266
«Στην Αριστερά νομίζουμε ότι ο φιλελευθερισμός είναι κάτι κακό. Δεν είναι», παρατήρησε ο κ. Ξυδάκης, σήμερα επικεφαλής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» | ΙΝΤΙΜΕnews

Σάλος από τις δηλώσεις Ξυδάκη για… «κωλοδεξιούς της ΕΡΕ» [ηχητικό]

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 16:37
«Στην Αριστερά νομίζουμε ότι ο φιλελευθερισμός είναι κάτι κακό. Δεν είναι», παρατήρησε ο κ. Ξυδάκης, σήμερα επικεφαλής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο»
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σάλος από τις δηλώσεις Ξυδάκη για… «κωλοδεξιούς της ΕΡΕ» [ηχητικό]

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 16:37

Νέα εστία πολιτικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε ο χαρακτηρισμός «κωλοδεξιοί» που χρησιμοποίησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νίκος Ξυδάκης, πρώην αν. υπουργός Πολιτισμού και μετέπειτα αν. υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τους ψηφοφόρους του.

Ο κ. Ξυδάκης, σημερινός διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», μιλούσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» για τον φιλελευθερισμό στην ατζέντα της Αριστεράς, όταν θέλοντας να καταδείξει ότι το κυβερνών κόμμα και η Δεξιά γενικότερα, δεν είναι πια φιλελεύθεροι, είπε επί  λέξει: «Αυτοί δεν είναι φιλελεύθεροι, κωλοδεξιοί είναι, ΕΡΕ».

Οι δηλώσεις του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος σχολίασε ότι πρόκειται για μια «απαράδεκτη δήλωση».

«Τέτοιες δηλώσεις να κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θα διολισθαίνουν συνεχώς προς το 3% γιατί η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κεντροδεξιό κόμμα που έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, απόδειξη ότι είναι το μακροβιότερο πολιτικό κόμμα σε όλη τη Μεταπολίτευση με όλη αυτή τη δυναμική που έχει, γιατί έχει ρίζες στην κοινωνία γιατί οι ιδέες της έχουν ρίζες στην κοινωνία», παρατήρησε ο κ. Πέτσας και διερωτήθηκε: «Τι να πω, το ανιστόρητο ότι οι αριστεροί είναι φιλελεύθεροι;»

Ακολούθησε η  ανακοίνωση – απάντηση της Πειραιώς στον κ. Ξυδάκη όπου αναφέρονται τα ακόλουθα για τον πρώην υπουργό της Πρώτης Φοράς Αριστερά:

«Τα όσα ακραία και προσβλητικά είπε για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ξυδάκης αποτελούν ντροπή. Είναι ντροπή η τοξικότητα, το μίσος, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο πολιτικός “πολιτισμός” που αναδύεται από τα λόγια του πρώην Αναπλ. Υπουργού Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ας τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...