• Μία ήττα του Νίκου Παππά και της Κατερίνας Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη

    Οσοι θεωρούσαν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, μπροστά στον κοινό «εχθρό», στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και σε άλλα τέτοια τρομακτικά, να πούμε ότι δεν έχουν ηρεμήσει. Οι εκλογές για ανάδειξη Νομαρχιακών συνεχίζουν να προκαλούν τριγμούς, με κάποιους να κάνουν λόγο για «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα, άλλους να υποστηρίζουν ότι η «Ομπρέλα» επιβάλλει την ατζέντα της, άλλους να γκρινιάζουν ότι η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ δεν έγινε δεκτή και άλλους να επιμένουν ότι παρ’ όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει αλώβητος και ενισχυμένος.

     

    Τέλος πάντων, ένα επεισόδιο των εσωτερικών αντιπαραθέσεων είναι η αναζωπύρωση της διαμάχης μεταξύ του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, που κάποτε ήταν και οι δύο πολύ κοντά στον πρόεδρο Αλέξη, ο ένας μετά τον άλλο, και τώρα ο μεν κ. Παππάς είναι απλός υπουργός Νοτίου Τομέα, ο δε κ. Τζανακόπουλος γραμματέας της ΚΕ του κόμματος.

     

    Το επεισόδιο σημειώθηκε, λέει, στη Θεσσαλονίκη και ανέδειξε νικητή τον κ. Τζανακόπουλο. Και ηττημένο τον κ. Παππά και την προστατευόμενή του Κατερίνα Νοτοπούλου.

     

    Εγραψε ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στο «Θεωρείο» στην «Καθημερινή της Κυριακής»

     

    «Η κόντρα Παππά – Τζανακόπουλου, που κρατά από την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίστηκε πρόσφατα και στη συμπρωτεύουσα. Εκεί, στη νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, κονταροχτυπήθηκαν δύο κυρίες, η Κατερίνα Νοτοπούλου, φίλα προσκείμενη στον Νίκο Παππά, και η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Νικητής αναδείχθηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος που στήριζε Χατζηγεωργίου. Αλλά αυτή η μάχη δεν τελειώνει εδώ…».

  • Ο Πελεγρίνης επιστρέφει και φιλοσοφεί για τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ και το... τέλος των πανεπιστημίων

    Τον θυμάστε τον Θεοδόση Πελεγρίνη; Τον κάπως θεατράλε πρώην πρύτανη του Καποδιστριακού, που είχε φθάσει ως και υφυπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προτού αποχωρήσει στην σκιά κάποιων σχολίων που θεωρήθηκαν αντισημιτικά; Τον ομότιμο καθηγητή Φιλοσοφίας και υποψήφιο, το 2019, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε 30.900 σταυρούς, λιγότερους από τον Ρος Ντέιλι, αλλά περισσότερους από Αξελ Σωτήρη Βαλντέν;

     

    Ο κ. Πελεγρίνης έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα «Νέα» και στον Δημήτρη Ν. Μανιάτη.

     

    Στην οποία εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για το αν και κατα πόσο βιώνουμε το τέλος του πανεπιστημίου, όπως το γνωρίζαμε, με αφορμή και την πανδημία.

     

    «Για το κράτος, η συντήρηση ενός πανεπιστημίου είναι ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ένας τρόπος να απαλλαγεί το κράτος από το βάρος αυτό, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η απόκτηση της γνώσης που προσφέρει το πανεπιστήμιο. Η πανδημία πoυ διερχόμαστε προσφέρεται σαν μια “ευκαιρία” στο κράτος να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Πέρυσι την άνοιξη το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, χωρίς να είναι γνωστό αν θα συνεχιστεί η πανδημία, έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Να το εκλάβουμε αυτό σαν ένα πρώτο βήμα καθιέρωσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης;», ανέφερε.

