248
Από αριστερά: Αρμιν Λάσετ, Αναλένα Μπέρμποκ και Ολαφ Σολτς στην πρώτη τηλεμαχία | Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Γερμανία: Ο Σολτς νικητής της πρώτης τηλεμαχίας των υποψηφίων καγκελαρίων

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2021, 17:17
Από αριστερά: Αρμιν Λάσετ, Αναλένα Μπέρμποκ και Ολαφ Σολτς στην πρώτη τηλεμαχία
|Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Γερμανία: Ο Σολτς νικητής της πρώτης τηλεμαχίας των υποψηφίων καγκελαρίων

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2021, 17:17

Ηταν η πρώτη τηλεμαχία στην ιστορία μεταξύ τριών υποψηφίων καγκελαρίων στην Γερμανία και έγινε το βράδυ της Κυριακής.

Η εταιρεία Forsa διενήργησε έρευνα αστραπή, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ολαφ Σολτς αναδεικνύεται νικητής της τηλεμαχίας. Αυτό πιστεύει το 36% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30% και τρίτος είναι ο υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Αρμιν Λάσετ με 25%.

Δεν ήταν μόνο ο Σολτς, όμως, εκείνος ο οποίος κέρδισε πόντους κατά την τηλεμαχία, αφού η υποψήφια των Πρασίνων συχνά τον συναγωνιζόταν.

Η Μπέρμποκ  κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού σε ποσοστό 37%, όσο σχεδόν και ο Σολτς (38%). Ο Λάσετ δεν τα πήγε καλά, αφού μόνο το 22% τον βρήκαν συμπαθή στην τηλεμαχία μεταξύ των τριών υποψηφίων καγκελαρίων.

Τόσο ο Σολτς όσο και η Μπέρμποκ προφανώς μιλούν τη γλώσσα του κοινού. «Κατανοητά διατυπωμένες» θεώρησαν οι τηλεθεατές τις απόψεις του πρώτου σε ποσοστό 38%, της δεύτερης το 34% και μόνο το 25% των ερωτηθέντων αξιολόγησε ως κατανοητά αυτά που έλεγε ο Άρμιν Λάσετ .

Οσον αφορά στην αξιοπιστία, ο Σολτς προηγείται με 38%, ακολουθούμενος από την Μπέρμποκ με 32% και τον Λάσετ με 25%.

Ο Σολτς κέρδισε σαφώς τις εντυπώσεις ως γνώστης των θεμάτων και της ικανότητας να τα χειρίζεται -καθώς είναι και ο μόνος υποψήφιος καγκελάριος ο οποίος είναι μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τούς έπεισε. Ακολουθεί ο Λάσετ με 26% και τελευταία η Μπέρμποκ με 24%.

Τέλος το 47% εμπιστεύεται τον Σολτς να ηγηθεί της χώρας, το 24% εμπιστεύεται τον Λάσετ και μόνο το 20% την υποψήφια των Πρασίνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...