274
Η Βασιλική Θάνου στη συνεντευξή της στον ΑΝΤ1 | Youtube

Η Θάνου δηλώνει έκπτωτη και περιμένει… σωτηρία από τη Δικαιοσύνη

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2019, 10:33
Η Βασιλική Θάνου στη συνεντευξή της στον ΑΝΤ1 | Youtube

Η Θάνου δηλώνει έκπτωτη και περιμένει… σωτηρία από τη Δικαιοσύνη

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2019, 10:33

Η Βασιλική Θάνου επιμένει στον ισχυρισμό της ότι η απομάκρυνσή της από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι παράνομη και δηλώνοντας έκπτωτη, τονίζει πως θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, η πρώην νομική σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα (διετέλεσε προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού) επέμεινε πως ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο, κάτι που όπως είπε, το απέδειξε κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο επανέλαβε ότι μόνος λόγος για την απομάκρυνση της από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση, ενώ απέδωσε την έντονη κριτική που της ασκείται, στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπο της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς, όπως είπε, τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά και όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους.

Σε ερώτηση εξάλλου για το «τώρα δεν μπορεί να με διώξει κανείς» που είπε αμέσως μετά τον διορισμό της, η κυρία Θάνου υποστήριξε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων της. Στην πραγματικότητα, τόνισε, «αυτό που είπα είναι ότι με βάση το νόμο κανείς πλέον δεν μπορεί να με εκδιώξει από τη θέση μου».

Οσο για την  απάντηση της ΕΕ σε επιστολή της για το θέμα της απομάκρυνσής της, αρκέστηκε να πει πως είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις και πλέον η εν λόγω επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την κυρία Θάνου, υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο, όπου οι Βρυξέλλες έκριναν παράνομη απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...