804
Κατά την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης | INTIMEnews

Γεννηματά: Μας χτυπούν επειδή σπάμε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2018, 13:23
Κατά την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
|INTIMEnews

Γεννηματά: Μας χτυπούν επειδή σπάμε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2018, 13:23

Διμέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το εγχείρημα του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς προχωρά με αποφασιστικότητα και σχέδιο παρά τα χτυπήματα που δέχεται.

Σπάμε το δίπολο γι αυτό ανησυχούν και μας χτυπούν. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πασχίζουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να εμποδίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας, για να συντηρήσουν το μίζερο και διχαστικό «διπολισμό» στην πολιτική ζωή, τόνισε κατά την ομιλία της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:  «Τσάμπα κόπος οι καθημερινές, συστηματικές και ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους και τους επικοινωνιακούς χορηγούς τους, θα απογοητευθούν. Είμαστε αποφασισμένοι. Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα.

»Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση και θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για αυτό και πρέπει να έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται. Προχωράμε. Με αποφασιστικότητα, με συγκεκριμένους στόχους και βήματα δίνουμε σάρκα και οστά, στον νέο, ενιαίο φορέα του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Στεκόμαστε απέναντι, τόσο στις δυνάμεις της συντήρησης και της δεξιάς παλινόρθωσης, όσο και στον αντισυστημικό λαϊκισμό, δεξιό και δήθεν αριστερό σίγουρα όμως συντηρητικό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κυρία Γεννηματά.

Αναφερόμενη στο αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες που έθεσε πρόσφατα, τόνισε ότι ζήτησε εκλογές προκειμένου να τεθεί ένα τέρμα στον κατήφορο που έχει καταδικάσει τη χώρα η κυβέρνηση Τσίπρα και να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός ποιος θα διαπραγματευθεί, με ποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, ποιος θα εγγυηθεί πειστικά την επόμενη μέρα.

Όπως είπε, όλοι στο Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμοι για τη μάχη των εκλογών όποτε κι αν γίνουν αυτές και στόχος είναι η νίκη η οποία για το ΚΙΝΑΛ σημαίνει «ήττα του διπόλου της συντήρησης που εκφράζουν και εκπροσωπούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ».

Γιατί όπως υπογράμμισε, από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα εισέρχεται σε μια άλλη, διαφορετική περίοδο, αλλά όχι αυτή που περιγράφει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναλαμβάνει νέες δεσμεύσεις που συγκροτούν μαζί με εκείνες του τρίτου μνημονίου πολύ βαριά «κληρονομιά» για την χώρα.

Στο σημείο αυτό η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δηλητηριάζει συνειδητά τη δημόσια ζωή με ατέρμονη σκανδαλολογία, στήνοντας πολιτικές σκευωρίες και διχάζοντας το λαό, την ώρα που νοίγει απερίσκεπτα εθνικά θέματα χωρίς σχεδιασμό και προοπτική.

«Σταθερή και σαφής η στάση του ΚΙΝΑΛ στο ονοματολογικό»

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ λέει «ναι» σε λύση, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση, μένοντας -όπως σημείωσε- σταθερό στις κατευθύνσεις της Εθνικής Γραμμής που έχει διαμορφωθεί από το 1995 με την «Ενδιάμεση Συμφωνία» του Ανδρέα Παπανδρέου, με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι λανθασμένοι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά και τις τελευταίες διαρροές για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, η κυρία Γεννηματά έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα:
-Υπάρχει συμφωνία ή εμπλοκή;
-Υπάρχει διαπραγμάτευση ή η υπόθεση είναι στα χέρια του Ζάεφ;
-Για πόσο θα συνεχίζεται ακόμα η μυστική διπλωματία;
-Μετά τη διγλωσσία με τον Καμμένο έχουμε & νέα διγλωσσία με τον Υπουργό των Εξωτερικών;

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, η διγλωσσία στο εσωτερικό της, αλλά και η στάση της ΝΔ που υπαναχώρησε από πάγιες θέσεις της υπέκυψε σε εθνικιστικές φωνές στο εσωτερικό της και ενίσχυσε ακραίες φωνές, δεν βοηθούν στη διαμόρφωση των αναγκαίων για εθνικά θέματα ευρύτερων συναινέσεων, σημείωσε, επέμεινε ωστόσο ότι η επίλυση του προβλήματος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αναδειχθεί ως ευρύτερος πόλος σταθερότητας και συνεργασίας, στα Δυτικά Βαλκάνια και θα αποδυναμώσει τα σχέδια «διείσδυσης» της Τουρκίας.

Στη συνέχεια της ομιλίας της η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έστρεψε τα πυρά της και στη Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά η αξιωματική αντιπολίτευση αρκείται στο να καταγγέλλει δημόσια την κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά να εφαρμόζει την λογική του «ώριμου φρούτου», για την κατάκτηση της εξουσίας, ενώ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που ζητά εδώ και δύο χρόνια εκλογές, τώρα που κρίνεται το μέλλον του τόπου, λέει «ραντεβού το φθινόπωρο». «Λέει στον κ. Τσίπρα ολοκλήρωσε το καταστροφικό σου έργο, για να κυβερνήσω μετά εγώ. Από μεταρρυθμιστής όπως προσπάθησε να φανεί, έγινε εκφραστής της νέας δεξιάς», παρατήρησε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά και σημείωσε με νόημα πως οι πραγματικές του προθέσεις φάνηκαν κατά την Συνέλευση του ΣΕΒ, με την ευθεία επίθεσή του απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις Συλλογικές Συ μβάσεις.

Απευθυνόμενη εξάλλου σε πρώτο πρόσωπο στο αρχηγό της ΝΔ, καυτηρίασε την πρόσφατη τοποθέτησή του σχετικά με τις ιστορικές γνώσεις των 17χρονων και τη δολοφονία Λαμπράκη, επισημαίνοντας ότι
η ιστορική μνήμη είναι απαραίτητη, όχι όμως για τη συντήρηση του διχασμού, της διαίρεσης των πολιτών και της λογικής της ρεβάνς.

«Η παράταξη μας ήταν αυτή που πέτυχε την εθνική συμφιλίωση. Εσείς τροφοδοτήσατε το νέο διχασμό με τους αγανακτισμένους και τη συμμετοχή σας στην πάνω πλατεία μαζί με τη Χρυσή Αυγή και το ΣΥΡΙΖΑ
Πότε επιτέλους θα κάνετε την αυτοκριτική σας για όλα αυτά;» διερωτήθηκε και παράλληλα κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει για τις  ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-2009 για την κατάσταση που έφτασε η χώρα, μια ανάσα πριν τη χρεοκοπία.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...