476
Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Ξάνθη. Κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι του κάνουν πόλεμο και επανέρχονται στην τραγωδία στο Μάτι | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Για τον Τσίπρα η τραγωδία στο Μάτι είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό»!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 10:28
Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Ξάνθη. Κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι του κάνουν πόλεμο και επανέρχονται στην τραγωδία στο Μάτι
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Για τον Τσίπρα η τραγωδία στο Μάτι είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό»!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 10:28

H ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη είχε κάτι το εξαιρετικό, σε σχέση με τις συνήθεις ομιλίες του. Οχι μόνο διότι ανακοίνωσε ότι διακόπτει την περιοδεία του για να επιστρέψει στην Αθήνα και να ανακοινώσει πακέτο μέτρων –βλέπε προεκλογικές παροχές– μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (εδώ), ούτε μόνο επειδή συνέχισε να κομπάζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κρύβεται» και δεν θέλει το ντιμπέιτ ενώ προτιμά τη Βουλή. Το εξαιρετικό είναι ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε «ξαναζεσταμένο φαγητό» την τραγωδία στο Μάτι.

«Ξαναζεσταμένο φαγητό». Η τραγωδία με τους πάνω από 100 νεκρούς, στο Μάτι είναι για τον Πρωθυπουργό της χώρας «ξαναζεσταμένο φαγητό»! Ετσι το αποκάλεσε κατά την ομιλία του στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου στην Ξάνθη ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος κ. Τσίπρας οποίος το βράδυ της τραγωδίας έδινε εκτός των άλλων εκείνη τη θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής προσπαθώντας να εμφανιστεί ως κάποιος που παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Ενώ ήδη δεκάδες άνθρωποι είχαν καεί και πνιγεί.

Πώς μας προέκυψε ο εφιάλτης που έζησε η χώρα πριν 10 μήνες ως «ξαναζεσταμένο φαγητό»; Ο κ. Τσίπρας το ανέφερε σε μια άτσαλη προσπάθειά του να περιγράψει τον πόλεμο που δέχεται από το «μιντιακό κατεστημένο». Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε άλλος πολιτικός χώρος έχει δεχτεί τέτοιον πόλεμο από τα ΜΜΕ όπως συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και αυτή μια βολική θεωρία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του που ενώ διαθέτει την ΕΡΤ και μια σειρά από άλλα φιλικά μέσα ενημέρωσης (κομματικά ΜΜΕ, εφημερίδες, ιστοτόπους αλλά και κανάλια), θέλει να εμφανίζεται ως στόχος όλων των ΜΜΕ, με κορυφαίο πάντα τον ΣΚΑΪ.

Η αλήθεια είναι ότι η αποκάλυψη για το επίμαχο ταξίδι στη θαλαμηγό του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το περασμένο καλοκαίρι, λίγες ημέρες μετά το Μάτι, ήρθε από έναν δημοσιογράφο του ομίλου ΣΚΑΪ, τον Αρη Πορτοσάλτε (εδώ). Οπως επίσης στον ΣΚΑΪ προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το χάος των κρατικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης στο Μάτι (εδώ).

Δηλαδή δύο αποκαλύψεις, η μία για το πού έκανε διακοπές λίγες ημέρες μετά την τραγωδία και η άλλη για το τι δεν λειτούργησε και συνέβη αυτή η τραγωδία, ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί πόλεμο εναντίον του και βεβαίως «ξαναζεσταμένο φαγητό».

Ο Πρωθυπουργός ήταν στην Ξάνθη εκνευρισμένος. Είχε να υποσχεθεί ότι θα εξαγγείλει μέτρα –σχεδόν 1 δισ. ευρώ λέει το ρεπορτάζ, με φοροελαφρύνσεις κλπ– αλλά είχε δει το φωτοστέφανο του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς να έχει πνιγεί σε κρουαζιέρες με πολυτελείς θαλαμηγούς.

Και αναγκάστηκε να στηρίξει και τον Παύλο Πολάκη, στην πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εδώ), φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εγκαλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας»! Δηλαδή ο κ. Τσίπρας όχι μόνο στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για την ανοίκεια επίθεση που έκανε (εδώ) εις βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου αλλά κατηγορεί και τον κ. Μητσοτάκη ότι το εκμεταλλεύεται πολιτικά!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...