• Ο Κυρίτσης απειλεί την κυβέρνηση με «σκηνικά Νέας Σμύρνης» μία μέρα πριν πάει στη Βουλή ο Τσίπρας

    Πρέπει να είναι ένα από τα ταλέντα που έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ: μια-δυο μέρες προτού πάει ο Αλέξης Τσίπρας να συγκρουστεί στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βγαίνει ένα στέλεχος και γράφει κάτι κραυγαλέο ή έστω συζητήσιμο στα social media.

     

    Πριν από τρεις εβδομάδες ήταν ο Παύλος Πολάκης που με ανάρτησή του υπονόμευσε την όποια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πλήξει τον Πρωθυπουργό για την υπόθεση Λιγνάδη.

     

    Τώρα είναι ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώην βουλευτής αυτός, καθώς δεν επανεξελέγη το 2019 (πήρε 13.822 σταυρούς, λιγότερους και από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο), ο οποίος μία μέρα πριν πάει ο κ. Τσίπρας να μονομαχήσει στη Βουλή με τον κ. Μητσοτάκη για την αστυνομική βία, βγήκε και απείλησε ευθέως την κυβέρνηση ότι αν εφαρμόσει τον νόμο που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο για τα ΑΕΙ, κάθε εβδομάδα «θα έχουμε σκηνικά Νέας Σμύρνης». Δηλαδή και τραυματίες αστυνομικούς, προφανώς…

    Ο κ. Κυρίτσης βέβαια τα κάνει αυτά. Πριν από δύο χρόνια έλεγε ότι δεν θυμάται «να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ», επιλέγοντας να ξεχάσει τους νεκρούς της Marfin.

     

    Αλλά τώρα προσέφερε ένα ακόμη πάτημα στην κυβέρνηση να εγκαλεί τον κ. Τσίπρα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση…

     

  • Ο Χρυσοχοΐδης πίεσε για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός-πρωταγωνιστής στα επεισόδια της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη

    Εχει ενδιαφέρον η στάση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή. Σε αντίθεση με άλλα στελέχη της κυβέρνησης, ούτε μίλησε για επίθεση από 30 αντιεξουσιαστές –που ήταν το βασικό αφήγημα της ΕΛ.ΑΣ.– ούτε βέβαια επιδόθηκε στο πολιτικό φάουλ της στοχοποίησης του θύματος. Υποσχέθηκε απλώς την άμεση διερεύνηση του ζητήματος.

     

    Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι χρειάστηκε, όπως φαίνεται, η προσωπική του παρέμβαση για να τεθεί ο δράστης αστυνομικός σε διαθεσιμότητα, έστω και με καθυστέρηση τριών ημερών.

     

    Οπως έγινε γνωστό, εν λόγω αστυνομικός δεν μπορούσε να τεθεί πιο γρήγορα σε διαθεσιμότητα, διότι στο μεταξύ είχε προλάβει να δηλώσει τραυματισμό μετά τα επεισόδια και, γι’ αυτό, ήταν σε αναρρωτική άδεια! Και έδερνε δηλαδή, αλλά και χτύπησε, μιλάμε για αστυνόμο-πρότυπο.

     

    Τα περί παρέμβασης Χρυσοχοΐδη τα αποκάλυψε ο  Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στη στήλη «Θεωρείο» στην «Καθημερινή»:

     

    «Η χθεσινή πάντως ανακοίνωση των αστυνομικών που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια της Κυριακή, πολλοί θεωρούν πως άργησε τρεις ημέρες. Ακόμα και εντός της κυβέρνησης υπάρχει αυτή η άποψη. Ανεπισήμως όμως. Γιατί επισήμως η καθυστέρηση αποδόθηκε σε εσωτερικές διαδικασίες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες πάντως θα μπορούσαν να είχαν κινηθεί και γρήγορα. Και για να ξέρετε, θα γινόταν ακόμα πιο αργά, εάν δεν είχε υπάρξει ασφυκτική πίεση από τον Χρυσοχοΐδη…».

  • Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος καλεί τον κόσμο να βγει στις πλατείες

    Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, άλλοτε μεγάλη ελπίδα της νεοκαραμανλικής ΝΔ, έχει πυκνώσει τελευταία τη δημόσια παρουσία του.

     

    Πρόσφατα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα, παρενέβη και αυτός υπέρ του αρχιεκτελεστή της «17Ν» και απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ). Επειτα, μαζί με άλλες τέσσερις παλαιές δόξες της γαλάζιας πολυκατοικίας –Χρήστο Ζώη, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Σάββα Τσιτουρίδη και βεβαίως Ευάγγελο Αντώναρο– υπέγραψε κείμενο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και τώρα, εν μέσω πανδημίας καλεί σε συγκεντρώσεις σε πλατείες ώστε να ακουστεί η «φωνή Δημοκρατίας».

     

    Μάλιστα αυτό το τελευταίο ήταν ένα tweet την ώρα που είχαν ήδη ξεσπάσει τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Πολύ λογικά τον περιέλαβε τον κ. Σπηλιωτόπουλο ο Στέφανος Κασιμάτης στα «Νέα» και τον φαντάστηκε χωρίς μπουρνούζι σε ένα τζακούζι.

