435
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης | INTIMEnews

«Καθαρή δολοφονία» λέει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 12:05
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης
|INTIMEnews

«Καθαρή δολοφονία» λέει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2018, 12:05

Εν αναμονή του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, η δικηγόρος της οικογένειάς του δηλώνει ευθέως πως πρόκειται για «καθαρή δολοφονία» και ότι οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στoν κοσμηματοπώλη δεν ήταν οι σωστές.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του καταστηματάρχη που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσά στο κεφάλι το θύμα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό Ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Σε δηλώσεις της ωστόσο στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, Άννα Παπαρρούσου, σημείωσε πως «έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας».

«Κατά τη γνώμη μου -τόνισε- έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία».

«Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές», εκτίμησε η κυρία Παπαρρούσου, καθώς όπως υπογράμμισε στην προκειμένη περίπτωση «έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία».

Όσον αφορά για τη δικαιολόγηση της επίθεσης κατά του Ζακ Κωστόπουλου, υποστήριξε ότι μιλάμε για «απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία».

«Όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο», ήταν η παρατήρησή της για την αγριότητα με την οποία επιτέθηκαν στον Ζακ Κωστόπουλο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, επανέλαβε σε δηλώσεις του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ότι η πρώτη αντίδραση του εντολέα του ήταν να καλέσει την αστυνομία.

«Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί», υποστήριξε για να προσθέσει σχετικά με το μοιραίο επεισόδιο:

«Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία… Σκοπός του πελάτη μου, έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, ήταν να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει (…) Τώρα αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη δικαιοσύνη».

Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη σημείωσε επίσης ότι κατά το παρελθόν ο πελάτης του είχε πέσει ξανά θύμα κλοπής.

Όσο για τον ισχυρισμό ότι ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κατάστημα για να προστατευθεί, παρατήρησε πως είναι αντίθετος στη λογική. «Θα μπορούσε να μείνει μέσα και να περιμένει την αστυνομία για να προστατευθεί», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...