381
Θα χάσει μια λέξη, αλλά το ιστορικό σήμα θα παραμείνει το ίδιο | Youtube

Γιατί η Disney θέλει την 20th Century χωρίς το Fox

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 07:00
Θα χάσει μια λέξη, αλλά το ιστορικό σήμα θα παραμείνει το ίδιο
|Youtube

Γιατί η Disney θέλει την 20th Century χωρίς το Fox

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 07:00

Η Disney «κόβει» την λέξη «Fox» από την εταιρεία παραγωγής ταινιών της, 20th Century Fox, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην αποστασιοποίηση του ιστορικού κινηματογραφικού στούντιο από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προηγούμενου ιδιοκτήτη, Ρούπερτ Μέρντοκ.

Η πασίγνωστη πολυεθνική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τους λόγους πίσω από την απόφαση της, αλλά σύμφωνα με το BBC, η αλλαγή έγινε γιατί η Disney δεν θέλει να συσχετίζεται με κανέναν τρόπο με το ακροδεξιό τηλεοπτικό δίκτυο του αυστραλού μεγιστάνα.

Το Fox News «γεννήθηκε» το 1996 και μέσα στα επόμενα χρόνια μεγάλωσε πολύ, τόσο που έγινε το κανάλι που βλέπουν οι περισσότεροι Αμερικανοί, ένας εκ των οποίων ζει στον Λευκό Οίκο, τουλάχιστον όταν δεν είναι στο εξοχικό του στη Φλόριντα.

Ναι, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανένα δίκτυο, εκτός του Fox News, στον αέρα του οποίου εμφανίζεται συχνά-πυκνά, ενώ τον 45ο πρόεδρο δεν φαίνεται να τον απασχολούν ιδιαίτερα τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που ταλανίζουν κάποιους παρουσιαστές του καναλιού.

Το περιοδικό Variety αναφέρει πως ένα ανώνυμο στέλεχος της εταιρείας σχολίασε την αλλαγή λέγοντας: «Τον όνομα Fox σημαίνει Μέρντοκ, και αυτό είναι τοξικό». Μάλλον ο εργαζόμενος της Disney έχει δίκιο, καθώς το Χόλιγουντ είναι φιλελεύθερο και προοδευτικό, ενώ ο Μέρντοκ όχι.

Σε αλλαγή ονόματος προχωρά και η πιο καλλιτεχνική, θυγατρική εταιρεία παραγωγής της Disney, που χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων και το «Η ευνοούμενη», του Γιώργου Λάνθμου, η Fox Searchlight Pictures, που πλέον θα λέγεται απλώς Searchlight Pictures.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι το λογότυπο της εταιρείας με τους προβολείς, που εμφανίζεται στην αρχή κάθε κινηματογραφικής παραγωγής του στούντιο, όπως και η χαρακτηριστική μουσική που το συνοδεύει.

Η πρώτη εκδοχή της 20th Century Fox εμφανίστηκε το 1935 και μισό αιώνα αργότερα αγοράστηκε από την εταιρεία του Μέρντοχ, News Corporation, η οποία αργότερα διαχωρίστηκε σε News Corp και 21st Century Fox. Η τελευταία πέρασε στα χέρια της Disney τον περασμένο Μάρτιο, έναντι 64 δισ. ευρώ.

Η Disney είναι ήδη ένας από τους «μεγάλους» παίκτες στον ειδησεογραφικό κύκλο των ΗΠΑ, έχοντας στην ιδιοκτησία της το δίκτυο ABC και θέλει να αμφισβητήσει και την πρωτοκαθεδρία του Netflix στις πλατφόρμες streaming, με τη δική της υπηρεσία, Disney+.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...