276
Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπει σε όποια το επιθυμεί να φορέσει τη βασιλική τιάρα | Sotheby’s

Ο οίκος Sotheby’s το υποσχέθηκε: θα σας κάνει βασίλισσα!

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 16:31
Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπει σε όποια το επιθυμεί να φορέσει τη βασιλική τιάρα
|Sotheby’s

Ο οίκος Sotheby’s το υποσχέθηκε: θα σας κάνει βασίλισσα!

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 16:31

Αν ονειρευόσασταν να φορέσετε μια βασιλική τιάρα, σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε. Τον Μάιο ο οίκος Sotheby’s θα δημοπρατήσει στη Γενεύη μια τιάρα διακοσμημένη με διαμάντια και αληθινά μαργαριτάρια. Η αξία της τιάρας, που φτιάχτηκε για τη βασιλική οικογένεια της Ιταλίας, εκτιμάται κάπου ανάμεσα στα 800.000 και τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Oπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times, o οίκος θα επιτρέψει σε όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει την τιάρα, αλλά ακόμη και σε όσους θέλουν να νιώσουν για λίγο… αριστοκράτες να φορέσουν την τιάρα. Φυσικά δεν θα μπορεί κάποιος να πάει εκεί που φυλάσσεται το πολύτιμο αντικείμενο και να το προβάρει, αλλά θα μπορεί μέσω ενός φίλτρου στο Instagram να τη φορέσει εικονικά! Ο οίκος Sotheby’s αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για να προωθήσει τις πωλήσεις του.

Τον Ιανουάριο πουλήθηκε στη Νέα Υόρκη ο πίνακας του Μποτιτσέλι «Πορτρέτο ενός Νεαρού Aνδρα που Κρατά μια Εικόνα» ο οποίος χάρις σε ένα φίλτρο επαυξημένης πραγματικότητας στο Instagram, επέτρεψε σε τέσσερις χιλιάδες φιλότεχνους να  τον «τοποθετήσουν» στον τοίχο του σπιτιού τους.

Δώρο γάμου από τον οίκο της Σαβοΐας

Η τιάρα ήταν δώρο στη Μαρία Βιτόριο νταλ Πότσο για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Αμεδαίο της Σαβοΐας, δούκα της Αόστης, στο Τορίνο, ο οποίος έγινε βασιλιάς της Ισπανίας. Η τιάρα θεωρείται έργο των χρυσοχόων που εργάζονταν για τον βασιλικό οίκο της Σαβοΐας στην Ιταλία και βρισκόταν πάντοτε στην κατοχή των μελών της δυναστείας.

Η πανδημία και το κλείσιμο των καταστημάτων οδήγησε στην ανάπτυξη μιας σειράς εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας για να μπορούν κάποιοι να έρχονται σε μια επαφή, έστω και εικονική, με κάποιο αντικείμενο που θέλουν να αγοράσουν, είτε αυτό είναι έπιπλο, έργο τέχνης κ.ά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News