• Ο Γεωργούλης θέλει να επιστρέψει «σαν τρελός» στην υποκριτική - και η Κουμουνδούρου το σκέφτεται

    Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι ηθοποιός και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –το 2019 σταυρώθηκε από 162.974 ψηφοφόρους, ως ένα από τα πρόσωπα της «απεύθυνσης πλατιού καλέσματος» του απερχόμενου τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

     

    Ο κ. Γεωργούλης έδωσε στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ένα άλλο στιλ –χαρούμενες πόζες στο Instagram, παρεμβάσεις που δημιουργούσαν θόρυβο (όχι πάντα για καλό λόγο), γοητεία, ήταν εντελώς διαφορετικά στοιχεία από την προηγούμενη πενταετία, όπου η Κουμουνδούρου είχε στείλει στις Βρυξέλλες μονοκόμματους ριζοσπάστες μαχητές όπως η Σοφία Σακοράφα, ο Νίκος Χουντής και η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

     

    Ομως ο κ. Γεωργούλης φαίνεται πως δεν αντέχει άλλο στις Βρυξέλλες, ο νόστος είναι ακατανίκητος. Νοσταλγία όχι τόσο για την πατρίδα, αλλά για τη δουλειά του. Μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι του έχουν λείψει πάρα πολύ και το θέατρο και ο κινηματογράφος και η τηλεόραση και προσέθεσε πως θα ήθελε «σαν τρελός» να επιστρέψει σε κάποιο σίριαλ.

     

    Οπως μάλιστα έγραψε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα», με δεδομένο ότι ο κ. Γεωργούλης ανυπομονεί όταν τελειώσει με την Ευρωβουλή και να επιστρέψει στην υποκριτική, «η Κουμουνδούρου σκέφτεται να τον διευκολύνει όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα θητεία του»…

  • Το λάθος στην αφίσα του «Αυθεντικού» Μαραθωνίου της Αθήνας

    Το μεγάλο event της εβδομάδας δεν είναι άλλο από τον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας, που τον έχουμε βαφτίσει «Ο Αυθεντικός».

     

    Το κατά πόσο είναι «αυθεντικός» χωράει μια κάποια συζήτηση αν θες να λεπτολογήσεις –για παράδειγμα η ακριβής απόσταση του αγωνίσματος ορίστηκε το 1908, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, και ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή του παρθενικού αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896– αλλά σε κάθε περίπτωση οι δρομείς θα τρέξουν στα χνάρια του θρυλικού Σπύρου Λούη, αν όχι του Φειδιππίδη.

     

    Το θέμα μας εδώ δεν είναι η ιστορική ακρίβεια, αλλά ένα χτυπητό λάθος στην αφίσα που «κοσμεί» τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας εν όψει του αγώνα: Μαραθώνιος Αθήνας, Ο Αυθεντικός, 42.195 χλμ γράφει η αφίσα.

    Που σημαίνει ότι ο φορέας που τη δημιούργησε –η Περιφέρεια Αττικής έχει την τελική ευθύνη ανάρτησής της σε στύλους της αρμοδιότητάς της– εκτιμά ότι ο «αυθεντικός» Μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι 42,195 χλμ ή 42.195 μέτρα, αλλά 42.195 χλμ., λίγο περισσότερο από τον γύρο της Γης.

     

    Το λάθος είναι δυστυχώς όλο και πιο συχνό τελευταία, λόγω της κυριαρχίας των αγγλοσαξονικών τύπων γραφής. Στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, η υποδιαστολή μπαίνει για να ορίσει τις χιλιάδες και η τελεία για να ορίσει τα δεκαδικά ψηφία. Στα ελληνικά όμως, τα «αυθεντικά», ισχύει το αντίθετο…

  • Η ΕΛ.ΑΣ. αυτοτρολάρεται για τα μποτιλιαρίσματα στη λεωφ. Κηφισού

    Μια που πιάσαμε τα της οπτικής επικοινωνίας, ενδιαφέρον είχε –κυρίως λόγω αυτοσαρκασμού που δεν είναι και το φόρτε της– η ανάρτηση που έκανε η Ελληνική Αστυνομία στο Twitter για να καλέσει τους οδηγούς να ενημερώνονται από τους λογαριασμούς της σχετικά με την (εφιαλτική) κίνηση στους δρόμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

     

    Είναι ένα φάντασμα που επιχειρεί με τον συμβατικό τρόπο –ένα «μπου!»– να τρομάξει ένα παιδάκι. Το οποίο δεν τρομάζει όσο δυνατά και αν φωνάξει το φάντασμα. Ομως τρομάζει αν το φάντασμα πει δυο λέξεις: «Λεωφόρος Κηφισού»…

     

    Το λες και αυτοτρολάρισμα, αλλά τι να κάνει και η ΕΛ.ΑΣ…




text
  • Εφαγε πόρτα ο Ερντογάν από τον Λευκό Οίκο. Ας ετοιμάζουμε κανένα F16 για αναχαιτίσεις


    28 Απριλίου 2024, 16:01