251
Η ακριβότερη μπάρα σοκολάτας στον κόσμο | To’ak

Η ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο κυκλοφόρησε στον Ισημερινό

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 15:11
Η ακριβότερη μπάρα σοκολάτας στον κόσμο
|To’ak

Η ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο κυκλοφόρησε στον Ισημερινό

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 15:11

Εταιρεία στον Ισημερινό, κυκλοφόρησε την πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο, φτιαγμένη από μία σπάνια ποικιλία κακάο, που έχει ωριμάσει για τέσσερα χρόνια σε κιβώτια κατασκευασμένα από εκλεκτή ξυλεία.

Η σοκολάτα κοστίζει 650 δολάρια (575 ευρώ) και η λίστα αναμονής για την απόκτηση μίας από τις 200 συσκευασίες της φτάνει τους δύο μήνες.

Την πανάκριβη σοκολάτα κυκλοφόρησε στην αγορά η εταιρεία To’ak, που και πέρυσι είχε διαθέσει στην αγορά μία σοκολάτα 18μηνης ωρίμανσης αντί 340 ευρώ.

Μία από τις ακριβότερες σοκολάτες της εταιρείας

Η εταιρεία παράγει περιορισμένη ποσότητα μίας ποικιλίας, που σήμερα έχει σχεδόν εξαφανισθεί. Πρόκειται για την ποικιλία Nacional του Ισημερινού. Η To’ak φρόντισε να φυτέψει λίγα κακαόδενδρα της ποικιλίας στις φυτείες της. Η μικρή αυτή σοδειά είναι ένας από τους λόγους της «αλμυρής» τιμής της γλυκιάς απόλαυσης, της οποίας ετησίως παράγονται μόλις 200 συσκευασίες.

Η περιοχή, όπου καλλιεργούνται τα κακαόδενδρα, βρίσκεται κοντά στις Ανδεις – To’ak

Αλλά, εκτός από την ποιότητα των υλικών και την ιστορία τους, ρόλο παίζει και το μάρκετινγκ. Οπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, «τον περασμένο χρόνο η ‘vintage’ έκδοση της ποικιλίας, όπως και οι άλλες ανάλογες ποικιλίες που κυκλοφορούν, έγινε ανάρπαστη. Η ζήτηση, όπως στις δημοπρασίες αντίστοιχων προϊόντων, εκτίναξε την τιμή της» που από τα 340 ευρώ έφθασε σχεδόν στο διπλάσιο ποσό.

Η εταιρεία υπολογίζει πως η κυκλοφορία της σοδειάς 2016, που ακόμη ωριμάζει, θα φθάσει να κοστίζει ακόμα και 1.000 δολάρια (880 ευρώ) η μία μπάρα, το 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...