232
Ο Κισενοσάτο Γιουτάκα (αριστερά) που ανακοίνωσε την αποχώρησή του, σε αγώνα στις 15 Ιανουαρίου | Kyodo/via REUTERS

Αποσύρθηκε ο τελευταίος ιάπωνας πρωταθλητής του σούμο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 11:22
Ο Κισενοσάτο Γιουτάκα (αριστερά) που ανακοίνωσε την αποχώρησή του, σε αγώνα στις 15 Ιανουαρίου
|Kyodo/via REUTERS

Αποσύρθηκε ο τελευταίος ιάπωνας πρωταθλητής του σούμο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 11:22

Παραδοσιακό ιαπωνικό άθλημα το σούμο, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει υπόθεση αθλητών από άλλες χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού που κατάφεραν να εκτοπίσουν τους ιάπωνες πρωταθλητές.

Ο τελευταίος που είχε απομείνει, ο Κισενοσάτο Γιουτάκα, ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια ότι αποσύρεται από τους αγώνες, έπειτα από συνεχόμενες ήττες.

«Αισθάνομαι ότι έκανα ό,τι μπορούσα», είπε ο 32χρονος αθλητής ενώ για τους οπαδούς του είπε ότι έχει «μόνο ευγνωμοσύνη». Οπως είπε, οι τραυματισμοί δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει – παρότι θα το ήθελε – για να ανταποδώσει την υποστήριξη των οπαδών του.

Στο μέλλον, γράφει το BBC, θα προπονεί νεότερους αθλητές.

Ο Γιουτάκα ανακοινώνει την αποχώρησή του (Kyodo/via REUTERS)

Μπήκε στο άθλημα ως επαγγελματίας το 2002 και έφτασε στην κορυφή της κατηγορίας το 2004 σε ηλικία 18 ετών.

Το 2017 ο Γιουτάκα έγινε ο πρώτος Ιάπωνας αθλητής μετά από σχεδόν 20 χρόνια που έφτασε στον ανώτατο βαθμό του «γιοκοζούνα». Αλλοι δύο, που είναι στο ίδιο επίπεδο, είναι από τη Μογγολία.

Ενας σοβαρός τραυματισμός σε μυ του στήθους τον κράτησε για καιρό έξω από τους αγώνες ενώ όταν επέστρεψε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, άρχισε να μετρά τη μία ήττα μετά την άλλη. «Δεν κατάφερα να ξαναβρώ το στιλ μου», είπε.

Το σούμο, που ξεκίνησε από την Ιαπωνία, έχει ιστορία αιώνων. Τα τελευταία χρόνια πάντως το ενδιαφέρον γι αυτό έχει μειωθεί εξαιτίας και της πειθαρχημένης ζωής που πρέπει να διάγουν οι αθλητές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...