407
Ο Λάκης Γαβαλάς στην τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης | SKAI/WebTV

Λάκης Γαβαλάς: Στις φυλακές, με ρώτησαν αν θέλω «να φάνε» κάποιον

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 13:17
Ο Λάκης Γαβαλάς στην τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης
|SKAI/WebTV

Λάκης Γαβαλάς: Στις φυλακές, με ρώτησαν αν θέλω «να φάνε» κάποιον

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 13:17

Την εμπειρία του από τις φυλακές Κορυδαλλού περιέγραψε ο Λάκης Γαβαλάς αποκαλύπτοντας ότι τον είχαν πλησιάσει για να του προτείνουν αν ήθελε να εξοντώσουν κάποιον για λογαριασμό του.

Ο κ. Γαβαλάς, ο οποίος είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα, μίλησε στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου, για την κατάσταση που επικρατεί στον Κορυδαλλό με αφορμή τις εξελίξεις για τα κυκλώματα με τα συμβόλαια θανάτου στη φυλακή.

«Οταν μπήκα, μου είπε ένας “μεγάλος”: “Θες να εξοντώσουμε κάποιον;” “Οχι”, του είπα. Σας το λέω κι ανατριχιάζω. Από την επομένη, όλοι μου μιλούσαν και μου έλεγαν κύριε Γαβαλά. Κανένας δεν με πείραξε ποτέ. Είχα τον απόλυτο σεβασμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Το έχω βιώσει και δίνω κουράγιο στους φυλακισμένους. Είτε είναι στο Μεταγωγών στον Κορυδαλλό, είτε στα κελιά του Κορυδαλλού. Εχω βιώσει και τις δύο αυτές φυλακές. Η φυλακή είναι μία κοινωνία όπως είναι και η κοινωνία έξω. Υπάρχουν οι τσαμπουκάδες, υπάρχουν και οι άγγελοι, που διαβάζουν βιβλία, δουλεύουν και θέλουν να σωφρονιστούν. Οι Πυρήνες της Φωτιάς μού είχαν κάνει δώρο όταν ήμουν μέσα», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, ο κ. Γαβαλάς είπε ότι «όπως οι κρατούμενοι, έτσι υπάρχουν και οι φύλακες που θέλουν να σε σωφρονίσουν, υπάρχουν και οι κακοί. Οφείλουν αυτοί που τους βάζουν, να τους σωφρονίσουν. Ηταν δύσκολο αυτό που πέρασα. Μπαίνεις σε μία πτέρυγα, που είναι υψηλού κινδύνου. Οπως έξω διαχειρίζονται πράγματα, έτσι γίνεται και μέσα. Αυτό ξεκινάει από ψηλά. Διακινούν οι μέσα προς τα έξω και οι έξω προς τα μέσα».

Ερωτώμενος για απειλές στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους είπε: «Ναι, υπάρχουν, όταν είναι κάποιος εκεί μέσα και βράζει μέσα του, θα τσακωθεί, θα μιλήσει… Είχε έρθει ο Ρουπακιώτης να μας δει και του είπα ότι είναι χάλια η κατάσταση. Δεν γίνεται να βάζεις τέσσερα-πέντε άτομα στα κελιά, θα τσακωθούν αναπόφευκτα».

Και πρόσθεσε: «Χρήμα δεν κυκλοφορεί, αλλά υπάρχουν οι κάρτες τηλεφώνου. Δεν τη βρήκα και πολύ μαφιόζικη την κατάσταση. Ακουγα όμως ότι σε πτέρυγες που ήταν ασφυκτικά γεμάτες, γίνονταν πολλά. Πλακώνονταν, βάζανε φωτιές…» περιέγραψε για να συνεχίσει: «Υπήρχαν πέντε κινητά, που διακινούσαν κάποιοι και μετά σε κατέδιδαν. Αν κάποιος σου κάνει διευκόλυνση, την επόμενη φορά θα σε γδύσει. Ο κάθε κρατούμενος, όσο κι αν υποφέρει, θα πρέπει να εκτίσει (την ποινή του) όσο μπορεί καλύτερα, να ξεχάσει το έξω και να μπει σε φάση φυλακής».

Τέλος, σχολιάζοντας τον Παύλο Πολάκη, είπε ειρωνικά: «Τον σέβομαι γιατί έχει το μισό από το όνομα. “Λάκη”. Πρέπει να του βάλουμε και ένα “πο” ακόμα. “Ποπο-Λάκη”, φτάνει πια… Να τελειώσει αυτή η μαγκιά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...