149
Σάλπισμα αντεπίθεσης κατά του νόμου Κεραμέως, από τον Νίκο Φίλη | ΙΝΤΙΜΕnews

Φίλης: «Θα ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες κατά της εφαρμογής του νόμου» για τα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2021, 15:45
Σάλπισμα αντεπίθεσης κατά του νόμου Κεραμέως, από τον Νίκο Φίλη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Φίλης: «Θα ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες κατά της εφαρμογής του νόμου» για τα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2021, 15:45

Σε κίνημα «ανυπακοής» απέναντι στον άρτι ψηφισθέντα νόμο για τα ΑΕΙ, κάλεσε μέσω των ερτζιανών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Δεν θέλουμε να εφαρμοστεί ο νόμος αυτός στα Πανεπιστήμια. Και λέμε με σαφήνεια ότι θα ενθαρρύνουμε όποιες πρωτοβουλίες θα λάβουν οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές», δήλωσε επί λέξει ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στο «Radio North».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», διεμήνυσε, «θα είναι δίπλα στις πανεπιστημιακές αρχές και στους φοιτητές, που θα αντιδράσουν στην εφαρμογή αυτού του νόμου», γιατί «εμείς θέλουμε να έχουν την ευθύνη της τάξης οι Σχολές, τα πανεπιστημιακά όργανα και οι φοιτητές».

Επαναλαμβάνοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και αναφερόμενος στην Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), ο  Νίκος Φίλης κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση  για ρουσφετολογικές προσλήψεις Ειδικών Φρουρών, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «ανεκπαίδευτους», εκ των οποίων πολλοί -όπως υποστήριξε- εμπλέκονται «κάθε βδομάδα και κάθε μήνα παράνομες πράξεις»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...