207
Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ | SKAI/WebTV

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δημογραφικό και όχι προνοιακό χαρακτήρα θα έχει το επίδομα γέννησης

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 10:43
Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ
|SKAI/WebTV

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δημογραφικό και όχι προνοιακό χαρακτήρα θα έχει το επίδομα γέννησης

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 10:43

Για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και του επιδόματος γέννησης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων (Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), Δόμνα Μιχαηλίδου, διευκρινίζοντας για το δεύτερο πως θα έχει δημογραφικό και όχι προνοιακό χαρακτήρα.

Οπως επανέλαβε η υφυπουργός, το επίδομα που θεσπίζει από 1ης/1/2010 το  υπουργείο Εργασίας για κάθε νεογέννητο, θα έχει ύψος 2.000 ευρώ

Τα εισοδηματικά κριτήρια, εξήγησε, θα είναι οριζόντια, 40.000 ευρώ εισόδημα για ένα άτομο και για ζευγάρι που δεν έχει ακόμη παιδί 60.000 ευρώ, καθώς το εν λόγω επίδομα θα έχει δημογραφικό και όχι προνοιακό χαρακτήρα.

Οσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, την παροχή του οποίου ανακοίνωσε επισήμως ο Πρωθυπουργός την Κυριακή από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, θα δοθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, σε περίπου 200.000 νοικοκυριά.

Το ακριβές ύψος του μερίσματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό (σ.σ. η εξειδίκευση ποσών και δικαιούχων θα γίνει εντός της εβδομάδας από το υπουργείο Οικονομικών, πιθανόν την Πέμπτη, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup) με την κυριά Μιχαηλίδου να δηλώνει πάντως πως θα κυμανθεί μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ.

Οπως είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουγός, οι κατηγορίες των δικαιούχων της έκτακτης κοινωνικής ενίσχυσης, θα είναι τρεις:

-Μακροχρόνια άνεργοι
-Πολύτεκνες οικογένειες
-Οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...