465
Ο Μάικ Μπλούμπεργκ σε ομιλία του στο Χιούστον | REUTERS

ΗΠΑ: για πρώτη φορά μπροστά σε δημοσκόπηση ο Μπλούμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 15:59
Ο Μάικ Μπλούμπεργκ σε ομιλία του στο Χιούστον
|REUTERS

ΗΠΑ: για πρώτη φορά μπροστά σε δημοσκόπηση ο Μπλούμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2020, 15:59

Για πρώτη φορά προηγείται σε προεκλογική δημοσκόπηση για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μάικ Μπλούμπεργκ. Πρόκειται για δημοσκόπηση στην πολιτεία του Αρκανσο, όπου επιλέχθηκε από το 19,6% των ερωτηθέντων, ενώ ακολουθεί ο Τζο Μπάιντεν με 18,5%.

Το Αρκανσο είναι μία από τις 14 Πολιτείες όπου διεξάγονται εκλογές στις 3 Μαρτίου, στην περίφημη Σούπερ Τρίτη, ημέρα που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τους Δημοκρατικούς, κατά την οποία επιλέγεται το ένα τρίτο των εκλεκτόρων εν όψει του συνεδρίου που θα επιλέξει υποψήφιο.

Το όνομα του 78χρονου υποψηφίου των Δημοκρατικών εμφανίστηκε και σε κάλπη στο Νιού Χαμσάιρ, παρ’ όλο που δεν συμμετείχε σε αυτές τις εκλογές, επιβεβαιώνοντας την πέραση που έχει στους ψηφοφόρους, παρ’ όλο που μπήκε με αρκετή καθυστέρηση στην κούρσα για το χρίσμα.

Βοηθούν βέβαια, και τα 300 εκατ. δολάρια που έχει ρίξει στη μάχη των διαφημίσεων από τον Νοέμβριο και ας είπε ο Μπάιντεν, ότι «δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αγοράσει την εκλογή του», όπως γράφουν οι Times.

Το ότι αποτελεί απειλή για τον Ντόναλντ Τραμπ πάντως, φαίνεται, όπως λέει ο ίδιος ο Μπλούμπεργκ, από τα ειρωνικά tweet που αφιερώνει ο αμερικανός πρόεδρος στον δισεκατομμυριούχο πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

«Ο Μίνι Μάικ (σσ.: έτσι τον αποκαλεί κοροϊδευτικά ο Τραμπ, λόγω του ύψους του), είναι μία μάζα νεκρής ενέργειας ύψους 1,62 μ., που δεν θέλει να πάρει μέρος στα debate με επαγγελματίες πολιτικούς». Ο Μπλούμπεργκ δεν έχει συμμετάσχει ακόμα σε debate των Δημοκρατικών γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Αν όμως, πάρει καλό ποσοστό σε μία ακόμα δημοσκόπηση, τότε θα μπορεί να συμμετάσχει.

«Ο Μίνι Μάικ Μπλούμπεργκ είναι ένας χαμένος που έχει λεφτά αλλά δεν μπορεί να πάρει μέρος σε πολιτική συζήτηση και έχει μηδενική παρουσία, θα το δείτε. Μου θυμίζει μία μικροσκοπική εκδοχή του Τζεμπ ‘Χαμηλής Ενέργειας’ Μπους, αλλά ο Τζεμπ έχει καλύτερες πολιτικές δεξιότητες και έχει φερθεί στην κοινότητα των μαύρων πολύ καλύτερα από τον Μίνι!» έγραψε ο Τραμπ σε άλλο tweet, αναφερόμενος στις κατηγορίες κατά του τότε δημάρχου της Νέας Υόρκης ότι μείωσε την εγκληματικότητα στην πόλη με αστυνομικές τακτικές που στόχευαν κυρίως τους νεαρούς Αφροαμερικανούς.

Απαντώντας, ο Μπλούμπεργκ -που έχει 2,5 εκατ. ακόλουθους στο Twitter, ενώ ο Τραμπ, 72 εκατ.- έγραψε: «Ντόναλντ Τραμπ, έχουμε πολλούς κοινούς γνωστούς στη Νέα Υόρκη. Πίσω από την πλάτη σου γελούν σε βάρος σου και σε αποκαλούν κλόουν που γαβγίζει».

Σε ομιλία του στη Βόρεια Καρολίνα, είπε: «Λέει ότι είναι ψηλότερος από μένα, και με αποκαλεί μικρό Μάικ, όμως του απαντώ ότι “Ντόναλντ, από κει που κατάγομαι εγώ, μετρούμε το ύψος από τον λαιμό και πάνω”. Δεν φοβάμαι τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ μας φοβάται και για αυτό γράφει tweet όλη την ώρα. Αν δεν μιλάει για σένα, έχεις μεγάλο πρόβλημα. Βλέπει τις δημοσκοπήσεις και τρέμει γιατί ξέρει ότι έχω τις δυνατότητες και τους πόρους για να τον κερδίσω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...