350
Βιβλία, αφίσες και διάφορα ακόμη memorabilia του θρυλικού 007 | Sotheby's

Στο σφυρί η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή μυθιστορημάτων του Τζέιμς Μποντ

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 22:32
Βιβλία, αφίσες και διάφορα ακόμη memorabilia του θρυλικού 007
|Sotheby's

Στο σφυρί η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή μυθιστορημάτων του Τζέιμς Μποντ

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 22:32

Μία από τις μεγάλες ιδιωτικές συλλογές βιβλίων του Τζέιμς Μποντ σε όλο τον κόσμο, που ταυτόχρονα καταγράφει τις σαδομαζοχιστικές τάσεις του συγγραφέα του «007», Ιαν Φλέμινγκ, τίθεται σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Ο ανώνυμος συλλέκτης θέτει προς πώληση μια σειρά από τις γραπτές πρώτες εκδόσεις των περιπετειών του Μποντ, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιγράφου των «Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν» που δόθηκε από τον Φλέμινγκ στον Τσόρτσιλ με την αφιέρωση «…από τον οποίο έκλεψα κάποια λόγια».

Υπάρχει επίσης η πρώτη έκδοση του «Τα Διαμάντια είναι παντοτινά» που είναι αφιερωμένη στον Μπίφι Ντάντερντεϊλ, έναν πραγματικό βρετανό κατάσκοπο, που θεωρείται ότι επηρέασε τον Φλέμινγκ στη δημιουργία του χαρακτήρα του Μποντ.

Στο συγκεκριμένο αντίγραφο, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πιάσει πάνω από 22.000 ευρώ, η αφιέρωση αναγράφει: «σε μία από τις πιο ρομαντικές φιγούρες της [βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας] MI5».

Μια άλλη έκδοση του «Από τη Ρωσία με αγάπη» είναι αφιερωμένη στη σύζυγο του Φλέμινγκ, Αν, και εκτιμάται κάπου μεταξύ 27.000 και 37.000 ευρώ.

Η αφιέρωση αναφέρεται στην τάση του ζευγαριού… στον σαδομαζοχισμό την ώρα των ερωτικών τους περιπτύξεων: «Για την Άννι, με αγάπη και μαστιγώματα, Ίαν».

Συνολικά, ο ανώνυμος ιδιοκτήτης βγάζει στο σφυρί στη δημοπρασία των Sotheby’s στο Λονδίνο.

Από την 6η Νοεμβρίου, τα διάσημα ρολόγια του Μποντ, αφίσες από τη σειρά ταινιών, καθώς και μια Aston Martin DB5, θα εκτίθενται στον οίκο δημοπρασιών προκειμένου να συμπέσουν με την σειρά των διαδικτυακών δημοπρασιών.

Μεταξύ των βιβλίων που δημοπρατούνται είναι ένα τελικό πρωτότυπο χειρόγραφο του «Τα Διαμάντια είναι παντοτινά» που ρίχνει φως στις συγγραφικές πρακτικές του Φλέμινγκ και το οποίο εκτιμάται κάπου μεταξύ 90.000 και 130.000 ευρώ.

Υπάρχει επίσης μια πρώτη έκδοση του «Moonraker» με αφιέρωση στον συγγραφέα Ρέιμοντ Τσάντλερ, ο οποίος είχε συμβάλει στο να πείσει τον Φλέμινγκ να συνεχίσει να γράφει τα μυθιστορήματα του Μποντ και να μην το βάλει κάτω με τυχόν απορρίψεις από εκδοτικούς οίκους.

Η έκδοση με την αφιέρωση στον Τσόρτσιλ, η οποία αναμένεται να πιάσει κάπου μεταξύ 55.000- 75.000 ευρώ, απεικονίζει τη σχέση μεταξύ του Φλέμινγκ και του τότε βρετανού πρωθυπουργού.

Ο πατέρας του συγγραφέα, Βαλεντάιν, υπηρέτησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μαζί με τον Τσόρτσιλ, ο οποίος στη συνέχεια έγραψε και τη νεκρολογία του φίλου του στους «The Times».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...