265
Οι φιλότεχνοι μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν, σε ψηφιακή μορφή, εκατοντάδες χιλιάδες έργα τέχνης, όπως ο διάσημος πίνακας του Γκιστάβ Κουρμπέ «Δεσποινίδες στις όχθες του Σηκουάνα», ο οποίος απεικονίζει δύο γυναίκες της εργατικής τάξης να ξεκουράζονται δίπλα στο ποτάμι του Παρισιού | Paris Musées/Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris

Φτιάξτε το δικό σας μουσείο τέχνης με λίγα κλικ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 11:35
Οι φιλότεχνοι μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν, σε ψηφιακή μορφή, εκατοντάδες χιλιάδες έργα τέχνης, όπως ο διάσημος πίνακας του Γκιστάβ Κουρμπέ «Δεσποινίδες στις όχθες του Σηκουάνα», ο οποίος απεικονίζει δύο γυναίκες της εργατικής τάξης να ξεκουράζονται δίπλα στο ποτάμι του Παρισιού
|Paris Musées/Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris

Φτιάξτε το δικό σας μουσείο τέχνης με λίγα κλικ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 11:35

Μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση για τους φιλότεχνους. Το Paris Musées, ο δημόσιος οργανισμός που έχει υπό την εποπτεία του 14 μεγάλα μουσεία της Γαλλίας (μεταξύ των οποίων τα Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Petit Palais και Catacombes de Paris) ανακοίνωσε ότι υλοποιήθηκε η πρώτη φάση ενός πολύ φιλόδοξου προγράμματος που θέλει να φέρει σε επαφή με την Τέχνη όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Smihtsonian ψηφιοποιήθηκαν 100.000 έργα τέχνης των 14 αυτών μουσείων, τα οποία μπορούν οι φίλοι της τέχνης να βρουν στην ιστοσελίδα parismuseescollections.paris.fr/en

Σε αυτή την ιστοσελίδα υπάρχουν ήδη εκατοντάδες χιλιάδες έργα τέχνης σε ψηφιακή μορφή. Η διαφορά με το νέο πακέτο των 100.000 έργων τέχνης είναι ότι αυτά έχουν λάβει τη μορφή ενός αρχείου που «κατεβάζει» κάποιος στον υπολογιστή του και σε αυτό το αρχείο περιέχεται μια εικόνα υψηλής ανάλυσης του έργου τέχνης, καθώς και οι απαραίτητες πληροφορίες για αυτό αλλά και ένας οδηγός.

Δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για να αποκτήσει κάποιος ένα τέτοιο αρχείο, το οποίο θα αφορά έργα τέχνης που δεν υπόκεινται σε κάποιο περιορισμό πνευματικών ή άλλου είδους δικαιωμάτων.

Τα έργα τέχνης που έχουν τέτοιους περιορισμούς θα είναι διαθέσιμα και αυτά δωρεάν στους φιλότεχνους, αλλά το σχετικό αρχείο θα διαθέτει εικόνες χαμηλής ανάλυσης.

Στην διάθεση των φιλότεχνων είναι έργα καλλιτεχνών όπως οι Ρέμπραντ, Κουρμπέ, Ντελακρουά, Βαν Ντάικ και Σεζάν, αλλά και πολλών άλλων, λιγότερο γνωστών δημιουργών.

Στόχος των εμπνευστών του προγράμματος είναι να ψηφιοποιηθεί το σύνολο των έργων τέχνης που υπάρχουν στα μουσεία τα οποία ελέγχει το Paris Musées, o αριθμός των οποίων ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...