203
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ | Reuters

ΗΠΑ: Νίκη-σταθμός της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 18:11
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
|Reuters

ΗΠΑ: Νίκη-σταθμός της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 18:11

Μια μεγάλη (και αρκετά αναπάντεχη) νίκη πέτυχε τη Δευτέρα το πρωί η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα των ΗΠΑ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι είναι παράνομο ένας εργοδότης να απολύσει κάποιον λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας του φύλου του, δίνοντας μια ακόμη σημαντική νίκη στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Η απόφαση του δικαστηρίου επεκτείνει το ήδη υπάρχον πεδίο εφαρμογής του Κεφαλαίου VII του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων, του λεγόμενου Civil Rights Act του 1964, ο οποίος απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής καταγωγής και θρησκείας, ώστε να συμπεριλάβει άτομα LGBTQ.

Η νίκη ήταν αναπάντεχη, καθώς δύο δικαστές, που πρόσκεινται στους Ρεπουμπλικάνους, είχαν εξαρχής ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσουν κατά της επέκτασης του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Τελικά όμως, τόσο ο δικαστής Τζον Ρόμπερτς, όσο και ο δικαστής Νιλ Γκόρσατς,αποφάσισαν να συνταχθούν με την πλειοψηφία των Δημοκρατικών συναδέλφων τους, επεκτείνοντας τελικά το υπάρχον πλαίσιο με ψήφους 6-3.

«Δεν διστάζουμε να αναγνωρίσουμε την απαραίτητη συνέχεια αυτής της νομοθετικής επιλογής: Ενας εργοδότης που απολύει ένα άτομο απλώς επειδή είσαι ομοφυλόφιλος ή τρανσέξουαλ, παραβιάζει τον νόμο», είπε ο Γκόρσατς, προσθέτοντας με νόημα ότι «το νομικό πλαίσιο του 1964 είναι επαρκές για αυτό που εξετάζουμε, παρόλο που ελάχιστα μέλη του Κογκρέσου τότε πίστευαν ότι νομοθετούσαν για τέτοιου είδους διακρίσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...