270
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεωργιάδης για το λουκέτο στη Μύκονο: Πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 11:46
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεωργιάδης για το λουκέτο στη Μύκονο: Πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 11:46

Η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία, αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε «αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την περίπτωση του καταστήματος στη Μύκονο που έκλεισε για δύο μήνες.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, για το άνοιγμα των καταστημάτων είπε πως υπάρχουν κανόνες και έχουν προβλεφθεί ποινές. «Εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και διαπιστώνουμε ότι μια επιχείρηση αποφασίζει δημοσία θέα να μην τα τηρεί. Τι πρέπει να κάνω; Να πω ότι “α, μπράβο δεν πειράζει;”», απάντησε στις επικρίσεις ότι το δίμηνο κλείσιμο αποτελεί εξοντωτική ποινή.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν γίνει πλήθος ελέγχων, αλλά λουκέτο δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόση εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών». Το λουκέτο πρόσθεσε είναι το τελευταίο μέτρο και εξαρτάται από το μέγεθος της παραβίασης των κανόνων.

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε πως τέτοιου είδους ποινές επιβάλλουν μόνο κυβερνήσεις κομμουνιστών τύπου Κίνας, είπε ότι έχει ακούσει πάρα πολλά στη ζωή του αλλά αυτό το ακούει πρώτη φορά. Στο Twitter ανέφερε ο υπουργός σχετικά με την ίδια κριτική: «Η ανταλλαγή επιχειρημάτων είναι ωραίο πράγμα και ούτε χρειάζεται πάντα να συμφωνούμε σε όλα. Διαφωνώ με κάθε ακραίο σχόλιο που διάβασα εναντίον του…»