686
Ο Μπραντ Πιτ με την Αλια Σόκατ. Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι δεν του ταιριάζει επειδή δεν είναι τόσο όμορφη | CreativeProtagon

Ο Μπραντ Πιτ τα έχει μ’ αυτήν;

Ο Μπραντ Πιτ με την Αλια Σόκατ. Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι δεν του ταιριάζει επειδή δεν είναι τόσο όμορφη
|CreativeProtagon

Ο Μπραντ Πιτ τα έχει μ’ αυτήν;

Η ομορφιά ανοίγει πόρτες, λένε. Σίγουρα, είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να σε προσέξουν, να σε σχολιάσουν και, μάλλον, να σε αποδεχτούν. Ο άλλος πιο σύντομος δρόμος για να σε σχολιάσουν, αλλά όχι απαραιτήτως και να σε αποδεχτούν, είναι να μην είσαι όμορφος, με τα κριτήρια τουλάχιστον του μέσου ανθρώπου, αλλά να τα φτιάξεις με έναν από τους ωραιότερους άνδρες του πλανήτη.

Κάτι τέτοιο έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό με την Αλια Σόκατ. Είδε το όνομά της να έρχεται μπροστά και να απασχολεί έως και τον κάθε τυχάρπαστο χρήστη των κοινωνικών δικτύων, επειδή φημολογείται ότι είναι η νέα σχέση του Μπραντ Πιτ.

Η 31χρονη Αλια είναι ηθοποιός και την ξέρουμε μέσα από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Arrested Development». Βασικά, δεν την ξέραμε και πολύ, μάλλον μας ήταν λίγο αδιάφορη, τώρα όμως που κυκλοφορεί με τον Μπραντ Πιτ και τη μάθαμε και μας ενδιαφέρει. Και μέχρι να εξακριβωθεί αν είναι ζευγάρι ή όχι, θα ξέρουμε μέχρι και τι φοράει για να βάλει τον σκύλο βόλτα.

Βασικά ό,τι βρει μπροστά της φοράει, από τις φωτογραφίες που είδα, είναι λίγο χύμα το στυλ της, κι αυτό ο πλανήτης δεν μπορεί να ο χωνέψει. Πώς γίνεται ο κούκλος υπερ-στάρ να έχει δίπλα του μία που δεν την ενδιαφέρει να ντύνεται σέξι και κομψά; Οσο σέξι και κομψά ντύνονταν οι άλλες, οι πρώην: η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Τζένιφερ Ανιστον, η Αντζελίνα Τζολί.

Το άλλο που δεν μπορεί να χωνέψει ο πλανήτης είναι πώς γίνεται, ενώ είσαι ωραίος και είχες δίπλα σου τις πιο ωραίες, να τα φτιάξεις με μία όχι τόσο ωραία. Σοκ για τον μέσο ανθρώπινο νου, τον παραδομένο στην κοινοτοπία των στερεοτύπων, να διανοηθεί ότι ο κούκλος Πιτ τη βρίσκει, όπως λένε τα κουτσομπολιά, με μια Αλια. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει δίπλα του μια φανταχτερή γυναίκα, η οποία, πάλι για τον μέσο ανθρώπινο νου, αναλογεί σε έναν τύπο όπως αυτός;

Ο φημολογούμενος δεσμός του Πιτ με την Σόκατ, όσο θλιβερό κι αν ακούγεται, έχει εξαγριώσει τους θαυμαστές του χολιγουντιανού σταρ. Μιλάμε για θυμό, όχι αστεία. Με άλλα λόγια, το να μην είσαι σέξι και ωραία, σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής, και να τα φτιάξεις με τον ωραίο, ισοδυναμεί με αμάρτημα. Οχι να τα φτιάξεις, ούτε το να βγαίνεις ραντεβού μαζί του είναι φυσιολογικό, όπως φαίνεται, για κάποιους ανθρώπους.

«Αλια, μακριά από τον Μπραντ», γράφουν εξαγριωμένα κοριτσόπουλα, κάτω από δημοσιεύματα που αναφέρονται στους δυο τους. Κι αυτό είναι το πιο γλυκό από τα σχόλια που κυκλοφορούν εκεί έξω. Υπάρχουν πολύ χειρότερα, υποτιμητικά και χυδαία ως προς το πρόσωπο της Σόκατ, επειδή απλώς δεν πληροί τις προδιαγραφές τους ως προς την εξωτερική εμφάνιση.

Τη σεξιστική άποψη που θέλει τους κούκλους να προτιμούν κούκλες και τούμπαλιν, ανατροφοδοτεί φυσικά και ο Τύπος. Στα δημοσιεύματα για το πώς οι δύο τους απολαμβάνουν μια ισχυρή φιλία και ίσως και κάτι παραπάνω, παραγγέλλοντας μπέργκερ και περνώντας την καραντίνα ο ένας στο σπίτι του άλλου ή πηγαίνοντας μαζί σε εκθέσεις έργων τέχνης, εστιατόρια και συναυλίες, υποβόσκει η ίδια σεξιστική διάθεση. Η οποία, σε κάποιο σημείο αναδύεται με φράσεις, όπως «Δεν είναι σαν τις άλλες επιλογές του Πιτ» ή «τρίβουμε τα μάτια μας με αυτό που βλέπουμε». Το τελευταίο μάλιστα ήταν τίτλος δημοσιεύματος του Vanity fair.

Τώρα μιλάμε για τον Πιτ και την Σόκατ, αλλά σάμπως τα ίδια δεν λέει ο κόσμος και άμα δει εμφανίσιμο άνδρα να τα έχει με λιγότερο εμφανίσιμη γυναίκα; Οπως σχολιάζεται το ζευγάρι του Χόλιγουντ, έτσι σχολιάζεται και το ζευγάρι της διπλανής πόρτας. Με αστειάκια, ειρωνεία και δυσπιστία. «Τι της βρήκε», λένε, και κοιτάνε με μισό μάτι.

Λυπάμαι που σας το χαλάω, αγαπητοί μου σκλάβοι των στερεοτύπων, αλλά πολλά μπορεί να της βρήκε. Μπορεί να κάνουν υπέροχες συζητήσεις, από αυτές που ξημερώνει και δεν θες να τελειώσουν, μπορεί να τον κάνει να γελάει, μπορεί να τον σαγηνεύει επειδή έχει πάνω της χίλια κιλά θηλυκότητας και γοητείας, μπορεί να περνάει μαζί της τόσο τέλεια στο κρεβάτι που να μη θέλει να σηκωθεί.

Η ομορφιά που έρχεται από μέσα μας είναι η πιο συγκλονιστική, εκείνη που πραγματικά σκλαβώνει, εκείνη που σε κάνει να παραδίνεσαι. Οποιος αδυνατεί να το καταλάβει, είναι αξιολύπητος.

ΥΓ. Αν αποδειχτεί ότι Ο Μπραντ Πιτ τα έχει με την Αλια Σόκατ, εγώ θα τον αγαπήσω λίγο περισσότερο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News