631
Η Τζολί κατά την επίσημη πρεμιέρα της προηγούμενης συνεργασίας της με την Ντίσνεϊ, του «Maleficent» | Reuters

Η Αντζελίνα και οι ελέφαντες

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 08:20
Η Τζολί κατά την επίσημη πρεμιέρα της προηγούμενης συνεργασίας της με την Ντίσνεϊ, του «Maleficent»
|Reuters

Η Αντζελίνα και οι ελέφαντες

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 08:20

Όταν ήταν μικρή, διάβαζε τα μαθήματά της παρέα με ένα ιγκουάνα, τον Βλαντίμιρ.

Στη πορεία, η Αντζελίνα Τζολί έμαθε να αγαπάει τα ζώα… περισσότερο από τους ανθρώπους.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2017 η αμερικανίδα ηθοποιός εγκαινίασε με δική της πρωτοβουλία (και χρήματα) ένα καταφύγιο άγριων ζώων στην Αφρική, στη Ναμίμπια.

Το Shiloh Wildlife Sanctuary – που πήρε το όνομά του από την κόρη της, Σάιλο –  είναι τμήμα του N/a’an ku sê Foundation και ιδρύθηκε από το Jolie-Pitt Foundation.

Το 2011 η Τζολί και ο πρώην σύζυγός της, Μπραντ Πιτ, είχαν δωρίσει δύο εκατομμύρια δολάρια στο N/a’an ku sê Foundation.

Το καταφύγιο άγριας ζωής φιλοξενεί ρινόκερους και ελέφαντες που διασώθηκαν από λαθροκυνηγούς και βασανιστές και φιλοδοξεί να γίνει «τόπος ελπίδας» για αυτά τα ζώα, δίνοντάς τους μια «δεύτερη ευκαιρία» στη ζωή.

Όλα τα άγρια ζώα που θα φιλοξενούνται εκεί θα περιθάλπονται μέχρι να γίνουν καλά ώστε να απελευθερωθούν πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.

Άρα ήταν και λίγο… αναμενόμενο για την 45χρονη ηθοποιό, μετά από όλα αυτά, να φτάσει να δανείσει την φωνή της σε μια ελεφαντίνα.

Το «The One and Only Ivan» (Ο Ένας και Μοναδικός Ιβάν), παραγωγή της Ντίσνεϊ, βασίζεται σε βιβλίο της Κάθριν Άπλγκεϊτ που γράφτηκε το 2011 με ήρωες έναν γορίλα και ένα θηλυκό ελεφαντάκι που ζουν σε κλουβί σε ένα εμπορικό κέντρο.

Η Τζολί ήταν η πρώτη που είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει, παίρνοντας επίσης και ρόλο συμπαραγωγού.

Το φιλμ είναι συνδυασμός live action με animation με τα ζώα να δημιουργούνται με CGI και τους ηθοποιούς να συμμετέχουν με τις φωνές τους.

Όσο για την υπόθεση, πάει ως εξής:

Ο Ιβάν είναι ένας γορίλλας 400 κιλών που μοιράζεται έναν κοινόχρηστο βιότοπο σε ένα προαστιακό εμπορικό κέντρο με τη Στέλλα τον ελέφαντα (την φωνή της οποίας υποδύεται η Τζολί), τον Μπομπ τον σκύλο και διάφορα άλλα ζώα – χωρίς ωστόσο κανένα από αυτά να θυμάται πώς έφτασε εκεί.

Όλα τα ζώα ανήκουν στον Μακ, τον ιδιοκτήτη του εμπορικού κέντρου.

Όταν εμφανίζεται ένα μικρό κακοποιημένο μωρό-ελέφαντας, η Ρούμπι, η Στέλλα κι ο Ιβάν θα την πάρουν υπό την προστασία τους και με την βοήθεια της Τζούλια, της κόρης του επιστάτη του εμπορικού κέντρου θα δοκιμάσουν να αλλάξουν τον τρόπο που τα πράγματα λειτουργούν εκεί.

Από αριστερά: Η «Στέλλα» και η «Ρούμπι»

Η Τζολί μίλησε στην ιταλική Repubblica σχετικά με την εμπλοκή της στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο θα προβάλλεται από τις 11 Σεπτεμβρίου από την ιντερνετική πλατφόρμα της Disney+.

«Δεν είναι μια ελαφριά ταινία, ασχολείται με βαριά ζητήματα, αλλά είναι γοητευτική, διασκεδαστική και γεμάτη ζωή. Αλλά όλο αυτό είναι ελαφρώς παραπλανητικό στη συσκευασία», εξήγησε.

«Νόμιζα ότι [το θέμα] ήταν πολύ σημαντικό και ήθελα να ασχοληθώ, μου άρεσαν τα μηνύματα σε αυτό. Ξέρω ότι η νέα γενιά γνωρίζει πραγματικά τί συμβαίνει στον κόσμο στους φυσικούς μας βιότοπους και σε αυτά τα ζώα», προσθέτει.

«[Τα ζώα στην ταινία] Είναι θυμωμένα με όλα αυτά που τους συμβαίνουν και θέλουν πραγματικά να διαπιστώσουν ότι οι ενέργειές τους μπορούν να αλλάξουν τις ζωές τους», επισημαίνει με νόημα.

Τι λέει όμως η ίδια σχετικά με την μείξη CGI (ειδικών ψηφιακών εφέ) και animation;

«Μερικές φορές, όταν υπάρχει πολλή τεχνολογία, μπορεί να μας κατακλύσει και μετά η ταινία να χάσει την ουσία της ψυχής της και της αφήγησης της. Ωστόσο, νομίζω ότι ο “Ιβάν” διαθέτει την ιδανική ισορροπία. Δεν είναι μόνο επειδή τα εφέ CGΙ είναι τόσο καλά. Είναι επειδή υπάρχει μια ψυχή πίσω από τον χαρακτήρα του κάθε ζώου που κάνει τον θεατή να αισθάνεται οικεία», πρόσθεσε.

«Αυτό που εντέλει καταφέρνει η ταινία είναι να μας δείξει το πόσο ανίκανοι είμαστε ως άνθρωποι να κατανοήσουμε τα ζώα, τις συμπεριφορές και τις πράξεις τους. Και αυτό που προσπαθεί να μας αναγκάσει είναι να λογικευτούμε και να αλλάξουμε την στάση μας απέναντί τους», καταλήγει η Τζολί.

Η Τζούλια και ο Ιβάν

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...