226
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, πάνω δεξιά, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ | ΣΚΑΪ

Πέτσας: Υπάρχει ενδεχόμενο και για τοπικά lockdown αν υπάρξουν κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 10:37
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, πάνω δεξιά, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ
|ΣΚΑΪ

Πέτσας: Υπάρχει ενδεχόμενο και για τοπικά lockdown αν υπάρξουν κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 10:37

Αν υπάρξουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε δομές ή ακόμη και περιοχές, είναι πιθανό να γίνουν και τοπικά λοκντάουν, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι είναι απαραίτητο να περιχαρακωθεί μία εστία πριν υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορονοϊός. Μην χαλαρώνουμε», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά το λουκέτο δύο μηνών σε κατάστημα στη Μύκονο, είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε». Το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία, είπε ακόμη.

Τέλος, για την αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σχέδια για γεωτρήσεις με βάση τους τουρκολιβυκούς χάρτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η στάση της Αθήνας είναι ψύχραιμη. «Λέμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με τον τόνο που πρέπει, με την αποφασιστικότητα που δείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν. Και το μήνυμα φτάνει εκεί που πρέπει να φτάσει», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...