217
Μεταξύ άλλων θα προβλέπεται και ο εξορθολογισμός της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων για βιαιοπραγίες οπαδών εντός και εκτός γηπέδων | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιδιώνυμο ξανά για την οπαδική βία

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 10:49
Μεταξύ άλλων θα προβλέπεται και ο εξορθολογισμός της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων για βιαιοπραγίες οπαδών εντός και εκτός γηπέδων
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιδιώνυμο ξανά για την οπαδική βία

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 10:49

Την επαναφορά του ιδιώνυμου για την αντιμετώπιση της αθλητικής – οπαδικής βίας, με νομοσχέδιο που θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται συγκεκριμένο πλέγμα διατάξεων, το οποίο θα παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα στο κοινοβούλιο.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο θα προβλέπει:

– Την επαναφορά του ιδιώνυμου προσαρμοσμένου στις συνθήκες της εποχής. Οι ποινές κατά οπαδών για βιαιοπραγίες δεν θα αναστέλλονται.

– Την εναρμόνιση του εγχώριου θεσμικού πλαισίου με τις οδηγίες και προτάσεις των διεθνών οργανισμών. Στόχος η βελτίωση της εικόνας των αθλημάτων με καταπολέμηση φαινομένων χειραγώγησης αγώνων. Παράλληλα οι εκλογές της αθλητικής ομοσπονδίας θα διεξάγονται κάθε 4 έτη πριν την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

– Τον εξορθολογισμό της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων για βιαιοπραγίες οπαδών. Όταν θα ταυτοποιούνται οι δράστες, η ευθύνη θα εξατομικεύεται, σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη θα βαραίνει τις αθλητικές λέσχες (συνδέσμους).

Στην απάντησή του ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε εξάλλου ότι ήδη το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έκανε γνωστό, διενεργήθηκε  έλεγχος νομιμότητας σε 150 συνδέσμους οπαδών, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μόλις δέκα ήταν νόμιμοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...