496
Τσίπρας και Γεννηματά βρέθηκαν μαζί στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη στην Κηφισιά | CreativeProtagon

H συνάντηση του Τσίπρα με τη Γεννηματά στο σπίτι του Λιβάνη

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 12:29
Τσίπρας και Γεννηματά βρέθηκαν μαζί στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη στην Κηφισιά
|CreativeProtagon

H συνάντηση του Τσίπρα με τη Γεννηματά στο σπίτι του Λιβάνη

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 12:29

Ηταν μια συνάντηση σε ένα πάρτι. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά άφησαν πίσω τους τις εκατέρωθεν αιχμές στη Βουλή και βρέθηκαν μαζί σε έναν χώρο-τοτέμ για το λεγόμενο «όλον ΠΑΣΟΚ»: το σπίτι του Αντώνη Λιβάνη είναι «the place to be» κάθε 17 Ιανουαρίου, στην ονομαστική γιορτή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η πολιτική συγκυρία με την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών να επίκειται –και σε μεγάλο βαθμό να εργαλειοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να στοιχειοθετηθεί το αφήγημα περί συγκρότησης του λεγόμενου προοδευτικού-αντιδεξιού μετώπου υπό τον κ. Τσίπρα– δημιούργησε όπως ήταν αναμενόμενο πολλούς συνειρμούς: Αν μπορούν να βρεθούν μαζί στο σπίτι του Λιβάνη, δεν μπορούν βρεθούν μαζί στην πολιτική;

Αυτό είναι τουλάχιστον το επιχείρημα που προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω οι ιδεολογικοί ταγοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, κατά το ρεπορτάζ του Γιάννη Αντύπα για το protothema.gr, έσπευσαν εφέτος να  κάνουν μια πρωτοφανή… απόβαση στην οικία του 93χρονου ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην Κηφισιά.

Μάλιστα ο συνωστισμός αποτέλεσε αφορμή και για ένα πολιτικό σχόλιο.

Η κυρία Γεννηματά, όπως και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν ήδη στο σπίτι του κ. Λιβάνη για να του ευχηθούν, με συνέπεια να μην είναι εύκολο χωροταξικά να υπάρξει προσέγγιση του εορτάζοντος από τους Συριζαίους (πέρασε από το σπίτι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το… μισό υπουργικό συμβούλιο).

Τότε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μεταξύ σοβαρού και αστείου, είπε: «Η Φώφη μας εμποδίζει».

Για να πάρει την απάντηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ: «Πάντα εγώ θα σας μπλοκάρω! Να το θυμάστε αυτό!».

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε και ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, που επικαλείται μαρτυρία προσκεκλημένου στη γιορτή, «η πρόεδρος ήταν ήδη στου Αντώνη όταν ήρθε ο πρωθυπουργός και ο διάλογός τους ήταν ο εξής: ”Γειά σου Φώφη – Γειά σου Αλέξη”».

Ο Πρωθυπουργός δεν κάθισε πολύ. Ηπιε λίγο κρασί ευχήθηκε στον κ. Λιβάνη και αποχώρησε.

Για την ιστορία, στην οικία Λιβάνη στην Κηφισιά, βρέθηκαν (από το ΚΙΝΑΛ): Η κυρία Γεννηματά, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Θανάσης Τσούρας, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Κίμων Κουλούρης κ.ά.

Βρέθηκαν όμως και οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εφη Αχτσιόγλου, Χρήστος Σπίρτζης, Μαριζίλα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Γιώργος Κατρούγκαλος, Μάρκος Μπόλαρης και Ρένα Δούρου…

Οσο και αν από το ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να αποσυνδέσουν αυτήν τη μάζωξη από την όλη φιλολογία περί συγκρότησης ενός ενιαίου αντιδεξιού μετώπου –υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων και σωστά την πολυετή συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ– η παρουσία όλων αυτών στο σπίτι της Κηφισιάς δείχνει ορισμένα πράγματα.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που θυμήθηκαν ότι ο γιος του εορτάζοντος, ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και χρηματοδοτεί ΜΜΕ που στηρίζουν τον κυβερνών κόμμα. Και πολλοί έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι μολονότι επρόκειτο για κοινωνική εκδήλωση παραήταν πολλοί οι κυβερνητικοί –ακόμα και εντελώς άσχετοι με τη μυθολογία του ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα η κυρία Αχτσιόγλου και ο κ. Τζανακόπουλος– που πήγαν εκεί για να ευχηθούν, να πιουν ένα ποτήρι (ίσως και παραπάνω) και να τα πουν με τους εκπροσώπους της παλαιάς ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...