259
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σχολίασε σε συνέντευξή του τις αδυναμίες του αμερικανικού πολιτικού συστήματος | Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: Κορονοϊός και Τζορτζ Φλόιντ δείχνουν την εσωτερική κρίση στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 13:56
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σχολίασε σε συνέντευξή του τις αδυναμίες του αμερικανικού πολιτικού συστήματος
|Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Πούτιν: Κορονοϊός και Τζορτζ Φλόιντ δείχνουν την εσωτερική κρίση στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 13:56

Εχει πάντα ενδιαφέρον πώς βλέπει η Ρωσία την κατάσταση στις ΗΠΑ, ειδικά αυτό το διάστημα κατά το οποίο συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Και περισσότερο ίσως τι σκέφτεται ο ρώσος πρόεδρος, γιατί είναι ένας άνθρωπος που μιλά χωρίς περιστροφές.

Σε συνέντευξή του στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ «ένδειξη βαθιά ριζωμένων εσωτερικών κρίσεων».

Συνέδεσε μάλιστα, όπως γράφει το Politico, τις ταραχές για τη δολοφονία του Φλόιντ με το ζήτημα του κορονοϊού από τις ΗΠΑ.

«Οσα συνδέονται με τη διαχείριση του κορονοϊού έριξαν τον προβολέα πάνω σε γενικά προβλήματα», είπε και πρόσθεσε: «Ενώ η Ρωσία βγαίνει -Θεού θέλοντος- από την κατάσταση με τον κορονοϊό με ελάχιστες απώλειες, στις ΗΠΑ δεν συμβαίνει έτσι».

Προειδοποίησε μάλιστα με τη βίαιη τροπή των διαδηλώσεων: «Αν αυτή η μάχη για νόμιμα δικαιώματα μετατραπεί σε χάος, δεν βλέπω τίποτα καλό για την χώρα».

Για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι «το πρόβλημα είναι ότι τα συμφέροντα των ομάδων, του κόμματος, μπαίνουν πάνω από αυτά του συνόλου της κοινωνίας και του αμερικανικού λαού».

Και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος λέει ‘να κάνουμε αυτό και εκείνο’ αλλά ο κυβερνήτης του λέει πού να πάει». Αντιθέτως στη Ρωσία, «αμφιβάλλω αν κάποιος στην κυβέρνηση ή τις περιφέρειες λέει ότι δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει η κυβέρνηση, ό,τι λέει ο πρόεδρος. Νομίζουμε ότι αυτό είναι λάθος».

Για την ιστορία, στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 529.000 περιστατικά κορονοϊού, ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο, αλλά περίπου 7.000 θάνατοι έναντι πάνω από 100.000 στις ΗΠΑ. Δεν αποκλείεται όμως οι αριθμοί να απέχουν πολύ από το πραγματικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...