369
Η απαχθείσα Ελάιζα Φλέτσερ | .

ΗΠΑ: Θρίλερ στο Τενεσί με απαγωγή «χρυσής» κληρονόμου

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2022, 18:52
Η απαχθείσα Ελάιζα Φλέτσερ
|.

ΗΠΑ: Θρίλερ στο Τενεσί με απαγωγή «χρυσής» κληρονόμου

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2022, 18:52

Γύρω στις 4.30 το πρωί της περασμένης Παρασκευής κάποια Ελάιζα Φλέτσερ, 34χρονη νηπιαγωγός, έκανε τζόκινγκ στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Μέμφις, στην αμερικανική Πολιτεία Τενεσί, όπως το συνήθιζε. Πολύ νωρίς για τρεχάλα, λέτε; Μάλλον όχι για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Διότι το τρέξιμο είναι, λέει, το πάθος της Φλέτσερ – αυτό τουλάχιστον έγραψαν τα διεθνή μίντια, συμπληρώνοντας ότι η γυναίκα έχει συμμετάσχει σε σχετικές εκδηλώσεις κύρους (Μαραθώνιος Βοστώνης, κ.λπ.).

Στο τρέξιμό της τής Παρασκευής η Φλέτσερ απήχθη από κάποιον άνδρα. Εκείνος την πλησίασε όσο έτρεχε, καβγάδισαν, τελικά την έβαλε διά της βίας σε ένα σκούρο SUV το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας βρέθηκε αργότερα κατεστραμμένο εκεί γύρω. Την Κυριακή η τοπική αστυνομία συνέλαβε κάποιαν Κλεόθα Αμπστον, 38 ετών, επειδή έξω από το σπίτι της εντοπίστηκε σταθμευμένο το όχημα της απαγωγής. Στη συλληφθείσα απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργημάτων.

Η φερομένη ως απαχθείσα είναι μέλος γνωστής οικογένειας του Μέμφις. Ο παππούς της ίδρυσε την εταιρεία Orgill η οποία σήμερα έχει κύκλο εργασιών 3,3 δισ. δολαρίων, 5.000 άτομα προσωπικό, ενώ κατά το περιοδικό Forbes κατέχει την 143η θέση στην κατάταξη των μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιρειών των ΗΠΑ. Ο παππούς συγκαταλέγεται στην κατηγορία των ατόμων που τα αμερικανικά μίντια κατατάσσουν στην τάξη των «φιλανθρώπων», δηλαδή έχει κάνει σημαντικές δωρεές σε διάφορα ιδρύματα, κ.λπ.

Για τους οικείους της η Ελάιζα είναι Λίζα. Και η Λίζα, λοιπόν, είναι παντρεμένη, μητέρα δύο αγοριών, ιδιαιτέρως θρήσκα αφού εκκλησιάζεται τακτικά στην πρεσβυτεριανή εκκλησία της περιοχής. Μάλιστα και η ίδια εργάζεται σε ένα νηπιαγωγείο των προτεσταντών, το οποίο ονομάζεται St. Mary’s. Οι συνάδελφοί της εκεί έχουν σχηματίσει για το άτομό της την καλύτερη γνώμη. Η οικογένειά της προσφέρει 50.000 δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες για την απαγωγή. Οι δράστες της απαγωγής προς το παρόν δεν έχουν ζητήσει λύτρα.

Ενδιαφέρον στοιχείο με αφορμή την υπόθεση της Φλέτσερ είναι το εξής στατιστικό: μόνο κατά τη διάρκεια της εφετινής χρονιάς η τοπική αστυνομία κατέγραψε περίπου 100 περιστατικά που χαρακτηρίστηκαν «απαγωγές». Την περασμένη Παρασκευή, εκτός από τη Φλέτσερ απήχθη και μία άλλη γυναίκα. Δυστυχώς, μαζί της είχε και το ενός έτους βρέφος της. Αυτό το περιστατικό είχε μάλλον αίσιο τέλος: οι απαγωγείς απελευθέρωσαν μητέρα και μωρό αφού πήραν 800 δολάρια από τον λογαριασμό της γυναίκας μέσω κάποιου ΑΤΜ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...