387
Καλυψώ Γούλα και Γιάννης Μπουτάρης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης μετά την επίθεση που είχε δεχθεί από ακροδεξιούς ο δήμαρχος | INTIMEnews

Eξαλλος ο Μπουτάρης με Γούλα: «Τα γίδια είναι ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 11:59
Καλυψώ Γούλα και Γιάννης Μπουτάρης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης μετά την επίθεση που είχε δεχθεί από ακροδεξιούς ο δήμαρχος
|INTIMEnews

Eξαλλος ο Μπουτάρης με Γούλα: «Τα γίδια είναι ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2019, 11:59

Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα τον τρόπο με τον οποίο η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία», Καλυψώ Γούλα, τα βρόντηξε από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Μετά το άδοξο τέλος της υποψηφιότητας Γούλα, ο απερχόμενος δήμαρχος εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόφασή της. Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν η ατάκα του το βράδυ της Πέμπτης, ότι «όλα τα γίδια είναι ελεύθερα να πάνε όπου νομίζουν καλύτερα».

Καλυψώ Γούλα: Ορισμένοι με υπονόμευσαν

Η Καλυψώ Γούλα ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόσυρση της υποψηφιότητάς της από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ως επικεφαλής της παράταξης “Πρωτοβουλία”, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι παραιτείται από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και από δημοτική σύμβουλος στον κεντρικό δήμο.

Στην ανακοίνωσή της η κυρία Γούλα στέκεται στο αποτέλεσμα των ενδοπαραταξιακών εκλογών που την ανέδειξε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία”, για να τονίσει ότι ορισμένοι «με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την πόλη μας, μη αποδεχόμενοι τη νομιμότητα και το αποτέλεσμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του 80% του εκλογικού σώματος, κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας, αυτονόητων βασικών αρχών της παράταξής μας. Και στη συνέχεια επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον».

«Ο  αξιακός μου κώδικας, η προσωπική μου διαδρομή και η αξιοπρέπειά μου με αναγκάζουν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου με την ‘Πρωτοβουλία’ και ταυτόχρονα να υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, όσο και από αυτήν της δημοτικής συμβούλου», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Μπουτάρης: Δεν τραβούσε

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης υποστηρίζει πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να στηρίξει την υποψηφιότητα της κυρίας Γούλα, αλλά διαπίστωσε ότι «δυστυχώς δεν τραβούσε». Το αυτό διαπίστωσε και η ίδια, γι΄αυτό και όπως σχολίασε ο δήμαρχος, επέλεξε να κάνει «ηρωική έξοδο».

Αποψή του είναι ότι η παραιτηθείσα υποψήφια θα έπρεπε να επιδιώξει συνεργασία με κάποιον από τους άλλους υποψηφίους που εμφανίζουν μεγαλύτερη δυναμική και ενδεικτικά φέρεται να αναφέρθηκε στην Κατερίνα Νοτοπούλου και στον Σπύρο Βούγια.

Ηδη, εξάλλου, όπως έγραψε το voria.gr, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Θεσσαλονίκης τα είπε με τρεις αντιδημάρχους της «Πρωτοβουλίας» (Θανάση Παππά, Πέτρο Λεκάκη και Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη) σε γνωστό ουζερί της πόλης, με την κυρία Νοτοπούλου να εκφράζει ανοικτά το ενδιαφέρον της για συνεργασία με στελέχη της παράταξης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...