829
Η Τζορτζίνα Τσάπμαν με τον πρώην σύζυγό της Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, στην τελετή απονομής των Οσκαρ του 2017, προτού ξεσπάσουν τα σκάνδαλα | REUTERS/Mike Blake/File Photo

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, ήμουν αφελής» – η πρώην σύζυγος του Γουάινσταϊν λύγισε

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2018, 12:48
Η Τζορτζίνα Τσάπμαν με τον πρώην σύζυγό της Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, στην τελετή απονομής των Οσκαρ του 2017, προτού ξεσπάσουν τα σκάνδαλα
|REUTERS/Mike Blake/File Photo

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, ήμουν αφελής» – η πρώην σύζυγος του Γουάινσταϊν λύγισε

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2018, 12:48

Πώς είναι αλήθεια να μαθαίνεις-αν δεχτούμε ότι όντως δεν είχες την παραμικρή υποψία-, ότι ο άνδρας και πατέρας των παιδιών σου ήταν αναμεμειγμένος σε τόσα πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης;

Η πρώην σύζυγος του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν Τζορτζίνα Τσάπμαν, έσπασε τη σιωπή της, δίνοντας συνέντευξη στην αμερικανική Vogue για το τεύχος Ιουνίου 2018. Είναι η πρώτη φορά που η σχεδιάστρια μόδας και επικεφαλής του Οίκου Marchesa μιλά δημοσίως, ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε γύρω από τα απανωτά σεξουαλικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστή τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ.

Οπως σχολιάζει και δημοσίευμα του Guardian,  η συνέντευξη αποτελεί απόπειρα της Τσάπμαν να καθαρίσει το όνομά της από τη ρετσινιά του Γουάινσταϊν και να αποκαταστήσει το κύρος της εταιρείας της, ύστερα από το πλήγμα που υπέστη από όλη αυτή την κακή δημοσιότητα.

Αυτή τη βδομάδα, ήταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, που μια πρωτοκλασσάτη σταρ, η Σκάρλετ Γιόχανσον, εμφανίστηκε σε ένα πολύ σημαντικό event, το Met Gala, φορώντας δημιουργία του Οίκου Marchesa.

Οταν ο δημοσιογράφος της Vogue ρωτά την Τσάπμαν αν είχε καταλάβει κάτι σχετικά με τα ένοχα μυστικά του συζύγου της, η απάντησή της είναι κατηγορηματική: «Δεν είχα καταλάβει απολύτως τίποτα. Δεν είχα την παραμικρή υποψία. Δεν υπήρξα ποτέ από τις γυναίκες που παθαίνουν εμμονή με το πού βρίσκεται ο άνδρας τους ανά πάσα στιγμή. Ισως τελικά αυτό να μου βγήκε σε κακό».

Και συνεχίζει: «Νόμιζα ότι είχα έναν ευτυχισμένο γάμο. Αγαπούσα τη ζωή μου». Η 42χρονη σχεδιάστρια, που έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τον Γουάινσταϊν, 5 και 7 ετών, δήλωσε ότι ένιωσε «ταπεινωμένη και κατεστραμμένη όταν όλα αυτά ήρθαν στο φως. Και όλα είναι ακόμη πολύ νωπά για μένα. Τις προάλλες ανέβαινα τις σκάλες και ξαφνικά σταμάτησα. Ηταν σα να είχε τελειώσει όλος ο αέρας από τους πνεύμονές μου».

Οπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, άρχισε να επισκέπτεται έναν ψυχοθεραπευτή –«αν και αρχικά ένιωθα ότι δεν μου αξίζει να το περνάω όλο αυτό, γιατί δεν είχα φταίξει σε τίποτα».

Κάνοντας την αυτοκριτικής της: «Υπήρχε ένα κομμάτι μέσα μου που ήταν τρομερά αφελές. Εχω μεγάλη οργή μέσα μου, άλλες φορές νιώθω μπερδεμένη, άλλες φορές, είμαι ακόμα και δύσπιστη. Και έρχονται και στιγμές που απλά κλαίω για τα παιδιά μου. Πώς θα είναι η ζωή τους από δω και πέρα; Τι θα τους λέει ο κόσμος; Αγαπούν πραγματικά τον μπαμπά τους. Είναι ένα αβάσταχτο βάρος όλο αυτό».

Ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Βαν Μέτερ, που της πήρε τη συνέντευξη, σχολιάζει ότι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, η Τσάπμαν «έκλαιγε τόσο πολύ που μου ζήτησε να σταματήσουμε για λίγο για να συνέλθει». Και συμπληρώνει ότι «ήταν αβάσταχτο να βλέπω ένα τόσο καταρακωμένο πλάσμα μπροστά στα μάτια μου».

Οταν πρωτοέμαθε για τις κατηγορίες που βάραιναν τον σύζυγό της, έχασε πέντε κιλά μέσα σε πέντε μέρες: «Δεν μπορούσα να φάω τίποτα. Μου πήρε δύο μέρες για να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς είχε συμβεί».

Οι περιγραφές της συνεχίζονται: «Ζαλιζόμουν όλη την ώρα. Και είχα μπερδευτεί, γιατί το πρώτο άρθρο είχε να κάνει με ένα περιστατικό που είχε συμβεί πολύ προτού γνωριστούμε, οπότε αρχικά δεν μπορούσα να πάρω μια απόφαση. Και μετά άρχισε να βγαίνει η μία ιστορία μετά την άλλη και κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό. Και τότε ήξερα ότι το μόνο που είχα να κάνω ήταν να πάρω τα παιδιά μου και να φύγω όσο πιο μακριά γινόταν».

Η συνέντευξη κυκλοφόρησε στη Vogue, δύο μέρες μετά το Met Gala, event που επίσης έχει την υπογραφή του διάσημου περιοδικού. Δεν είναι λίγες οι ηθοποιοί, όπως η Τζέσικα Τσαστέιν, που έχουν αποκαλύψει ότι ο Γουάινσταϊν, πέρα από τις σεξουαλικές του ορέξεις που προσπαθούσε να τους επιβάλει, τις πίεζε και να φορούν ρούχα που σχεδίαζε η γυναίκα του κάθε φορά που πήγαιναν στην πρεμιέρα μιας δικής του ταινίας.

Η Τσάπμαν σχολίασε ότι η εφετινή απουσία του Οίκου της από κάθε κόκκινο χαλί ήταν απολύτως συνειδητή, μολονότι υπήρξαν αρκετές σταρς που προσφέρθηκαν να φορέσουν κάποια δημιουργία της σε ένδειξη συμπαράστασης για όλο αυτό που της είχε συμβεί.

«Δεν το θεώρησα σωστό δεδομένης της κατάστασης να δανείζω δικά μου ρούχα για επίσημες εμφανίσεις εφέτος» εξηγεί η σχεδιάστρια. «Ολες οι γυναίκες που πληγώθηκαν με τόσο άσχημο τρόπο, αξίζουν να κερδίσουν ξανά σεβασμό και αξιοπρέπεια. Γι’αυτό ακριβώς ήθελα να δώσω χρόνο. Για μένα ήταν μια περίοδος για πένθος και όχι για μπίζνες», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Οίκος Marchesa έχασε λοιπόν πολύτιμο χρόνο και πολλά μέτρα πασαρέλας εξαιτίας του Γουάινσταϊν, ακόμα κι αν η σύζυγός του, αποτελεί μέρος του άμαχου πληθυσμού και ό,τι της συνέβη ήταν μια παράπλευρη απώλεια. Η εταιρεία αποσύρθηκε από την προγραμματισμένη συμμετοχή της στο New York Fashion Week του Φεβρουαρίου και χωρίς τις διασημότητες να περιφέρουν τις δημιουργίες της δεξιά κι αριστερά, είχε μια πολύ ήσυχη, νεκρικής σιγής θα λέγαμε, σεζόν.

Η Τσάπμαν, που σίγουρα κέρδισε πόντους ύστερα από αυτή την εκ βαθέων συνέντευξη αποκαθιστώντας το προφίλ της που είχε πληγεί, καταλήγει: «δεν θέλω να το παίξω θύμα. Δεν πιστεύω ότι είμαι. Είμαι απλά μια γυναίκα σε μια πολύ απαίσια κατάσταση. Ούτε η πρώτη είμαι, ούτε η τελευταία».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...