292
Ο Ολιβιέ Ντασό στα έδρανα της γαλλικής Βουλής | REUTERS/Benoit Tessier

Το ελικόπτερο του Ολιβιέ Ντασό προσέκρουσε σε κλαδιά κατά τη μοιραία απογείωση

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 17:40
Ο Ολιβιέ Ντασό στα έδρανα της γαλλικής Βουλής
|REUTERS/Benoit Tessier

Το ελικόπτερο του Ολιβιέ Ντασό προσέκρουσε σε κλαδιά κατά τη μοιραία απογείωση

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 17:40

Ο γάλλος δισεκατομμυριούχος και βουλευτής Ολιβιέ Ντασό είχε δώσει εντολή στον πιλότο του ελικοπτέρου του να προσγειωθεί σε διαφορετικό από το συνηθισμένο σημείο για να μην πατήσει σε νερά που είχαν μαζευτεί  στον κήπο του εξοχικού του.

Ετσι όμως, το ελικόπτερο αναγκαστικά απογειώθηκε πολύ κοντά σε δέντρα, ο έλικάς του προσέκρουσε στα κλαδιά και συνετρίβη στο Ντοβίλ της Νορμανδίας, παρασύροντας στον θάνατο τον έμπειρο πιλότο, Ζαν-Κλοντ Μπεντό και τον 69χρονο Ντασό.

Ο Ντασό ήταν ο ίδιος έμπειρος πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και τελευταία έκανε μαθήματα πτήσης ελικοπτέρου, όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι καθόταν στη θέση του πιλότου.

Ο Μπεντό, πιλότος της Air France και εκπαιδευτής ελικοπτέρου, ήταν για χρόνια στην υπηρεσία του Ντασό. Το βράδυ της Κυριακής, προσγείωσε το ελικόπτερο λίγα μέτρα μακρύτερα από το συνηθισμένο, όπως του είχε ζητήσει ο γάλλος δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τους Times.

Οι αρχές εξετάζουν γιατί ο Ντασό θα πετούσε μετά τις 6 το απόγευμα, ώρα που ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Γαλλία και δεν επιτρέπονται οι πτήσεις, εκτός αν είναι για ιατρικούς σκοπούς. Προορισμός του ήταν το σπίτι του βόρεια του Παρισιού. Την ώρα της συντριβής, επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.

Ο Ντασό είχε αγοράσει το ελικόπτερο πριν έξι μήνες και ήταν αποφασισμένος να πάρει το δίπλωμα.

Ο Ολιβιέ Ντασό ήταν ένας από τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο μαζί με τους δύο αδελφούς του και την αδελφή του. Η περιουσία του υπολογίζεται σε έξι δισ. δολάρια, τα οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του Σερζ. Οταν έγινε βουλευτής στη Γαλλία με τους δεξιούς Ρεπουμπλικανούς, αποχώρησε από το ΔΣ της ομώνυμης αεροπορικής βιομηχανίας που κατασκευάζει τα μαχητικά Mirage και Rafale, καθώς και τα Falcon.

Θεωρείτο ο διάδοχος του πατέρα του στην κορυφή του ομίλου Ντασό, όμως τη θέση αυτή πήρε ο Σαρλ Εντελστέν, διευθύνων σύμβουλος της Ντασό Aviation.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...