706
H Χίλαρι Κλίντον, με οργίλο ύφος, απευθύνεται στους οπαδούς της κατά την πρόσφατη ομιλία της στο Πίτσμπουργκ | Reuters

Η Χίλαρι κατηγορεί τη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2016, 22:18
H Χίλαρι Κλίντον, με οργίλο ύφος, απευθύνεται στους οπαδούς της κατά την πρόσφατη ομιλία της στο Πίτσμπουργκ
|Reuters

Η Χίλαρι κατηγορεί τη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2016, 22:18

Τελικά αν ισχύουν όλες οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα, πίσω από κάθε σημαντικό γεγονός κρύβονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας φέρονται να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο διαφύγει τον κίνδυνο της σύλληψης ή ακόμη και της δολοφονίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τώρα, αν ισχύει αυτό που είπε ο Χίλαρι Κλίντον, φαίνεται πως έχουν προχωρήσει σε σειρά κυβερνοεπιθέσεων κατά των Δημοκρατικών.

Συγκεκριμένα, Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρεισέφρησαν στους υπολογιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και κατηγόρησε τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ότι δείχνει την υποστήριξή του στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Γνωρίζουμε πως οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών υπέκλεψαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της DNC και γνωρίζουμε πως φρόντισαν ώστε πολλά από αυτά τα μηνύματα να δημοσιοποιηθούν και γνωρίζουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δείξει μια πολύ ανησυχητική προθυμία να ενισχύσει τον Πούτιν, να υποστηρίξει τον Πούτιν», ανέφερε η Κλίντον σε συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή «Fox News Sunday».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κατηγορήσει δημόσια τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την υποκλοπή e-mail από τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο, ειδικοί στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου και αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν πως πιστεύουν ότι η Ρωσία σχεδίασε τη δημοσιοποίηση των e-mail ώστε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Οταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Πούτιν θέλει ο Τραμπ να κερδίσει τον Λευκό Οίκο, η Κλίντον είπε ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

«Ομως νομίζω ότι από την παράθεση των γεγονότων προκύπτουν σοβαρά ζητήματα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές μας, στη δημοκρατία μας», δήλωσε η Κλίντον στη συνέντευξη της στο Fox, η οποία ηχογραφήθηκε το Σάββατο (χθες).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν κάτι τέτοιο από οποιαδήποτε χώρα, ειδικά μία που θεωρείται αντίπαλος, είπε.

«Το γεγονός ότι ο Τραμπ ενθαρρύνει και πλέκει το εγκώμιο του Πούτιν, παρότι κάτι τέτοιο μοιάζει να είναι μία σκόπιμη προσπάθεια να επηρεάσει τις εκλογές, νομίζω ότι εγείρει θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας», είπε, στην πρώτη συνέντευξή της μετά την ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών την Πέμπτη με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του κόμματός της.

Ο Τραμπ δεν έχει ιερό και όσιο

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταφέρθηκε εναντίον του πατέρα ενός μουσουλμάνου αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ και ο οποίος είχε επικρίνει σφόδρα τον δισεκατομμυριούχο στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου η Χίλαρι Κλίντον έλαβε επίσημα το χρίσμα.

Ο Κιζρ Καν, ο γιος του οποίου, Χουμαγιούν, ήταν λοχαγός στον στρατό ξηράς και σκοτώθηκε στο μέτωπο του Ιράκ το 2004, είχε εκφωνήσει μια συγκλονιστική ομιλία προς τιμή της Χίλαρι Κλίντον καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων και των μεταναστών.

2016-07-29T211928Z_1609224679_S1BETSKYOEAA_RTRMADP_3_USA-ELECTION-TRUMP
Οπως πάντα: ο Τραμπ κάποιον δείχνει και κάποιον βάζει στο στόχαστρο… (Reuters)

«Δεν έχετε θυσιάσει τίποτα, δεν έχετε χάσει κανέναν» είχε δηλώσει ο Καν απευθυνόμενος στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κι ενώ το πλήθος φώναζε ρυθμικά «ΗΠΑ, ΗΠΑ!».

O μεγιστάνας απάντησε χωρίς πολλές περιστροφές, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που είδαν το Σάββατο το φως της δημοσιότητας από μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

«Ποιος το έγραψε αυτό; Οι σεναριογράφοι της Χίλαρι το έγραψαν αυτό;» διερωτήθηκε ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος.

Κατόπιν έσπευσε να υπογραμμίζει ότι «έχει κάνει πολλές θυσίες».

«Εργάζομαι πολύ, πολύ σκληρά. Εχω δημιουργήσει χιλιάδες και χιλιάδες θέσεις εργασίας, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, έχω οικοδομήσει μεγάλες δομές, είμαι πολύ πετυχημένος. Πιστεύω ότι έχω κάνει πολλές» θυσίες, τόνισε ο επιχειρηματίας.

Την Πέμπτη το βράδυ, σε μια ομιλία ενώπιον των στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Καν, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, είχε εκφράζει την «ευγνωμοσύνη τους που βρισκόμαστε εδώ, μαζί σας, ως μουσουλμάνοι Αμερικανοί πατριώτες, με την αμέριστη πίστη μας στην χώρα μας».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ περνάει τον χρόνο του στο να σπιλώνει την φήμη των μουσουλμάνων. Δεν έχει καθόλου σεβασμό προς τις άλλες μειονοτικές ομάδες: τις γυναίκες, τους δικαστές κι ακόμα και τους επικεφαλής του ίδιου του του κόμματος. Του αρέσει να οικοδομεί τείχη και θέλει να μας απαγορεύσει από αυτήν την χώρα» τον κατηγόρησε ο πατέρας του στρατιώτη που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος.

«Εάν βλέπατε τη γυναίκα του, καθόταν εκεί πίσω, δεν είχε τίποτα να πει. Δεν είχε πιθανόν το δικαίωμα να πει οτιδήποτε» απάντησε ο Τραμπ στο ABC.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...