149
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που «δίνει» σεισμό τέτοιου μεγέθους η συγκεκριμένη περιοχή | INTIMEnews

Γιατί έγινε τόσο αισθητός ο σεισμός της Εύβοιας στην Αττική;

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 11:24
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που «δίνει» σεισμό τέτοιου μεγέθους η συγκεκριμένη περιοχή
|INTIMEnews

Γιατί έγινε τόσο αισθητός ο σεισμός της Εύβοιας στην Αττική;

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 11:24

Για ομαλή σεισμική ακολουθία μετά τα 4,7 Ρίχτερ στην Εύβοια κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος εξηγεί και γιατί έγινε τόσο αισθητός ο σεισμός στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

«Μετά τον 4,7 Ρίχτερ, που φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός, και τον 4,2 Ρίχτερ, ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί. Εξελίσσεται πολύ ομαλά η ακολουθία», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο κ. Λέκκας και επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα «δεν το είχαμε καθόλου υπόψη μας», καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που καταγράφεται σεισμός στο συγκεκριμένο σημείο.

«Το ρήγμα αρχίζει από τον Μυλοπόταμο στην Εύβοια και φτάνει μέχρι τα Στύρα», περιέγραψε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, για να εξηγήσει στη συνέχεια για ποιον λόγο έγινε τόσο αισθητή η δόνηση στην Αθήνα:

«Το ρήγμα αυτό δίνει σεισμούς –απ’ ό,τι φαίνεται– που δημιουργούν έντονο φαινόμενο της κατευθυντικότητας, με τους σεισμούς να στοχεύουν Αθήνα. Γι’ αυτό και οι σεισμοί ήταν τόσο αισθητοί στο Λεκανοπέδιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...