477
Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει θυμωμένος με το δάχτυλο τον Τζο Μπάιντεν, στο χθεσινό ντιμπέιτ, κάτι που έκανε δεκάδες φορές κατά τη διάρκειά του | Reuters

ΗΠΑ: Το χάος του πρώτου debate φέρνει αλλαγές στα επόμενα

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 12:17
Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει θυμωμένος με το δάχτυλο τον Τζο Μπάιντεν, στο χθεσινό ντιμπέιτ, κάτι που έκανε δεκάδες φορές κατά τη διάρκειά του
|Reuters

ΗΠΑ: Το χάος του πρώτου debate φέρνει αλλαγές στα επόμενα

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 12:17

Η εικόνα «καφενείου», αν όχι «αρένας», που παρουσίασε η πρώτη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία, ανάγκασε την επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση των ντιμπέιτ να λάβει μέτρα ώστε να «διατηρηθεί η τάξη» στα δύο επόμενα.

«Το ντιμπέιτ χθες το βράδυ κατέστησε σαφές το γεγονός ότι θα πρέπει να προστεθεί ένα επιπλέον πλαίσιο στη μορφή των επόμενων τηλεμαχιών, προκειμένου να διασφαλιστεί μια πιο δομημένη συζήτηση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη επιτροπή.

Μόλις 35 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, που διεξάγονται σε κλίμα έντασης, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν αντάλλαξαν ενώπιον εκατομμυρίων Αμερικανών ύβρεις, χλευασμούς και προσωπικές επιθέσεις, χωρίς ο συντονιστής να μπορεί να τους εμποδίσει να διακόπτουν ο ένας τον λόγο του άλλου. Ειδικά ο Τραμπ, διέκοψε τον αντίπαλό του 73 φορές σε 90 λεπτά!

Η επιτροπή «σκοπεύει να διασφαλίσει ότι τα επιπρόσθετα εργαλεία για να διατηρηθεί η τάξη θα εφαρμοστούν στις επόμενες τηλεμαχίες», που έχουν προγραμματιστεί για τις 15 και 22 Οκτωβρίου. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις αλλαγές.

Η επιτροπή τόνισε επίσης την ευγνωμοσύνη της στον Κρις Γουάλας, τον δημοσιογράφο του Fox News και συντονιστή της συζήτησης, για τον επαγγελματισμό του και τις ικανότητές του. Παρόλες όμως τις απεγνωσμένες προσπάθειές του, ο Γουάλας δεν μπόρεσε να σταματήσει τις… διακοπές, κυρίως του Τραμπ, στη ροή της τηλεμαχίας. Ο δημοσιογράφος δήλωσε πολύ στενοχωρημένος από την έκβαση του ντιμπέιτ και τόνισε ότι ήταν μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

«Αυτός! Οχι αυτός!»: Η αναμέτρηση των δύο αμερικανών υποψηφίων θύμιζε καφενείο, χωρίς κανένα στοιχείο πολιτικού πολιτισμού

Πάντως, η επόμενη τηλεμαχία θα είναι στις 7 Οκτωβρίου, ανάμεσα στους δύο υποψηφίους αντιπροέδρους, τον Μάικ Πενς και την Κάμαλα Χάρις, την οποία πολλοί πλέον περιμένουν με ανυπομονησία, καθώς στην αναμέτρηση ενός πολιτικού με ευχέρεια λόγου και μιας πολύ σκληρής και έμπειρης εισαγγελέως, ελπίζουν ότι θα επικρατήσουν ξανά τα επιχειρήματα και ο πολιτικός πολιτισμός.

Το επόμενο ντιμπέιτ Τραμπ – Μπάιντεν θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου στο Μαϊάμι και οι δύο υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού. Εκεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Μπάιντεν έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να γοητεύσει τους Αμερικανούς, καθώς θεωρείται πολύ καλός στην επαφή με τον απλό ψηφοφόρο, κάτι στο οποίο ο Τραμπ σαφώς υστερεί.

Οσο για την πρώτη τηλεμαχία, ο Guardian παραθέτει την άποψη του Ρικ Γουίλσον, που παλαιότερα συμμετείχε στη διαμόρφωση της στρατηγικής των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος είπε ότι ο Μπάιντεν χειρίστηκε πολύ καλά το θέμα του κορονοϊού. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επιτέθηκε με σφοδρότητα και επιχειρήματα στον Τραμπ για τους 200.000 νεκρούς και τα λάθη του προέδρου, ο οποίος το μόνο που μπόρεσε να πει, είναι «εγώ βρήκα αναπνευστήρες, ενώ εσύ δεν έβρισκες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τηλεοπτικές εκπομπές μετά το ντιμπέιτ, συντηρητικοί υποψήφιοι εμφανίστηκαν να λένε ότι ο Τραμπ ήταν από «απαίσιος» μέχρι «αντιαμερικανός», ενώ βέβαια το Fox News εξήρε την επιθετικότητά του, που θύμισε «βασιλιά των λιονταριών» και «καρχαρία στον ωκεανό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...