276
Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και μετά τη διενέργεια της νεκροτομής | INTIMEnews

Ιατροδικαστές για Ζακ Κωστόπουλο: Δεν έφερε θανατηφόρες κακώσεις, αδιευκρίνιστα τα αίτια θανάτου

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 16:18
Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και μετά τη διενέργεια της νεκροτομής
|INTIMEnews

Ιατροδικαστές για Ζακ Κωστόπουλο: Δεν έφερε θανατηφόρες κακώσεις, αδιευκρίνιστα τα αίτια θανάτου

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 16:18

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογρηάς (Δημόσιο) και Σωκράτης Τσαντίρης (οικογένεια Κωστοπούλου)  δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου που κατέληξε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του επί της οδού Γλάδστωνος.

Αμφότεροι συμφώνησαν μετά την ολοκλήρωρση της νεκροτομής, ότι η σορός του 33χρονου δεν έφερε θανατηφόρες κακώσεις, παρέπεμψαν ωστόσο στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων για περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τα αίτια θανάτου.

«Δεν μπορέσαμε εμφανώς να προσδιορίσουμε σπλαχνική κάκωση. Είμαστε εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τοξικολογική διερεύνηση και ιστολογική», δήλωσε σχετικά ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης, ευελπιστώντας ότι τα αποτελέσματα θα βγουν το ταχύτερο δυνατό.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογρηάς ανέφερε ότι «το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύο -και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας- είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων.

»Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο.

»Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο».

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον 33χρονο, μαζί τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...