     

    Οσο για τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αρκούντως φιλοσοφική:

     

    «Ούτε εμπλοκή έχω, με την έννοια του ότι συμμετείχα ποτέ ως μέλος σε κομματικού χαρακτήρα συναντήσεις, ούτε αποστάσεις κρατάω, αφού δεν ήμουν ποτέ μέσα εκεί. Συμβαίνει να έχω ενστερνιστεί ως ενεργός πολίτης αξίες που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες πριν ακόμη ιδρυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προέβαλλα στον βαθμό που μου επέτρεπαν οι δυνάμεις μου και, αν δεν χαλάσω, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι».

  • Ο Γεραπετρίτης προσπαθεί να «εξηγήσει» τι σχέση (δεν) έχει από ποιον χώρο προέρχεται ο άνθρωπος που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη

    Μια ενδιαφέρουσα επιχείρηση «σχετικοποίησης» της αστυνομικής βίας εκτυλίχθηκε από το πρωί της Δευτέρας με πρωταγωνιστές κυβερνητικά στελέχη, στη σκιά των όσων συνέβησαν την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη και ενώ μάλιστα έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική έρευνα και βρίσκεται σε εξέλιξη και ΕΔΕ για το περιστατικό.

     

    Κυβερνητικοί βουλευτές αλλά και υπουργοί έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο άνθρωπος που στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media εμφανίστηκε να ξυλοκοπείται από τους άνδρες της ΔΙΑΣ, προέρχεται από συγκεκριμένο αντιεξουσιαστικό χώρο –μια επισήμανση έτσι διατυπωμένη που εμμέσως υποδηλοί ότι η αστυνομική βία δεν είναι δα και τόσο «ανεξήγητη».

     

    To είπε ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, το είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, το σημείωσε ακόμα και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, εξαίρετος νομικός επίσης, ο οποίος βγήκε στον Real FM και είπε πως «οι σκηνές βίας αφορούν άτομο που προέρχεται από συγκεκριμένο αντιεξουσιαστικό χώρο που έχει προγενέστερη σύλληψη σε σχέση με ανάλογα γεγονότα».

     

    Στο δημοσιογραφικό ερώτημα τι σημασία έχει το από ποιον πολιτικό χώρο φέρεται να προέρχεται εμπλεκόμενος στα επεισόδια πολίτης, ο κ. Γεραπετρίτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου παρεμπιπτόντως, απάντησε: «Δεν έχει καμία σχέση από ποιον χώρο προέρχεται, αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουμε μια απλή περίπτωση πιθανώς -αυτό είναι προς διερεύνηση- πολιτών που βρέθηκαν εκεί τυχαία. Αλλά η ευρύτερη εικόνα παραπέμπει ότι υπήρξε από ένα υποσύνολο των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί, μια προδιάθεση ώστε να υπάρξει αντίσταση. Δεν έχει σημασία το χρώμα και η ιδεολογία, αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και θα πρέπει όλοι να επιδεικνύουμε την αναγκαία αυτοσυγκράτηση».

     

     

  • Ο Κυρανάκης δημοσιοποίησε on air τα στοιχεία του πολίτη που χτύπησαν οι αστυνομικοί στη Ν. Σμύρνη - το θέμα έφτασε ως το μπρίφινγκ

    Σε ένα άλλο περιστατικό της ίδιας ιστορίας, της εσκεμμένης δημοσιοποίησης δηλαδή στοιχείων για τον άνθρωπο που εμφανίζεται στα βίντεο να ξυλοκοπείται από τους άνδρες της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει και το όνομά του και να υποστηρίξει ότι έχει και ποινικό μητρώο.

     

    Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών —στον οποίο περιλαμβάνεται και η Νέα Σμύρνη παρεμπιπτόντως— έκανε μεν λόγο για «απαράδεκτη εικόνα», αλλά έσπευσε να αφήσει αιχμές και υπονοούμενα για το θύμα, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «τέτοιο άνθρωπο», και περιγράφοντάς τον: ως μέλος αναρχικής συλλογικότητας, ως δράστη πρόσφατης «επίθεσης» στο υπουργείο Υγείας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και ως άτομο που «έχει ποινικό μητρώο». Πάλι καλά που δεν είπε ότι ήταν και «κακό παιδί». Επίσης ανέφερε ότι πριν από τη σύλληψή του στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης είχε επιχειρήσει «να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού». Πολύ κακό παιδί!