     

    Εγραψε συγκεκριμένα η «Πανδώρα»:

     

    «Ευτυχώς, η τραγωδία μας έχει και τον παλιάτσο της. Στις 19.53 το βράδυ της Τρίτης, δηλαδή μισή ώρα και βάλε αφότου είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δημοσίευσε το εξής τουίτ: “Χιλιάδες συγκεντρώθησαν στη Νέα Σμύρνη. Ας επικρατήσει νηφαλιότητα και ψυχραιμία για να είναι φωνή Δημοκρατίας ώστε να ακουστεί και σε άλλες πλατείες, γειτονιές, σε κάθε άκρη. Η ελευθερία και η αξιοπρέπεια είναι πάνω και πέρα από ιδεολογίες”. (Πάνω και από τον κορονοϊό, χωρίς αμφιβολία…)

     

    »Πράγματι η επανάληψη γίνεται φάρσα, όταν το προ εικοσαετίας ίνδαλμα του νεοκαραμανλικού lifestyle, το poster boy της αστακομακαρονάδας, μας προκύπτει ξαφνικά νεοαγανακτισμένος της πλατείας. Υποψιάζομαι ότι η απελπισία εκτός πολιτικής πρέπει να τον έχει βαρέσει σοβαρά. Εκτός αν ήταν η νοσταλγία, επειδή όλα αυτά του θύμισαν το 2008 και την καλύτερη περίοδο της ζωής του, διότι τότε ήταν υπουργός Τουρισμού και περνούσε ονειρεμένα ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο με όλες τις ανέσεις για να προωθεί τον ελληνικό τουρισμό.

     

    »Εν πάση περιπτώσει, όποιος και αν ήταν ο λόγος, αυτό τουιτάρισε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Μετά, φαντάζομαι ότι θα έκλεισε την τηλεόραση, άφησε το μπουρνούζι να γλιστρήσει από πάνω του και επέστρεψε στο τζακούζι…».

     

  • Ο Τσακαλώτος έβαλε μια δύσκολη ερώτηση στον Γεραπετρίτη

    Υπάρχει και ένας τρόπος να είσαι ΣΥΡΙΖΑ και να μην κάνεις έξαλλη αντιπολίτευση, αλλά θεσμική. Τον έδειξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έβαλε ένα δύσκολο θέμα στον Γιώργο Γεραπετρίτη.

     

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων του ανθρώπου που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας την περασμένη Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

     

    Ως γνωστόν, λίγες ώρες μετά το συμβάν, κυβερνητικά στελέχη αλλά και βουλευτές προχώρησαν σε αποκαλύψεις για τις πολιτικές πεποιθήσεις του θύματος –το έκανε, προσεκτικά, αλλά το έκανε και ο ίδιος ο κ. Γεραπετρίτης (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ), ενώ ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ δεν είχε πρόβλημα και να δημοσιοποιήσει από τηλεοράσεως το ονοματεπώνυμό του (βλέπε κι άλλη Βαβέλ, εδώ)

     

    Ο κ. Τσακαλώτος ρωτάει, λοιπόν, τον υπουργό Επικρατείας πώς τα γνώριζαν όλα αυτά υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, αν υπήρξε διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ. και γιατί η αστυνομία γνωρίζει και καταγράφει τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός ατόμου.

     

    Με δεδομένη τη ρητορική δεινότητα τόσο του ερωτώντος βουλευτή όσο και του ερωτώμενου υπουργού, η απάντηση του κ. Γεραπετρίτη αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

  • Η Δήμητρα Λιάνη επιστρέφει με νέες κατηγορίες για τα παιδιά του Ανδρέα

    Για όσους την είχαν ξεχάσει, να πούμε ότι η Δήμητρα Λιάνη, χήρα του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, επιστρέφει με μια συνέντευξη στο «Πατρινόραμα», περιοδικό που βγαίνει στην Πάτρα εδώ και λίγους μήνες.

     

    Σε αυτήν τη συνέντευξη, τουλάχιστον σύμφωνα με την προδημοσίευσή της που έκανε το eidiseis.gr, η κυρία Λιάνη λέει τα αναμενόμενα: ανακαλύπτει παντού προδοσίες, από τα ελληνοτουρκικά ως το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και από τη Συμφωνία των Πρεσπών ως τις ΜΚΟ, υποστηρίζει ότι αυτή διέταξε να γραφτεί στον τάφο του Ανδρέα το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» και φυσικά επιτίθεται στα παιδιά του Παπανδρέου.

     

    «Το μεγαλύτερο παράπονό του ήταν που τα παιδιά του δεν ασπάστηκαν τις απόψεις του και δεν ακολουθούσαν την κοσμοθεώρησή του. Το ότι δεν έγιναν Έλληνες, όπως έλεγε, με την πλήρη έννοια» αναφέρει, ενώ σε ένα άλλο σημείο λέει για τον Γιώργο Παπανδρέου:

     

    «Έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός στο όνομα του Ανδρέα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να γίνει ηγέτης. Είναι ο βασικός υπόλογος αυτής της τραγωδίας που οδηγήθηκε ο τόπος».

     

    Το ότι ο κ. Παπανδρέου είχε αποδεχτεί να δώσει συνέντευξη στην παρθενική έκδοση του «Πατρινοράματος» το λες και ειρωνεία…




text
  • Δεν θα συμμετάσχουν οι Σπαρτιάτες στις εκλογές, κόπηκαν από τον Αρειο Πάγο. Γενικώς πρέπει να κοπούν και είμαστε σε καλό δρόμο


    24 Απριλίου 2024, 17:04