475
O Bασίλης Σπανούλης στην αγκαλιά της συζύγου του μετά το χειρουργείο | Ιnstagram

Η πρώτη φωτογραφία του Σπανούλη μετά τη σοβαρή επέμβαση στο πόδι του

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2019, 15:49
O Bασίλης Σπανούλης στην αγκαλιά της συζύγου του μετά το χειρουργείο
|Ιnstagram

Η πρώτη φωτογραφία του Σπανούλη μετά τη σοβαρή επέμβαση στο πόδι του

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2019, 15:49

Επιτυχής ήταν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Βασίλης Σπανούλης για την αντιμετώπιση της ρήξης περονιαίου τένοντα που υπέστη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στις 14/3. Στα μισά της δεύτερης περιόδου του αγώνα, αποχώρησε κουτσαίνοντας και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού τιμ δεν κατάφερε να επανέλθει. Οι πρώτη εκτίμηση ήταν για σοβαρό διάστρεμμα, όπως αποδείχθηκε όμως, ο τραυματισμός του ήταν πολύ σοβαρότερος, με την τελική διάγνωση να κάνει λόγο για ρήξη περονιαίου τένοντα.

Ο ίδιος ο παίκτης στην αρχή έδειξε να προτιμά την αντιμετώπιση του προβλήματος με συντηρητική αγωγή. Υπήρχε όμως σοβαρός κίνδυνος να χειροτερέψει η κατάσταση του. Ο Σπανούλης το γνώριζε αλλά προσπάθησε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του μεειδικό ατομικό πρόγραμμα.

Καθώς οι ημέρες περνούσαν και όλα έδειχναν ότι ο αρχηγός δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του ούτε στο κρίσιμο ματς με τη λιθουανική Ζαλγκίρις (σ.σ. η απουσία του στοίχισε μία ακόμη ήττα για τους Πειραιώτες), οι γιατροί τον συμβούλεψαν να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να μπει στο χειρουργείο. Ο ίδιος ήταν αρνητικός, καθώς μία τέτοια επέμβαση και στην ηλικία του (37 ετών), μπορεί να σήμαινε και το τέλος της καριέρας του.

Τελικά όμως οι γιατροί τον έπεισαν ότι η χειrουργική αντιμετώπιση ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση για να ξεπεραστεί πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

Τα συμπτώματα

Ο ασθενής νιώθει αδυναμία να κινήσει το πέλμα του προς τα πάνω. Επίσης, νιώθει έντονο πόνο και αδυναμία. Ο πόνος εκτείνεται μέχρι και την κάτω πλευρά του πέλματος και δυσκολεύει τον ασθενή στο περπάτημα. Η χειρουργική αντιμετώπιση εστιάζει στην αποσυμπίεση, τη συρραφή του νεύρου, την εφαρμογή μοσχευμάτων ή τη μεταφορά νεύρου. Η επιλογή της μεθόδου κρίνεται αναλόγως του περιστατικού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αποκατάσταση απαιτεί αποχή από κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα, για να αποφευχθεί περαιτέρω βλάβη στα νεύρα.

Η επέμβαση έγινε τελικά τη Δευτέρα στο Metropolitan και διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες. Το ιατρικό ανακοινωθέν έχει αναλυτικά ως εξής:

 «Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης υπεβλήθη σε επιτυχημένη χειρουργική αποκατάσταση σύνθετης βλάβης περονιαίων τενόντων από τους Διευθυντές Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς κκ. Διονύσιο Χίσσα και Ευάγγελο Ευαγγέλου στο Θεραπευτήριο Metropolitan.

Αναμένεται να εξέλθει αύριο με οδηγίες για το πρόγραμμα αποθεραπείας του».

Κατά το πρώτο διάστημα της αποθεραπείας του ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» θα θα φορά ειδική προστατευτική μπότα στο χειρουργημένο πόδι του. Σε αγωνιστική δράση αναμένεται να επιστρέψει το νωρίτερο σε  5-6 μήνες.

Στόχος να προλάβει να είναι έτοιμος για μία ακόμη σεζόν.

Λεπτομέρεια: το καλοκαίρι το συμβόλαιο του λαρισαίου ηγέτη του Ολυμπιακού λήγει και μένει ελεύθερος. Θεωρείται ωστόσο απίθανο να μην ανανεωθεί και να μπει έτσι άδοξα τέλος στην καριέρα του σπουδαιότερου παίκτη που φόρεσε ποτέ την «ερυθρόλευκη» στο μπάσκετ. Και ας είναι 37 ετών.

«Αποκτάς δύναμη, προχωρώντας», ήταν το μήνυμα που έστειλε η σύζυγός του Βασίλη Σπανούλη, Ολυμπία Χοψονίδου, ανεβάζοντας την πρώτη φωτογραφία τους μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...