     

    Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί ο κ. Κυρανάκης. Επικαλέστηκε την επίσημη αναφορά της ΕΛ.ΑΣ —η οποία κανονικά δεν δημοσιοποιείται και είναι απορίας άξιον πώς βρέθηκε στα χέρια του, πρωί Δευτέρας— και ανέφερε στον αέρα το ονοματεπώνυμο του συγκεκριμένου ανθρώπου.

     

    Με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Ακη Παυλόπουλο, να αντιδρά αμέσως: «Μη λέτε το όνομά του τώρα. Δεν είναι κανονικό αυτό που κάνετε», του είπε.

     

    Ο βουλευτής της ΝΔ όμως συνέχισε ακάθεκτος, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο άτομο ανήκει στην ομάδα Ταξική Αντεπίθεση και ότι συμμετείχε σε διαμαρτυρία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας διάλογος κάπως έτσι:

     

    Παυλόπουλος: «Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό που κάνατε»

    Κυρανάκης: «Και συνεχίζω…»

    Παυλόπουλος: «Θα με ακούσετε παρακαλώ;»

    Κυρανάκης: «Θα με αφήσετε να το πω ολόκληρο»

    Παυλόπουλος: «Θα σας αφήσω, αν με αφήσετε να κάνω την επισήμανση που θέλω».

    Κυρανάκης: «Δεν θα με διακόψετε. Δεν γίνεται».

    Παυλόπουλος: «Κύριε Κυρανάκη, θα γίνει. Πριν γίνει αυτό που θέλετε εσείς, θα σας πω ότι δεν συμφωνώ ότι δίνετε τα στοιχεία του πολίτη στον αέρα».

    Κυρανάκης: «Στον κ. Μαυροειδάκο δεν είπατε να πέσουν οι τόνοι;»

    Παυλόπουλος: «Φάκελο έχετε φτιάξει; Η αστυνομία θα το κάνει αυτό, όχι εσείς».

    Κυρανάκης: «Εχετε μια ολόκληρη εκπομπή τεσσάρων ωρών να πείτε την άποψη σας, εγώ σε τρία λεπτά θέλω να πω τη δική μου, μπορώ;»

     

    Ο κ. Κυρανάκης προφανώς «μπόρεσε».

     

    Και αυτή η ενέργειά του προκάλεσε μεταξύ άλλων την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής. Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε στο Twitter o Σπύρος Καρανικόλας, εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του ΚΙΝΑΛ και δικηγόρος και αυτός.

     

     

    Ετσι, την πράξη του κ. Κυρανάκη κλήθηκε να σχολιάσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ. Ένας άλλος ωραίος διάλογος που πήγε κάπως έτσι.

     

    Η Βίκυ Σαμαρά του News24/7 ρώτησε την κυρία Πελώνη: «Βουλευτής της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη και άφησε υπονοούμενα για τα πολιτικά του φρονήματα και τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις και συλλογικότητες. Πώς γνωρίζει τα στοιχεία του; Υπάρχουν φάκελοι πολιτικών φρονημάτων και από πότε δέρνει η αστυνομία πολίτη επειδή ανήκει σε οποιαδήποτε συλλογικότητα; Θα υπάρξουν συνέπειες σε όσους κάνουν τέτοιες δηλώσεις;».

     

    Η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου ήταν η ακόλουθη:

     

    «Μπερδεύτηκα, κυρία Σαμαρά, με όλες αυτές τις ερωτήσεις. Οπως γνωρίζετε, υπάρχει ένα βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα από χθες, το βίντεο δεν το έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, που δείχνει τον ξυλοδαρμό ενός εκ των συλληφθέντων. Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος, υπάρχουν πρόσωπα γνωστά, υπάρχει περιστατικό που διερευνάται, σε κάθε περίπτωση πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα, είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα. Δεν δόθηκε αυτό το βίντεο στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση».




text
  • Οι βροχές που έρχονται το Μεγάλο Σάββατο είναι η τιμωρία μας για τον χειμώνα που προσπεράσαμε


    3 Μαΐου 2024, 22:27