394
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σκέρτσος: Κι όμως έχουμε πιο αυστηρά μέτρα στην εστίαση σε σύγκριση με την Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 11:01
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σκέρτσος: Κι όμως έχουμε πιο αυστηρά μέτρα στην εστίαση σε σύγκριση με την Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 11:01

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας για την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης είναι πιο αυστηρά απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό ήταν ένα από τα επιχειρήματα που επιστράτευσε ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, προκειμένου να αποκρούσει τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να μπαίνουν στους χώρους εστίασης ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12-17 ετών με την επίδειξη αρνητικού ράπιντ τεστ (σε αντίθεση με τους ενήλικες, που υποχρεούνται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης).

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό ισχύει και για τους πολίτες άνω των 18 και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να φέρει ισορροπημένα μετρά που σέβονται τα ανθρωπινά δικαιώματα και παράλληλα προστατεύουν τη δημόσια υγεία. Το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο δεν παρακινούνται οι ανήλικοι να εμβολιαστούν –τομέας όπου αποδεδειγμένα η χώρα μας πάσχει– το απέφυγε ο υπουργός.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει μια άλλη αντίφαση, ότι στο εστιατόριο οι ενήλικοι πελάτες είναι υποχρεωτικό να έχουν εμβολιαστεί, κάτι που δεν ισχύει για το προσωπικό, είπε ότι στους χώρους εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ένα αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τους κανόνες κοινωνικής ειρήνης και ευταξίας και συμπλήρωσε ότι όσοι βρίσκονται είτε στα δεξιά είτε στα αριστερά και θέλουν να δουν την κυβέρνηση να μαλώνει με κοινωνικές ομάδες, δεν θα το δουν.

Ενα άλλο επιχείρημα του κ. Σκέρτσου ήταν ότι στόχος είναι να εμβολιαστούν οι 600.000 πολίτες άνω των 60 που δεν το έχουν πράξει, λέγοντας ότι αυτοί κινδυνεύουν από την πανδημία και όχι τα παιδιά. Μάλιστα ανέφερε ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν κινδυνεύουν από τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε επίσης ότι έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν ένα στα πέντε ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, δηλαδή 150.000 παιδιά.

Τόνισε επιπλέον ότι τα 2/3 της κοινωνίας έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο και το 1/3 είτε το σκέφτεται είτε αρνείται και η κυβέρνηση θέλει να πείσει αυτούς που το σκέφτονται, λέγοντας ότι η πανδημία αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους και η εκστρατεία πειθούς αφορά κυρίως τους πολίτες άνω των 60.

Σημείωσε ότι έχουν εμβολιαστεί 6,3 εκατ πολίτες και έχει νοσήσει 1-1,5 εκατομμύριο. Οπως είπε, στόχος είναι να έχουν φυσική ή τεχνητή ανοσία 8-8,5 εκατ. πολίτες.

Οσον αφορά τη θέση της χώρας μας, επεσήμανε ότι είναι καλύτερα από την Ανατολική Ευρώπη, αλλά λίγο χειρότερα από τη Δυτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...