσφατη παρουσία του στη Βουλή. Αυτή τη φορά μίλησε αργά μετά τα μεσάνυχτα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Είναι ο Πολάκης ένας αντιεμβολιαστής; – «Είστε Δαπίτες και φλώροι»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 09:33
Ο Παύλος Πολάκης σε πρόσφατη παρουσία του στη Βουλή. Αυτή τη φορά μίλησε αργά μετά τα μεσάνυχτα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Είναι ο Πολάκης ένας αντιεμβολιαστής; – «Είστε Δαπίτες και φλώροι»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 09:33

Ολα ξεκίνησαν από μία ακόμα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη. Ο οποίος, για να μην ξεχνιόμαστε, είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά δεν είχε πρόβλημα να αμφισβητήσει ευθέως την αξιοπιστία των εμβολίων κατά της Covid-19, υπονομεύοντας το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας και μολονότι ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην υπουργός Υγείας) Ανδρέας Ξανθός είχε μόλις περιγράψει τους εμβολιασμούς ως λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητώντας την επιτάχυνσή τους!

Ο κ. Πολάκης μάς έχει συνηθίσει σε τοξικές-επιθετικές αναρτήσεις, όμως αυτή τη φορά καταπιάστηκε όχι με ένα ζήτημα της πολιτικής σκηνής, αλλά χάιδεψε τα αυτιά του αντιεμβολιαστικού κινήματος, περιγράφοντας εμβόλια κατά της Covid-19 ως αναξιόπιστα και ρίχνοντας νερό στον μύλο των αρνητών.

Αρχικά, και σχολιάζοντας την όντως άστοχη διαχείριση από την κυβέρνηση του θέματος του εμβολίου των Οξφόρδης/AstraZeneca, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων: «Αυτά συμβαίνουν… όταν χορηγείς μαζικά στον πληθυσμό εμβόλια που δεν έχουν τελειώσει όπως πρέπει τη Φάση 3 των μελετών». 

Μπροστά σε αυτήν την κραυγαλέα αμφισβήτηση των εμβολίων κατά του κορονοϊού από τον κ. Πολάκη, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του.

«Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης με ανάρτησή του αμφισβητεί ευθέως τα εμβόλια και ουσιαστικά καλεί τους πολίτες να μην εμβολιαστούν, καταφερόμενος παράλληλα κατά της επιστημονικής κοινότητας. Έχουν περάσει 24 ωρες και από τον ΣΥΡΙΖΑ σιγή. Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση και να καταδικάσει ευθέως τον κ. Πολάκη. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι Τσίπρας = Πολάκης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζεται τον κ. Βελόπουλο κλείνοντας το μάτι στους αντιεμβολιαστές», σημείωσαν από την Πειραιώς.

Το θέμα δεν έμεινε εδώ. Φυσικά ο κ. Τσίπρας δεν πήρε θέση, ούτε βέβαια καταδίκασε τον πρώην αν. υπουργό Υγείας. Αλλά απάντησε πάλι ο κ. Πολάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή, αργά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια», είπε ο κ. Πολάκης, υπονοώντας ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν είναι δοκιμασμένα.

Προσέθεσε εξάλλου: «Εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας στα εμβόλια, ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα, και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων σάς κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».

Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε απαριθμώντας αυτά τα ερωτήματα που τρέφουν και τους αρνητές του εμβολίου κατά της Covid-19, ρίχνοντας από το βήμα της Ολομέλειας νερό στον μύλο του κάθε ψεκασμένου:

«Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ’ όρου ζωής, ένα άλλο είναι για πέντε χρόνια. Του κορονοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;».

«Σε αυτά να απαντήσει η ΝΔ. Σε αυτά να απαντήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε από την ιατρική επιστήμη, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα άλλα, και μιλώντας για το Εργασιακό, ο κ. Πολάκης απευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα λέγοντας: «Υπηρετείτε συμβόλαια της διαπλοκής που σας έφερε στην κυβέρνηση, με τη βοήθεια των ΜΜΕ. Είστε οι Δαπίτες του ’80, οι Δαπίτες και οι φλώροι, που λέγαμε τότε, οι οποίοι παίρνετε εκδίκηση από την κοινωνία, που τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, μέσα από αγώνες, από διεκδικήσεις, απέσπασε ένα κομμάτι της υπεραξίας που η ίδια παρήγαγε, για μια καλύτερη ζωή».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...