794
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ενώ κατευθύνεται στο βήμα για την ομιλία της στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Φώφη Γεννηματά με το πόδι στο γκάζι

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 3 Ιουνίου 2018, 20:30
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ενώ κατευθύνεται στο βήμα για την ομιλία της στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Φώφη Γεννηματά με το πόδι στο γκάζι

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 3 Ιουνίου 2018, 20:30

Το ΚΙΝΑΛ «επανεκατέλαβε» το Caravel, το ξενοδοχείο όπου έχουν γίνει οι περισσότερες Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για εκδήλωση με θέμα τις συμμαχίες στην Αυτοδιοίκηση, έχοντας ως στόχο την στροφή στη σοσιαλδημοκρατία. Η Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε πιο «γκαζωμένη» από ποτέ δίνοντας από το βήμα της Κ.Ε. το σύνθημα για εκλογική ετοιμότητα.

«Ζήτησα εκλογές ΤΩΡΑ ακριβώς για να τεθεί ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο, για να αποφασίσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός ποιος θα διαπραγματευθεί , με ποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, ποιος θα εγγυηθεί πειστικά την επόμενη μέρα. Γιατί δεν μπορείς από την μια να προειδοποιείς για κινδύνους και επερχόμενα αδιέξοδα, και από την άλλη να μεταβάλλεσαι σε παρατηρητή των εξελίξεων» είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά και ανακοίνωσε το τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα βασιστούν οι επιλογές του Κινήματος Αλλαγής: « Ενότητα-Διεύρυνση-Ανανέωση».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συνομιλεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Γιώργο Καμίνη  στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Η Φώφη Γεννηματά συνομιλεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Γιώργο Καμίνη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Κυριακή (φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Χριστοδουλάκης – Καμίνης στις επάλξεις

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, που ήδη έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα ανά την Ελλάδα, έχοντας θετικό απολογισμό και από τις δημόσιες εμφανίσεις του, ανέλαβε την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του νέου φορέα. Προκειμένου να δημιουργηθούν ισχυρά ψηφοδέλτια και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης που έχει συμβάλει θετικά στις διεργασίες και είχε την στήριξη πολλών αυτοδιοικητικών, ανέλαβε έπειτα από πρόταση της Φώφης Γεννηματά την νεοσύστατη σχετική επιτροπή.

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης στο βήμα (φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης στο βήμα (φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στο Κίνημα Αλλαγής έχουν καταλάβει ότι το αίτημα για εκλογές και οι υψηλοί αντιπολιτευτικοί τόνοι κάνουν το κόμμα βασικό παίκτη στις εξελίξεις. Παράλληλα, η δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο Action 24 και στο Evening Report, στην οποία το Κίνημα Αλλαγής κατέγραψε 9,7%, έδωσε νέο αέρα, ανατρέποντας την εικόνα καθήλωσης της προηγούμενης περιόδου, δείχνοντας ότι το διψήφιο ποσοστό είναι εύκολος στόχος αν δεν πατήσουν ξαφνικά το φρένο της εσωστρέφειας.

Ο Γιώργος Καμίνης μιλά στη συνεδρίαση (φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ο Γιώργος Καμίνης μιλά στη συνεδρίαση (φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Αναταράξεις από Θεοδωράκη και Θεοχαρόπουλο

Σε κάθε περίπτωση, παρά την εικόνα ανάκαμψης, στο Κίνημα Αλλαγής δεν έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα και δεν έχουν κλείσει όλα τα μέτωπα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης που εξέφρασε εξ αρχής την διαφωνία του με το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες, εμφανίζεται ένα βήμα πιο μπροστά και στο Σκοπιανό. Στο ΠΑΣΟΚ παραμένουν επιφυλακτικοί τονίζοντας ότι είναι θετικοί στη λύση, όχι όμως σε μια οποιαδήποτε λύση που δεν θα εμπεριέχει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης  μιλά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής (φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την ίδια ώρα διαφωνίες έχουν καταγραφεί και από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος επέλεξε να μην παραστεί στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες διαφωνεί με την μονοθεματική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρεί ότι δημιουργεί εικόνα προσέγγισης με την ΝΔ και ζητά να συνεδριάζουν πιο συχνά τα όργανα του κόμματος, ώστε να λαμβάνονται από κοινού όλες οι αποφάσεις. Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο news 247, ζήτησε να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για τις μετεκλογικές συνεργασίες του Κινήματος Αλλαγής. Παράλληλα, οι συχνές τοποθετήσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ επί υποθετικών προτάσεων για το Σκοπιανό έχουν επίσης προκαλέσει δυσαρέσκεια στη Χαριλάου Τρικούπη όπου κρατούνται κλειστά τα χαρτιά μέχρι να έρθει μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλοςς μιλά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, (φωτό:ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλοςς μιλά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, (φωτό:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν επιθυμεί την δημιουργία νέων εσωτερικών μετώπων, και για αυτόν τον λόγο ακολούθησε και ένα μπαράζ συνεδριάσεων της Ε.Γ. και της Κ.Ε. προκειμένου να εκφράσουν όλοι τις απόψεις τους και να βρουν ξανά κοινό βηματισμό.

Το γκάζι έχει φέρει θετικά αποτελέσματα στο Κίνημα Αλλαγής. Την επόμενη χρονική περίοδο αναμένεται ότι η Φώφη Γεννηματά θα συνεχίσει να το πατάει με την ίδια δύναμη. Μπορεί κάποιοι να λαχανιάσουν στην πορεία, ωστόσο τώρα που στη Χαριλάου Τρικούπη βρήκαν τις σωστές στροφές για το όχημα του ΚΙΝΑΛ  δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κόψουν ταχύτητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...