473
Η Εύα Καϊλή προσδοκά επιστραφή στα καθήκοντά της στην Ευρωβουλή από τον επόμενο μήνα | INTIMEnews

Η Καϊλή θέλει να επιστρέψει (στο Ευρωκοινοβούλιο)

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2023, 13:07
Η Εύα Καϊλή προσδοκά επιστραφή στα καθήκοντά της στην Ευρωβουλή από τον επόμενο μήνα
|INTIMEnews

Η Καϊλή θέλει να επιστρέψει (στο Ευρωκοινοβούλιο)

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2023, 13:07

Αίτημα για να αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης καταθέτει η Εύα Καϊλή, εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο Qatargate, καθώς όπως έκανε γνωστό ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πρόθεσή της είναι να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (σ.σ. καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, διατηρώντας ωστόσο την ιδιότητα της ευρωβουλευτού).

Το αίτημα έπεται της απόφασης της βελγικής Δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους και χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ο βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της Εύας Καϊλή, στις άμεσες προτεραιότητες της  ελληνίδας ευρωβουλευτού είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο, με τον κ. Δημητρακόπουλο να επικαλείται μάλιστα στοιχεία τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα και ενισχύουν -όπως υποστηρίζει- την αθωότητά της.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητα της».

Υπό το βάρος του σκανδάλου Qatargate, οι τρεις  εμπλεκόμενοι ευρωβουλευτές (Καϊλή, Ταραμπέλα, Κοτσολίνο) αποπέμφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από την Ομάδα των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο που τώρα νίπτει τας χείρας της για τα πρώην μέλη της.

Ερωτηθείσα για την πιθανότητα επιστροφής τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η πρόεδρος των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, αρκέστηκε να πει:

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πλέον μέλη μας, οπότε δεν ξέρω κάτι να σας πω και η Ομάδα μας δεν θα κάνει τίποτα για αυτό».

Σε μία ένδειξη για το πόσο πολιτικά τοξική μπορεί να είναι μία πιθανή επιστροφή των τριών, μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Renew αρνήθηκαν να προβούν σε οιοδήποτε σχόλιο για το θέμα, μεταφέρει το Politico.

«Κανένα από τα εξεταζόμενα ζητήματα δεν δικαιολογεί την παραβίαση του δικαιώματος της Εύας Καϊλή να συμμετέχει ως εκλεγμένη ευρωβουλευτής σε όλες διαδικασίες» της Ευρωβουλής, υπογραμμίζουν από την πλευρά τους οι δικηγόροι της Σβεν Μαρί και Δημήτρης Δημητρακόπουλος, οι οποίοι σε γραπτή τους δήλωση παραθέτουν τις τρεις προτεραιότητες της πελάτισσάς τους:

«Η Εύα Καϊλη ξαναχτίζει τη ζωή της έχοντας τρις προτεραιότητες: α) να επουλώσει τα ψυχικά τραύματα που παιδιού της από την τετράμηνη απουσίας στοιχειώδους επικοινωνίας με τη μητέρα του, β) να αποδείξει την αθωότητά τη, γ) να επιστρέψει ενεργά στα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της, το αίτημα στο βελγικό Δικαστικό Συμβούλιο προκείμενου να αφαιρεθεί το βραχιολάκι επιτήρησης, θα υποβληθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ στόχος της Εύας Καϊλή είναι να ξεκινήσει της διαδικασία επιστροφής στα καθήκοντά της τον ερχόμενο Ιούνιο.

Από καλά ενημερωμένη πηγή πάντως, την οποία επικαλείται το Politico – και η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της- έγινε γνωστό ότι η Καϊλή επικοινώνησε με πέντε εκ των πρώην βοηθών της για τους ρωτήσει αν επιθυμούν να ξαναδουλέψουν για εκείνη, με την απάντησή τους όμως, να είναι αρνητική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...