726
Η νέα σπείρα διαρρηκτών είχε βάλει στο μάτι τα κοστούμια της Μάιλι Σάιρους και της Μπιγιονσέ | CreativeProtagon

Η Μάιλι Σάιρους, η Μπιγιόνσε και οι κλέφτες ειδών πολυτελείας

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 20:40
Η νέα σπείρα διαρρηκτών είχε βάλει στο μάτι τα κοστούμια της Μάιλι Σάιρους και της Μπιγιονσέ
|CreativeProtagon

Η Μάιλι Σάιρους, η Μπιγιόνσε και οι κλέφτες ειδών πολυτελείας

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 20:40

Φαίνεται πως επέστρεψε στο Χόλιγουντ ο εφιάλτης των κλεφτών ειδών πολυτελείας που ανήκουν σε επιφανείς εκπροσώπους της βιομηχανίας του θεάματος. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώνεται, λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τη διάρκεια του Μαρτίου άγνωστοι διέρρηξαν, δύο φορές μάλιστα, αποθήκες γεμάτες πανάκριβα προσωπικά είδη της περίφημης και ζάπλουτης «Queen Bey», αποκομίζοντας πλούσια λεία.

Η νέα και αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της ποπ Μπιγιόνσε φύλασσε πλήθος προσωπικών αντικειμένων σε τρεις αποθήκες στην περιφέρεια του Λος Αντζελες, τις οποίες μίσθωνε η Parkwood Entertainment, η εταιρεία παραγωγής της δημοφιλούς τραγουδίστριας. Οι διαρρήκτες που τις παραβίασαν, δρώντας κατά πάσα πιθανότητα ανενόχλητοι, έκλεψαν αντικείμενα συνολικής αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ η αστυνομία του Λος Αντζελες σημείωσε πως τα περισσότερα από τα κλοπιμαία ανήκαν κατά κύριο λόγο στην Μπιγιονσέ και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πανάκριβα φορέματα και τσάντες κορυφαίων οίκων μόδας.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, μία εβδομάδα μετά την πρώτη ληστρική επιδρομή τους, οι δράστες επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος, και έκλεψαν ρούχα και τσάντες αλλά και παιχνίδια και φωτογραφίες ενός στιλίστα της Μπιγιονσέ. Προς το παρόν διαφεύγουν ακόμη τη σύλληψη, ενώ η αστυνομία επισήμανε ότι αυτού του είδους οι κλοπές είναι ξανά της μόδας στη μητρόπολη της Καλιφόρνιας, όπου ζουν πάμπολλοι αστέρες της αμερικανικής showbiz.

Πριν από την Μπιγιόνσε, η οποία κατά την πρόσφατη απονομή των Grammy Awards κατέστη η τραγουδίστρια που έχει κερδίσει τα περισσότερα (28) βραβεία στην ιστορία του θεσμού, θύμα ληστείας έπεσε μία άλλη διάσημη εκπρόσωπος της αμερικανικής ποπ μουσικής σκηνής, η Μάιλι Σάιρους. Τον περασμένο Ιανουάριο άγνωστοι διέρρηξαν μία δική της αποθήκη όπου φυλάσσονταν προσωπικά της είδη μεγάλης (υλικής αλλά και συναισθηματικής) αξίας και άρπαξαν σχεδόν τα πάντα, από ρούχα έως οικογενειακές φωτογραφίες.

Οι διαρρήκτες έκλεψαν αντικείμενα συνολικής αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τις αποθήκες της Μπιγιονσέ

Τότε η αστυνομία του Λος Αντζελες είχε αναφέρει ότι οι δράστες της επίθεσης κατά πάσα πιθανότητα δεν είχαν θέσει στο στόχαστρό τους συγκεκριμένα την 28χρονη τραγουδίστρια, καθώς στο ίδιο κτίριο είχαν παραβιαστεί και άλλες αποθήκες. Παρότι εξακολουθούν να διαφεύγουν οι δράστες και αυτής της κλοπής τη σύλληψη, οι αρχές έχουν καταφέρει να ανακτήσουν κάποια από τα κλοπιμαία.

Η σπείρα «Bling Ring»

Ανησυχία, ωστόσο, και όχι μόνον στις διωκτικές αρχές αλλά και στους ζάπλουτους και διάσημους πολίτες του Λος Αντζελες, προκαλεί το ενδεχόμενο να έχει συσταθεί μια νέα συμμορία διαρρηκτών που στοχεύουν αποκλειστικά επιφανείς εκπροσώπους της showbiz, όπως έκαναν πριν από περισσότερο από μία δεκαετία τα μέλη της σπείρας «Bling Ring».

Από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Αύγουστο του 2009 είχαν καταφέρει να διαρρήξουν τις πολυτελείς κατοικίες πολλών διασημοτήτων, παίρνοντας λάφυρα, κοσμήματα, κυρίως, και ρολόγια αλλά και ενδύματα και έργα τέχνης, συνολικής αξίας τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα το 2013, όταν τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί, η δράση τους μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τη Σοφία Κόπολα.

Σκηνή από την ταινία «Bling Ring» της Σοφία Κόπολα, 2013  (American Zoetrope)

Η «Bling Ring» δεν ήταν μία τυπική σπείρα διαρρηκτών. Αποτελούταν κυρίως από εφήβους, τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι, που είχαν μανία με τη μόδα, τα ριάλιτι και τις διασημότητες. Προέρχονταν από εύπορες οικογένειες και σκοπός τους δεν ήταν τόσο να κλέψουν τους αστέρες του Χόλιγουντ αλλά να εισέλθουν στον κόσμο τους και να ζήσουν σαν αυτούς. Παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους σε σκανδαλοθηρικά περιοδικά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όποτε εκείνοι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους, έσπευδαν να τα παραβιάσουν, δίχως, μάλιστα, να δυσκολεύονται ιδιαίτερα.

Στην κατοικία της Πάρις Χίλτον, για παράδειγμα, εισήλθαν ανενόχλητοι τουλάχιστον πέντε φορές, βρίσκοντας την πρώτη φορά την κεντρική πόρτα ξεκλείδωτη και τις υπόλοιπες το κλειδί κάτω από το πατάκι. Αρχικά τα λάφυρά τους από το σπίτι της ζάπλουτης κληρονόμου ήταν κυρίως ρούχα και αξεσουάρ και χρήματα και δεδομένου ότι κατέχει τόσο πολλά –και ρούχα και αξεσουάρ και χρήματα– η Πάρις Χίλτον άργησε να αντιληφθεί ότι την έκλεβαν συστηματικά. Κατέφυγε στην αστυνομία μόνον όταν διαπίστωσε πως είχαν κάνει φτερά φορέματα αλλά και κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικά οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα μέλη της «Bling Ring» χάρη σε κάποιες φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φορώντας κάποια από τα λάφυρά τους. Μετά τη σύλληψή τους, μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε σε μια αποθήκη κάπου στη Νεβάδα. Μεταξύ των θυμάτων της ιδιότυπης αυτής σπείρας διαρρηκτών, πέρα από την Πάρις Χίλτον, ήταν επίσης ο Ορλάντο Μπλουμ, η Μέγκαν Φοξ και η Λίντσεï Λόχαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...