416
H Φώφη Γεννηματά στις δηλώσεις της κατά την επίσκεψή της, την Τετάρτη, στην 85η ΔΕΘ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννηματά: Η Ελλάδα μπορεί, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 16:11
H Φώφη Γεννηματά στις δηλώσεις της κατά την επίσκεψή της, την Τετάρτη, στην 85η ΔΕΘ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννηματά: Η Ελλάδα μπορεί, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 16:11

Συνεχίζει την οξεία αντιπολιτευτική τακτική του το Κίνημα Αλλαγής, με τη μεν πρόεδρο Φώφη Γεννηματά να επιτίθεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον δε εκπρόσωπο Παύλο Χρηστίδη να δηλώνει ότι το σχέδιο «Ελευθερία» απέτυχε, αποδίδοντας την αποτυχία στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό.

Η κυρία Γεννηματά επισκέφτηκε την Τετάρτη την 85η ΔΕΘ. Και δύο εβδομάδες από το πολυσυζητημένο «και δεξιός και αδέξιος» που είχε πει για τον κ. Μητσοτάκη από τα πυρόπληκτα Βίλλια, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιστράτευσε και πάλι ένα λογοπαίγνιο: «Η Ελλάδα μπορεί, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί», είπε μετά τη συνάντησή της με τη διοίκηση της ΔΕΘ.

«Είμαστε στη ΔΕΘ, ένα σημαντικό θεσμό. Η ΔΕΘ με την ανάπτυξη της και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της σίγουρα θα έχει καθοριστικό ρόλο. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσω σήμερα το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που είναι η εναλλακτική μας προοδευτική πρότασή διακυβέρνησης για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη», είπε αρχικά η κυρία Γεννηματά, για να συμπληρώσει:

«Η κοινωνία αποζητά τη νέα Αλλαγή. Η κυβέρνηση της ΝΔ μετρήθηκε και πέρασε κάτω από τον πήχη. Θα συμφωνήσω σε ένα πράγμα με τον Πρωθυπουργό. Πράγματι, η Ελλάδα μπορεί. Η Ελλάδα αλλάζει. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί. Η πολιτική της δεν αλλάζει. Φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Διαψεύδει καθημερινά όσους πίστεψαν στις δήθεν μεταρρυθμίσεις.

»Τώρα όλο και πιο κοντά έρχεται η ανάγκη για τη νέα αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή», κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

«Απέτυχαν με τους εμβολιασμούς»

Νωρίτερα, ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιoσταθμό της Θεσσαλονίκης Flash 99,4, τόνισε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας ουσιαστικά έχει αποτύχει και απέδωσε αυτήν την αποτυχία –από τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ, με μόλις 5.870.484 πλήρως εμβολιασμένους– στους χειρισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε γιατί επέλεξε να κομματικοποιήσει τους εμβολιασμούς, να δημιουργήσει πόλωση και διχασμό», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης, για να συνεχίσει:

»Ενα χρόνο πριν ο κ. Μητσοτάκης αποκαλούσε ψεκασμένους τους ανθρώπους που είχαν τις επιφυλάξεις και τους φόβους τους για το εμβόλιο. Όλο αυτό δημιούργησε μεγάλη αντίδραση και σύγχυση και παράλληλα ο σχεδιασμός της αποδείχτηκε πρόχειρος και επιφανειακός.

»Η κυβέρνηση, ενώ το είχαμε επισημάνει πολλές φορές, άφησε την πολυφωνία να μετατραπεί σε οχλαγωγία και πολυλογία στα τηλεοπτικά μέσα και αυτό προκάλεσε σύγχυση στην κοινωνία», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης, για να συμπληρώσει πάντως ότι «παρ’ όλη την αναποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού, πρέπει να κάνουμε μία συνολική, κοινωνική προσπάθεια για να πετύχουμε και να πιάσουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό, άνω του 75% των εμβολιασμών, για να εγγυηθούμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...