192
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 | YouTube

Βορίδης: Εχουμε οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 11:51
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1
|YouTube

Βορίδης: Εχουμε οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 11:51

Για οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας, με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, ενώ ειδικά για τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, παρατήρησε ότι η πρόσκληση (στη συγκέντρωση) είχε συγκεκριμένη ταυτότητα: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές».

«Εχουμε οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας, με εκατοντάδες επιθέσεις, και αντί να συζητήσουμε αυτό, ακούω προτάσεις για να μην κάνουμε νομοθετήσεις για να μη στεναχωρηθούν ορισμένοι», σχολίασε για την πρόταση Βατόπουλου περί μορατόριουμ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις συγκεντρώσεις.

Κάνοντας λόγο για «δύσκολα και δυσδιάκριτα όρια μεταξύ επιστήμης και πολιτικού επιχειρήματος», με αφορμή την ανωτέρω πρόταση, ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την Αριστερά ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις και συνέκρινε το δικαίωμα της συνάθροισης με αυτό στην εργασία.

Αν και παραδέχθηκε, τέλος, ότι υπάρχουν «μεμονωμένα φαινόμενα αστυνομικών που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους», ο υπουργός θέλησε να επισημάνει ότι «δεν μπορούμε να τα βάζουμε στο ίδιο “τσουβάλι” με τη μόνιμη βία της Αριστεράς» και να γίνεται συζήτηση για αυτά, αντί «για τις 300 επιθέσεις αναρχικών σε βάρος αστυνομικών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Και είναι σαφές, τόνισε, ότι υπάρχει ταύτιση συγκεκριμένων οπαδών με ομάδες αντιεξουσιαστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...