147
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης | Intimenews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεραπετρίτης: Θα διεθνοποιήσουμε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 11:34
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης
|Intimenews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεραπετρίτης: Θα διεθνοποιήσουμε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 11:34

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ για να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες προκλήσεις της Αγκυρας, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οπως επισήμανε τη Δευτέρα σε δηλώσεις του στον Ant1, η κυβέρνηση ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία εστιάζεται σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων ενώ το δεύτερο επίπεδο είναι η ανάπτυξη διμερών σχέσεων, όπως αυτές με την Αίγυπτο και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί.

Το τρίτο επίπεδο είναι η συνολική αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, «όχι γιατί σκοπεύουμε να εμπλακούμε σε θερμό επεισόδιο, αλλά γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις θα λειτουργήσουν καταλυτικά ως αποτρεπτικός παράγοντας», όπως είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία συνηθίζει να χρησιμοποιεί διεθνή ζητήματα για να εξυπηρετήσει τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις. Αυτό έκανε με το Προσφυγικό, αυτό κάνει και τώρα με τον άτυπο πόλεμο ανάμεσα στα αραβικά κράτη και την κυβέρνηση της Λιβύης, είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...