280
Η Περπετουάλ Γιούκ με τα μωρά της αγκαλιά, μερικούς μήνες μετά τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασαν και οι τρεις | Facebook /Katherine Rohan

Γέννησε δίδυμα ενώ βρισκόταν σε κώμα λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 14:12
Η Περπετουάλ Γιούκ με τα μωρά της αγκαλιά, μερικούς μήνες μετά τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασαν και οι τρεις
|Facebook /Katherine Rohan

Γέννησε δίδυμα ενώ βρισκόταν σε κώμα λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 14:12

«Θαύμα» χαρακτήρισε τη γέννηση των δίδυμων μωρών της μητέρα από τη Βρετανία, η οποία είχε υποβληθεί σε καισαρική τομή ενώ βρισκόταν σε κώμα λόγω Covid-19.

Πρόκειται για σύμβουλο ρευματολογίας η οποία εργαζόταν ως σύμβουλος στο νοσοκομείο Queen Elizabeth του Μπέρμιγχαμ.

Η Περπετουάλ Γιούκ, όπως ονομάζεται, είχε κολλήσει κορονοϊό στις αρχές Απρίλιου και λόγω βαριάς νόσησης οι γιατροί την είχα διασωληνώσει. Λίγες ημέρες αργότερα, η κατάστασή της είχε επειδηνωθεί ακόμη περισσότερο και οι υπεύθυνοι της Εντατικής την έθεσαν σε τεχνητό κώμα, όπως γράφει ο Guadian.

Οι γιατροί αποφάσισαν να πάρουν τα παιδιά με καισαρική τομή στις 26 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, δηλαδή 15 ημέρες πριν ολοκληρωθεί ο έβδομος μήνας, οπότε και θα υπήρχε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στην επιβίωσή τους.

Οταν όμως οι γιατροί την ξύπνησαν από το κώμα και είδε την κοιλιά της να έχει ξεφουσκώσει, φοβήθηκε πως όλο εκείνο το διάστημα που δεν είχε συνείδηση, ότι είχε αποβάλλει.

«Δεν μπορούσα να δω την κοιλιά μου και νόμιζα ότι είχα τα μωρά είχαν πεθάνει και μου τα είχαν πάρει», λέει η ίδια στην εφημερίδα Metro.

Τα μωρά της γεννήθηκαν στις 10 Απριλίου με βάρος μόλις 770 γραμμάρια και 850 γραμμάρια αντίστοιχα, ενώ η γυναίκα παρέμεινε σε κώμα για ακόμη 16 ημέρες μετά τη γέννα.

«Ηταν πραγματικά τρομακτικό… Κάθε μέρα που περνούσε ήλπιζα ότι η γυναίκα μου δεν θα ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έχαναν τη ζωή τους», δήλωσε ο σύζυγός της Μάθιου.

Η Γιούκ έχει ακόμη δύο παιδιά και όπως σχολίασε το να ξυπνάς δύο εβδομάδες μετά τη γέννα και να σου φέρνουν τα παιδιά στην αγκαλιά, είναι κάτι το απίστευτο. «Το προσωπικό του νοσοκομείου μου έλεγε ότι τα μωρά ήταν δικά μου κι εγώ δεν το πίστευα. Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω», καταλήγει η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...