735
O Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή απ όπου κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης για Πολάκη: «Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο η διαδικασία μομφής θα ήταν περιττή»

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 18:55
O Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή απ όπου κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας κατά του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μητσοτάκης για Πολάκη: «Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο η διαδικασία μομφής θα ήταν περιττή»

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 18:55

«Καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας μια δύσκολη διαδικασία στη Βουλή, ούτε τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προεξοφληθεί ότι θα μετατραπεί από τον Αλέξη Τσίπρα σε συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του σε μια προσπάθεια του Πρωθυπουργού να αποφύγει τις διαρροές καθώς η συμπεριφορά του κ. Πολάκη είχε προκαλέσει την ενόχληση και πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, περιγράφοντάς τον ως «προσωποποίηση του κυνισμού και της χυδαιότητας στην πολιτική ζωή».

Και κάλεσε όσους βουλευτές στηρίζουν την κυβέρνηση να απαντήσουν: «Το ερώτημα λοιπόν αφορά εσάς, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε κι εσείς Πολάκηδες; Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα».

Αφορμή για την πρόταση δυσπιστίας ήταν η ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε ο αν. υπουργός Υγείας κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου (εδώ), τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αγωνιστή της ζωής».

«Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο η διαδικασία μομφής θα ήταν περιττή. Γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του. Εδώ όμως, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του. Ταυτίστηκε απόλυτα μαζί του».

«Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Εχω φίλους Σφακιανούς. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον κ. Πολάκη;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης τους κυβερνητικούς βουλευτές. Μάλιστα εγκάλεσε προσωπικά τον Νίκο Φίλη που πρώτος είχε πάρει αποστάσεις από τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη (εδώ).

Στον κ. Μητσοτάκη απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης καθώς ο Πρωθυπουργός ήταν σε περιοδεία στην Ξάνθη. Ο κ. Δραγασάκης μέμφθηκε τον αρχηγό της ΝΔ ότι εν όψει των ευρωεκλογών αποφεύγει τη συζήτηση για την Ευρώπη και άλλα σοβαρά θέματα και επιμένει στον κ. Πολάκη. Ο αντιπρόεδρος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι η συζήτηση θα μετατραπεί σε παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες επικείμενες εκλογές, η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, επιμένοντας στη μικροπολιτική και τα εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

«Η κυβέρνηση όμως θα επιμείνει να μιλά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την τόνωση των εισοδημάτων, τις 120 δόσεις και την αναβάθμιση της χώρας. Αλλά και για τις πολιτικές 4 χρόνων αυτής της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας. Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο “Πολάκης”. Είναι ο Τσίπρας, η λαϊκή στήριξή του και η αποδοχή του στην Ευρώπη. Πρόβλημά του είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά της να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία είχε προϋπολογίσει τη μείωση του αφορολόγητου για να εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνούσε, τη μεροληπτική φορολογική πολιτική της. Γι’ αυτό τώρα είναι σε αμηχανία, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνεται το αφορολόγητο. Για να μην επιτρέψουμε τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά για να μιλήσουμε για τα επίδικα των εκλογών, καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει, γι’ αυτό αποφεύγει τη συζήτηση ουσίας. Στο τριήμερο της πρότασης εμπιστοσύνης όμως, θα συζητηθούν όλα» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

«Ήσασταν εκτός θέματος κ. Δραγασάκη» απάντησε με την σειρά του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνέχισε:  «Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά ενός υπουργού. Τους λόγους τους αναπτύξαμε με ευκρίνεια. Γιατί δεν αφήνετε να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας και μετά να έρθουμε να συζητήσουμε για την Ευρώπη και τις ευρωεκλογές;

» Φοβάστε ότι μέχρι και οι βολικοί και συνεργάσιμοι βουλευτές μπορεί να μην αντέξουν να στηρίξουν το κ. Πολάκη και να εκφραστούν και να ψηφίσουν όπως στην πραγματικότητα αισθάνονται. Ο Πολάκης δεν είναι δικό μας πρόβλημα αλλά δικό σας. Αλλά είναι και πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Ο λαλίστατος κ. Τσίπρας άφησε σε εσάς το πικρό ποτήρι να υπερασπιστείτε αυτή την επιλογή και εκείνος δραπέτευσε. Καταλαβαίνω την δύσκολη θέση στην οποία έχετε περιέλθει. Είστε ένας αξιοπρεπής άνθρωπος όπως και άλλοι στο κόμμα σας που δεν τον εκφράζει ο κ. Πολάκης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...